reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A to ja też to wczoraj usłyszałam , że nauczyłam na rękach . No i dobrze że się nie przejmujesz, ja też olewam
Bawi mnie "nauczyłaś nosić" gdy dziecka jedynymi potrzebami jest najedzenie się i bliskość.
Ja swojego mało noszę bo on ciężki a ja mam chory kręgosłup. No i nie usypiam go na rękach. Ale tulimy się w łóżku na leżąco np. częściej na brzuchu jest na mnie niż na podłodze ;) lub na siedząco. A wycałowywany jest notorycznie ;)

reklama
Ja też się wczoraj nasluchalam od teściowej, brak słów. Według tego co mi mówiła to ogólnie wszystko robię źle ale ja mam to w d... Byliśmy u niej na obędzie także na miesiąc mam z głowy :wink:
U Nas teraz stosunki z obojgiem rodziców mega ;) wystarczyło się wyprowadzić i tak jak przypuszczaliśmy wiele rzeczy "samo" się ułożyło. Np. Kacper który do tej pory spał z kimś zawsze mimo 10 wiosen ja karku od początku tu śpi sam u siebie i Bartek to samo.

Kasiu niestety tak, wbrew zaleceniom producenta szczepionki. Też uważam to za skandal, niestety tak jest. Co więcej, jest to szczepienie przymusowe, brak zgody może skutkować odpowiedzialnością karna w postaci grzywny.
I zamieszaniem z wzywaniem policji i kuratora czy opieki społecznej...

Berek.
Doszliśmy wczoraj z Bartusiem że dość mamy już gości ;)
Cały długi weekend codziennie ktoś, a co gorsza w niedzielę tę co teraz będzie chce się zwalić do nas chrzestny Bartka (zbliżają się urodziny B.) ze swoją partnerką i jej dziećmi (9 lat i w wieku Mikiego) a ja już się cieszę. Bo ta jej córka jest okropna. Niby to dziecko ale jej nie lubię ;) nie lubię też ani szwagra ani jego partnerki więc się k...a strasznie cieszę na tę wizytę...
U Nas noce normalne tzn. Miki pada koło 18/19 śpi u siebie o 23 do rana cycek już w moim wyrku. Generalnie nudy. Trochę mi się przeziębił. Katar i pokasłuje. Ale ja z przeziębieniem jak nie ma temp. nie latam po lekarzach no chyba że się przeciąga. Zresztą ja nie leczę przeziębienia też...

Moje dziecko wdalo sie w mamusie - chodzi spac po 22 :(
Moja wina :( juz nie mam dla siebie nawet godzinki wieczorem, tzn. ja chodze spac ok.24, ale po 22 jestem zmeczona i na nic nie mam sily
No ale wydaje mi się że takie małe dziecko nie ma poczucia czasu i nie wie że jest godz 22 albo za długo śpi w dzień np tak jak pisałas że spalyscie do 12 w południe albo nie ma swojego rytmu tak mi się wydaje u nas jest zawsze że po kapaniu jest już ciemnawo w pokoju, jest cisza owszem telewizja oglądam ale bardzo cicho, daje mleko i odkładam do łóżeczka, nie rozmawiam do malego, nie patrzę jak wypadnie mu smok podchodzę wkładam i odchodzę wtedy po kapaniu śpi najdłużej, taka zasadę miałam przy wszystkich dzieciach i skutkuje spróbuj tak zrobić i uzbroj się w cierpliwość, kiedyś jak córka do mnie w nocy przychodzila jak miała 2,5roku wtedy byłam w ciąży z Adasiem to oduczalam ja bez słowa odprowadzalam do swojego pokoju nawet wstawalam po ileś naście razy co noc i przez ponad dwa tygodnie ale opłacało się bo przestała przychodzic bo wiedziała że i tak ja odstawie spowrotem.... Niektóre plany jakie mamy w stosunku do dzieci musimy konsekwentnie realizować aby osiągnąć cel nie poddawaj się

reklama
No i my od 5 nie śpimy tzn mały już widzę ma odlot a ja muszę wstawać i szykować tamtych do szkoły ehhh a poszłabym spać znowu :)
Dzis idę do przychodni po skierowanie na wyniki i na pocztę :) po drodze ziemniaki chociaż bo wieksze zakupy jutro jak będę mieć mamę..
Moje panny uwaga KINDERBUENOO88 jutro mają nie wycieczkę ale warsztaty bardzo fajne malowanie na szkle także po ortodoncie szybko je zawoze i mam dwie Godziny dla siebie aby polazic po sklepach także nie ma tyg aby nie mieli wycieczki albo jakiś ciekawych zajęć :)

Co tam gotujecie? Muszę zrobić te chińskie od kasiaczek89pl a jutro mama gotuje mi flaki mam wielką ochotę dwa słoiki dla męża zawekuje na trasę a resztę zjem...

Kasiaczek89pl jak już wygonisz gości pisz co tam u was...

KINDERBUENOO88 zamówiłam tego pajaca w psy i spodenki w auta :)

Do góry