reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Tak, to możliwe.. karmię na żądanie, często, też w nocy, Max przerwy nocne to 3-4 godz, nie podaje smoczka..
Za pierwszym razem było podobnie i dostałam miesiączki po roku.
Z tym, że teraz jak byłam na wizycie u gin, ona widziała pęcherzyki w 1 jajniku i to spory. Mialam jakieś plemienia chwilę później i czekam..
Ja najdłuższą przerwę miałam chyba 5 godzin i już miesiączkę dostałam :/

Moja przedwczoraj została pierwszy raz z wnuczka. Mieliśmy się pospieszyć na zakupach i nie być za długo poza domem....
No właśnie taka mała paczka pampersow nie kosztuje majątku (u nas trochę ponad 3€) jak się kupuje sporadycznie A by uszczesliwila rodziców :)
No ale moi oszczędzają na starość do skarpety ....Sobie przyjemności nigdy nie zrobią, na wszystko szkoda pieniędzy, nam na rece patrzą na co wydajemy i krytykują (nawet to ile ciuszkow małej kupiłam hehe)
Starsza wnuczka ma 9 lat a dziadki zabrali ja do tej pory tylko 2 razy na wakacje do Polski. A w międzyczasie na zapytania rodziny moja mama tłumaczy, że ona też chcę sobie odpocząć A poza tym urlop z wnuczka za drogi, bo naciąga... to ostatnio dałam córce swoja własną kasę na wszystko poza spożywką i oczywiście babcia za wszystko sumiennie płaciła kieszonkowymi wnuczki :D
Moje córki były u mojej siostry w tym roku na wakacje. Co dostały do ręki to jedno.a resztę zrobiłam siostrze przelew ... Co jej wysłałam to wypłaciła i moje dziewczyny u niej na słodycze i chipsy wydały bo nawet grosza sobie siostra nie wzięła za "opiekę"

Hej dziewczyny. Przepraszam, że zawracam głowę. Jestem z wątku październikowe mamy . Podczytuje Was czasem i wiem, że macie ogromną wiedzę apropo karmienia piersią. Bardzo bym byla wdzięczna gdybyscie mi doradzily jesli to nie problem.
Jestem mama 6 tyg maluszka i od samego początku miałam problemy z karmieniem. Ogromny nawal, poranione brodawki, karmienie mieszane. Od 4 tyg karmie synka tylko piersią ale przez kapturki bo nie jestem w stanie od nich odzwyczaic [emoji20]Mamy chyba jakis kryzys. Piersi zrobiły się miekkie, synek bardzo się denerwuje szczegolnie przy wieczornych karmieniach. Drze się w nieboglosy a ja nie wiem co robić [emoji20][emoji20]bardzo proszę o jakąś radę..co robić ehh
Bardzo bym chciała karmić piersią a mam wrażenie, że pokarmu coraz mniej. Laktatorem ściągnęłam dziś tylko 50 ml z obu piersi [emoji53][emoji53]

Hej dziewczyny. Przepraszam, że zawracam głowę. Jestem z wątku październikowe mamy . Podczytuje Was czasem i wiem, że macie ogromną wiedzę apropo karmienia piersią. Bardzo bym byla wdzięczna gdybyscie mi doradzily jesli to nie problem.
Jestem mama 6 tyg maluszka i od samego początku miałam problemy z karmieniem. Ogromny nawal, poranione brodawki, karmienie mieszane. Od 4 tyg karmie synka tylko piersią ale przez kapturki bo nie jestem w stanie od nich odzwyczaic [emoji20]Mamy chyba jakis kryzys. Piersi zrobiły się miekkie, synek bardzo się denerwuje szczegolnie przy wieczornych karmieniach. Drze się w nieboglosy a ja nie wiem co robić [emoji20][emoji20]bardzo proszę o jakąś radę..co robić ehh
Bardzo bym chciała karmić piersią a mam wrażenie, że pokarmu coraz mniej. Laktatorem ściągnęłam dziś tylko 50 ml z obu piersi [emoji53][emoji53]
Jedyne co mogę poradzić to byś napisała na wiadomość prywatną do @StarAnia, ona jest naszą guru w KP więc na pewno coś Tobie doradzi [emoji5]

reklama
Do góry