reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Kasiaczek89pl!??? Pewnie męża ma ale byś dała znak....

Seremida udanego wypoczynku u rodziców...
Dziękuję [emoji4]
Hejka wszystkim.

Nie wdzięczna praca kierowcy i do tego niebezpieczna [emoji852]️ Mojego męża dziś w nocy pobili bo usłyszał że dobierają mu się do baku i wyszedł z auta [emoji24] ma podbite oko i poobdzieraną twarz [emoji24] Zawsze się o niego martwię, proszę go by dzwonił, ryzyko wypadku duże a tu pobicie [emoji45] Na szczęście nic więcej mu nie jest poza oczywiście nerwami i strachem jaki musiał przejść ale do domu nie chce zjechać [emoji45]
Sorki że tak z rana pisze o problemach, leżę w łóżku i ryczę [emoji24][emoji24][emoji24] Zrąbany dzień będzie [emoji852]️[emoji852]️[emoji852]️
Współczuję. Strachu oboje się najedliście. Dobrze, że tylko tak się skończyło. Co się dzieje z tym świate. [emoji19]
Moja małemu kupuje pampersy co wizytę i dała u 500 zł jak się urodził . Ale zająć się nim nie zajmie , bo jak tylko mały coś marudzi to zaraz problem i tylko patrzy żeby odłożyć i pojechać . I gada jaki to on jest niegrzeczny i ze nauczyłam go na rękach - To mnie tak wkurza że mam jej dość.
Żeby o takim malutkim dziecku mówić, że jest niegrzeczne. Przecież to jeszcze dzidziuś. Ja rozumiem starsze dziecko, które się nie słucha, ale tak...
Co polecacie na ciemieniuche?? Na główce ma taki mały kawałek :(
Przyłączam się do pytania bo mój na główce ma już....
Najlepiej oliwką namoczyć, nawet czapeczkę bawełnianą na to założyć i potem przy kąpieli płatkami kosmetycznymi ściągnąć.
AgulaK82 współczuję przeżyć. Człowiek uczciwie chce zarobić a taka cholota go jeszcze pobije. Ale to jest wszystko przez to że są za łagodne kary. W więzieniach nie powinni mieć żadnych praw to by się bali a nie jak to jest teraz. Mają tylko prawa palcem dotknąć ich nie wolno bo zaraz skargi piszą i masz przejeb... Mój brat pracuje w więzieniu i jak opowiada to zastanawiam się kto tam rządzi. Oni czy więźniowie.
Więzienie to też cyrk. Osadzeni mają większe prawa niż ludzie tam pracujący... [emoji43]

Moja przedwczoraj została pierwszy raz z wnuczka. Mieliśmy się pospieszyć na zakupach i nie być za długo poza domem....
No właśnie taka mała paczka pampersow nie kosztuje majątku (u nas trochę ponad 3€) jak się kupuje sporadycznie A by uszczesliwila rodziców :)
No ale moi oszczędzają na starość do skarpety ....Sobie przyjemności nigdy nie zrobią, na wszystko szkoda pieniędzy, nam na rece patrzą na co wydajemy i krytykują (nawet to ile ciuszkow małej kupiłam hehe)
Starsza wnuczka ma 9 lat a dziadki zabrali ja do tej pory tylko 2 razy na wakacje do Polski. A w międzyczasie na zapytania rodziny moja mama tłumaczy, że ona też chcę sobie odpocząć A poza tym urlop z wnuczka za drogi, bo naciąga... to ostatnio dałam córce swoja własną kasę na wszystko poza spożywką i oczywiście babcia za wszystko sumiennie płaciła kieszonkowymi wnuczki :D
Moja mama małemu to by nieba przychyliła, co chwilę mu coś kupuje i bardzo chętnie z nim zostaje to tutaj z jej strony mam wielką pomoc :) A teściowa to tylko krytykować potrafi - to robię źle , tamto robię źle , za mało karmię, źle trzymam, słabo przykryty. Ostatnio się wszystkim poskarżyła że ja jestem obrażona bo popatrzyłam za okno jak ona coś mówiła . Szczerze nawet nie wiedziałam o co chodzi i jak to usłyszałam to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać .

Dziękuję [emoji4]Współczuję. Strachu oboje się najedliście. Dobrze, że tylko tak się skończyło. Co się dzieje z tym świate. [emoji19]Żeby o takim malutkim dziecku mówić, że jest niegrzeczne. Przecież to jeszcze dzidziuś. Ja rozumiem starsze dziecko, które się nie słucha, ale tak...Najlepiej oliwką namoczyć, nawet czapeczkę bawełnianą na to założyć i potem przy kąpieli płatkami kosmetycznymi ściągnąć.Więzienie to też cyrk. Osadzeni mają większe prawa niż ludzie tam pracujący... [emoji43]
Dokładnie tak samo uważam . On jest jeszcze malutki i swoje potrzeby oznajmia płaczem a ona twierdzi że jest niegrzeczny . I ciągle tak gada . I jeszcze w kółko powtarza - do świąt to już będzie fajniejszy . A teraz kurczę nie jest fajny bo co ? Bo płacze . Chyba już zapomniała jak to jest mieć małe dziecko .

Dokładnie tak samo uważam . On jest jeszcze malutki i swoje potrzeby oznajmia płaczem a ona twierdzi że jest niegrzeczny . I ciągle tak gada . I jeszcze w kółko powtarza - do świąt to już będzie fajniejszy . A teraz kurczę nie jest fajny bo co ? Bo płacze . Chyba już zapomniała jak to jest mieć małe dziecko .
Dokładnie tak. Jak tak małe dziecko ma zakomunikować cokolwiek.. tylko marudzeniem i płaczem.
Moja teściowa na początku twierdziła, że nie umie trzymać dzieci (wychowała trójkę) i się bała małą wziać na ręce [emoji52]

Hejka wszystkim.

Nie wdzięczna praca kierowcy i do tego niebezpieczna [emoji852]️ Mojego męża dziś w nocy pobili bo usłyszał że dobierają mu się do baku i wyszedł z auta [emoji24] ma podbite oko i poobdzieraną twarz [emoji24] Zawsze się o niego martwię, proszę go by dzwonił, ryzyko wypadku duże a tu pobicie [emoji45] Na szczęście nic więcej mu nie jest poza oczywiście nerwami i strachem jaki musiał przejść ale do domu nie chce zjechać [emoji45]
Sorki że tak z rana pisze o problemach, leżę w łóżku i ryczę [emoji24][emoji24][emoji24] Zrąbany dzień będzie [emoji852]️[emoji852]️[emoji852]️
Ja pi..le! Ale to w PL czy gdzieś poza granicami?

reklama
Dokładnie tak. Jak tak małe dziecko ma zakomunikować cokolwiek.. tylko marudzeniem i płaczem.
Moja teściowa na początku twierdziła, że nie umie trzymać dzieci (wychowała trójkę) i się bała małą wziać na ręce [emoji52]
To ona chyba nie jest w stanie tego zrozumieć, wczoraj byliśmy u nich i mały płakał to go wzięłam żeby nakarmić , przychodzi i mówi - No co on taki niegrzeczny dzisiaj , nauczyłaś go już na rękach . A ostatnio przyjechała grzecznie leżał to sama go wzięła . A wzięła na 2 minuty, odkłada i zdziwiona że płacze .

Do góry