reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej. My wczoraj byliśmy w gościach. mały był nawet grzeczny. Mialarm w środę zapalenie piersi lewej z gorączką byłam po poradę u położnej. Przeszedł ból. Od wczoraj zapalenie drugiego cycka mam myślałam że takie rzeczy zdarzają się na początku karmienia. A tu prawie 2ms minie i takie akcje

reklama
Zapewne jeszcze zawyżone, bo w PL mało znane.
Karuzelka w przeliczeniu na zł.kosztuje tu jakieś 90zl. Ale właśnie bez pałąka, muzyczki, motorka... długo się zastanawiałam czy taka prosta wystarczy ale stwierdziłam, że muzyczkę to ja mogę jej na tel włączać i to za każdym razem inną hehe
No to u Nas minimum 2x tyle :/

Oj to ciężki wieczór za Tobą , a nie mieszka obok ktoś kto mógłby pomóc ? Rodzeństwo twoje lub męża ?
Ściskam Cię mocno , jesteś twarda babeczka i dasz radę . Nie martw się chwilami słabości zdarzają się każdemu, ja też czasem po 3 godzinach płaczu mam zwyczajnie dość .
A może spróbuj jej włączać jakiś hałas ? Suszarka albo pralka ?
Mój ostatnio spał jak zabity na podwórku przy pile mechanicznej [emoji14] chyba lubi ostre dźwięki :D ile mój S. ciął drzewo tyle mały spał w najlepsze
Otóż to właśnie, że mieszka obok teściowa i szwagierka z mężem i dziećmi... Teściowa do mnie rzadko przychodzi chyba że z jakąś potrzebą, a szwagierka przyjdzie ale ona ma też swoje dzieci które są bardzo niesforne a pod męża opieką zostawić ich nie może bo on sam jest jak dziecko ale to temat rzeka...

Masz się Ty z tymi chłopczurami.
Ale mój brat też taki był , wiecznie problemy, wiecznie telefony ze szkoły że albo coś zrobił albo uciekł . Ale wyrósł na bardzo porządnego i pracowitego człowieka :) więc głęboki oddech i pozytywne myślenie :)
Ja to poza jego predyspizycjami ze względu choroby obstawiam jeszcze wiek.
Generalnie on jest bardzo wrażliwy, empatyczny. Często kosztem swojej wygody ustępuje innym. Jest naprawde kochanym cudownym chłopcem. Tylko ma te swoje kryzysy zachowania i wtedy klękajcie narody. Tego dnia co w szkole odwalał to odwalał od rana bo nie chciał iść do szkoły. Ale mam umowę z nauczycielką że czym bardziej nie chce iść tym bardziej mam go przyprowadzić.

Ula niespokojna od wczorajszego popołudnia. Ciężko jej było zasnąć , ciumka smoczka jakby życie zależało od tego.
Ciekawe jak dzisiaj będzie.
Ach te dzieci, testują naszą cierpliwość... Moja tak jej starszy (młodszy syn) brat jest bezsmoczkowa... Niestety tylko poczuje gumę w ustach to językiem go wypycha, nawet odruchy wymiotne się pojawiły...

reklama
Do góry