reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Gacka fajna ja polecam skalpel chodakowskiej na poczatek. Kazda przezyje. Potem .ozna isc dalej i zrobic turbo i killer. Te pierwsze 3 plyty najlepsze.
A na poczatek bieganie dobre. Ja planuje na wiosne kupic xlander run i smigac. Mam poelny asfalt na osiedlu i lesne drozki. Juz nie moge sie doczekac.

Apropo chodakowskiej [emoji1]
IMG_8520.JPG

Załączniki

• IMG_8520.JPG
    IMG_8520.JPG
    188,4 KB · Wyświetleń: 337
reklama
Helo..
Wiciowa ales ty chuda no!!! Zazdro ja czuje sie jak slon waga nie drgnie mimo Kp.

Laski mam wymieszane w tylku. Taki egzemplarz wyjacy mi sie trafil. Wykrakalam. Takie zachowania to nowosc dla mnie. Bylam u pediatry i ma kolki i cierpiwosci duzo mi zalecil. Wczorajsza nocka do dupy krecila sie cala noc spalam 1.5h...jestem momentami wykonczona.
Mam nadzieje ze to jej przejdzie szyblo bo osszaleje. Od 2 tyg nie mam czasu na nic nawet ze starszakiem nie moge poczytac nic...

Ja z tych niemarudzacych ale powoli mmie kryzys dopada. Mialam plan cwiczyc ale no jie mam jak..

A to moja krzykaczka

Ps. 24.11 mamy sesje swiateczna kupulam jej sukienusie
Biedna :( oby te kolki szybko przeszły bo obie się męczycie.
Mój też południami ma kolki to czasami tak się żali i tak płacze że już nie mam siły i najchętniej bym usiadła i płakała razem z nim . Ale niedługo miną , wszystko kiedyś mija :)
A malutka na zdjęciu jak aniołek :)
Pokaż sukienkę na sesje

Moja mama tez mi kaze bawarke pic w szkole zas kolezanki mowia ze ma kolki bo moje mleko szkodzi. Mi sie nie chce na ten temat juz z nimi gadac. Milcze. Niewiedza dobija czasem.
Wszystkim Karpieni powinno sie dac do poczytania to by sie wyedukowaly.
Mi też czasem już się nie chce nawet tłumaczyć i odpuszczam .
Tyle że każdy płacz małego jest komentowany tekstem typu - na pewno coś zjadłaś i na pewno do tego go boli brzuszek . Mówiłam żebyś nie jadła kapusty/ grzybów/ fasolki/ kotleta itp.

Czy ta nocna warta sie kiedys skonczy?!
Kiedyś na pewno :D
Mój syn jak już się budził w nocy zazwyczaj między północą i pierwszą i później o 5 to dzisiaj najpierw przed północą z taką kupą że obowiązkowo zmiana ubranka i o 3 już taki głodny że trzeba było to oznajmić na pół domu :)
Pewnie pobudka po 5 i tak mnie nie ominie.

Dzięki chloe. Starania za linka. Pójdę dziś kupię i wezmę ten Ibuprom. Oraz kapustę na okłady. Musiałam wybudzic szymka na karmienie bo drugi cycek by mi eksplodowal. Rety myślałam że ta laktacja się już unormowala i ze moge pospac dluzej w nocy skoro maly spi.

Siema mamusie. U nas nocka nawet ok, 2 pobudki były tylko nie wiem o której bo nie chciało mi się zaglądać do telefonu...
Nawet teraz cycujemy ale ona śpi to dlatego. Mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej...

Po 1. 20-lecie międzywojenne to ogólnie słaby okres z rekordową umieralnością wśród dzieci (a trochę lipa, bo wojna i tak nas przetrzebiła). Kobiety szybko po porodach musiały zamykać do pracy, bo chłopów po wojnie albo brak, albo inwalidzi i niewiele zrobią, a na chleb trzeba miec. Więc dziecko zapychalo się tym, co się miało, dawało do pociumkania pieluche nasączona alkoholem, czy tam heroiną domowej produkcji i se spało, aż matka z pola/pracy nie wróciła. Wtedy też zaczęto produkowac pierwsze mleko w proszku.
Popatrz to ciekawe. Ja dużo czytałam o II wojnie min. o tym jak dbano o niemowlęta żeby przeżyły i byłam przekonana że dopiero wtedy pojawiły się wręcz ekstremalne sposoby karmienia

reklama
hej, dziewczyny dostałam temperatury 38 stopni, jak nigdy :( czy wiązać to z tym że boli mnie przy dotyku jeden cycek...? :( karmię piersią, czasem mały tak boleśnie łapie brodawkę, kurde nie wiem co mam robić, apap biorę, jutro sobie kapustę kupie i będę przykładać. Na domiar złego gdy ja telepałam się z zimna mały darł się 3h na kolkę:(

Ja bym wiązała. Często jak coś się dzieje w organizmie robi się gorączka...

Do góry