reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

To u nas tak było 2 lata temu że połowa zniczy do kosza, z kwiatów ziemia wysypana . A w tym roku jeszcze nie byłam , pójdę dzisiaj z małym na spacer na cmentarz to zobaczymy jak to wygląda .
A to mąż kiedy wraca ?
Z tego co się orientuję to sporo kobiet tutaj jest na codzień samych z dziećmi bo mąż pracuje na wyjazdach . Ciężkie także życie ale z drugiej strony wiadomo że nie robią tego dla przyjemności tylko żeby zapewnić rodzinie godny byt .
No właśnie jutro ma być bo dziś w Niemczech święto i zakaz jazdy samochodom ciężarowym, a tak byłby dziś ale nie może ruszyć się z Holandii.
No dokładnie to nic przyjemnego a żyć trzeba.

reklama
A my wczoraj probowalismy i niestety klapa :[
Najpierw byl za duzy suchar, a jak uzylam zelu to wszystko mnie pieklo, jakby jakies podraznione bylo.
A to ja nawet bez żelu się nie zabierałam do tego bo wiedziałam że nie da rady . Samo to że w głowie gdzieś siedzi że może boleć i w ogóle . I faktycznie za pierwszym razem też mnie piekło , jednak potrzeba czasu żeby wszystko tam wróciło do normy .
Ale na pocieszenie dodam że za drugim razem już wszystko było w porządku , na początku lekki dyskomfort ale minęło :)

A my wczoraj probowalismy i niestety klapa :[
Najpierw byl za duzy suchar, a jak uzylam zelu to wszystko mnie pieklo, jakby jakies podraznione bylo.

Kup sobie coś z kwasem hialuronowym. Globulki. Tylko poczytaj ulotkę jeżeli używacie gumek. Tak na bieżąco to polecam provag do mycia i żel po myciu. Czy tak poprostu se smarnac. A do seksu to może jakiś KY czy coś takiego. Zapytaj w aptece żeby było hipoalergiczne. Bo te kolorowe z du*rexa i innych to lubią uczulać.

No właśnie jutro ma być bo dziś w Niemczech święto i zakaz jazdy samochodom ciężarowym, a tak byłby dziś ale nie może ruszyć się z Holandii.
No dokładnie to nic przyjemnego a żyć trzeba.
Szkoda że nie uda mu się być dzisiaj ale już jutro się zobaczycie :)
Dobrze że teraz są te wszystkie komunikatory i przynajmniej może widzieć często i Ciebie i Julkę :) bo kiedyś jak mój ojciec wyjeżdżał to nie widział nas po 3, 4 miesiące a małe dziecko zmienia się nie do poznania :)

A ja jakaś inna jestem, od początku ciąży byłam antyseksualna, mąż nie bardzo był zadowolony a gwóźdź do trumny taki że od 23 tc miałam całkowity zakaz seksu co mi pasowało [emoji12] teraz też nie szczególnie czuje braki w kwestii seksu [emoji23] dziś mija 5 tygodni połogu więc jeszcze staruszek musi poczekać, może ochota mi przyjdzie [emoji12]

Szkoda że nie uda mu się być dzisiaj ale już jutro się zobaczycie :)
Dobrze że teraz są te wszystkie komunikatory i przynajmniej może widzieć często i Ciebie i Julkę :) bo kiedyś jak mój ojciec wyjeżdżał to nie widział nas po 3, 4 miesiące a małe dziecko zmienia się nie do poznania :)
To prawda, teraz tylko mieć smartfona internet i jest lajcik. Mąż dzwoni kilka razy dziennie i może ogólnie nie ma go w domu fizycznie ale po rozmowach i to że można się zobaczyć już jest człowiekowi lepiej. Zawsze mu pokazuje córcie albo jak akurat śpi albo przy cycu [emoji5] bardzo często właśnie jak dzwoni to cyca to mąż się pyta czy w ogóle ona przestaje ssać [emoji23][emoji23]

A ja jakaś inna jestem, od początku ciąży byłam antyseksualna, mąż nie bardzo był zadowolony a gwóźdź do trumny taki że od 23 tc miałam całkowity zakaz seksu co mi pasowało [emoji12] teraz też nie szczególnie czuje braki w kwestii seksu [emoji23] dziś mija 5 tygodni połogu więc jeszcze staruszek musi poczekać, może ochota mi przyjdzie [emoji12]

Przyjdzie na pewno ;) ja to z kolei w ciazy chcialam, a maz nie [emoji16] jak uslyszal, ze po porodzie 6 tygodni bedzie musial czekac jeszcze to sie podlamal, zobaczymy za ile w ogole bedzie mozna dzialac normalnie [emoji12]

reklama
Do góry