reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Bo auto nie działa, bo zmywarka przecieka, bo odkurzacz się zepsuł, bo mąż wymieniał dysze w kuchence i nie te wsadził, bo mały ryczy, bo sama w tym domu, brudno wszędzie, stół bym chciała nowy do kuchni ale za dużo priorytetetow aby sobie kupić nic tylko kulka w łeb więc za robotę się wzięłam wszystko mnie przytłacza a mi jeszcze kuzynka napisała co urodziła tydzień temu że ona jest wniebiwzieta że urodziła i ochy achy i w ogóle a ja jak sobie pomyślę że dwa tyg miałam baby blues to normalnie jej zazdroszczę i ahhh ochhh ona karmi piersią ojej jakie to dla dziecka wspaniałe itp a ja muszę czytać tych jej achow i myślę że jednak jestem beznadziejna...... No szlaki mnie trafia ogólnie... Idę sprzątać

Bajdelka, nie przejmuj się kuzynka. Pamiętaj że karmienie butla też ma swoje plusy. Nie masz stresu związanego z karmienien, dziecko nie wisi 3/4 dnia na cycu, nie potrzebujesz garderoby do karmienia :laugh2:, masz więcej czasu na zabawę z dziećmi itd.
...always look on the bright side of life :D

A moze ta kuzynka to sobie taki pijar robi? Sa takie osoby, ze wszystko przedstawiaja w taki napuszony sposob i zwykle rzeczy w ich wydaniu to nie wiem jakie wspanialosci.
Kuzynka sie nie przejmuj i jej wzdychaniem. Ciekawa jestem czy chociaz pyta jak u Ciebie, jak sie czujesz i jak rosnie i rozwija sie maly? Moze ona potrzebuje widowni tylko, zeby sobie podniesc samopoczucie?
I umiesz zlosc zamienic w cos konstruktywnego i tak trzymac. Jak powiedziala Kasia: niektore z jednym nie ogarniaja. To ja :) bez takiego zlotego meza jakiego mam, byloby ciezko ;)

A moze ta kuzynka to sobie taki pijar robi? Sa takie osoby, ze wszystko przedstawiaja w taki napuszony sposob i zwykle rzeczy w ich wydaniu to nie wiem jakie wspanialosci.
Kuzynka sie nie przejmuj i jej wzdychaniem. Ciekawa jestem czy chociaz pyta jak u Ciebie, jak sie czujesz i jak rosnie i rozwija sie maly? Moze ona potrzebuje widowni tylko, zeby sobie podniesc samopoczucie?
I umiesz zlosc zamienic w cos konstruktywnego i tak trzymac. Jak powiedziala Kasia: niektore z jednym nie ogarniaja. To ja :) bez takiego zlotego meza jakiego mam, byloby ciezko ;)

Nie przesadzaj. Jakbyś musiała sama to tez byś dała rady. Nie musisz i super. Tylko się cieszyć ze mąż taki :)

Jako poczatkujaca matka mam pytanie: jakie macie karuzele do lozeczka i czy lepsza z projektorem czy bez? Co on daje?
Ja też się długo zastanawiałam i tym razem kupię chyba zwykła, bez muzyki itp. A projektor ew osobno jeśli w ogóle , ale wtedy taki co wyswietla gwiazdy.

Przy karuzelce ważne jest by ze spodu wyglądała fajnie, bo dzieciaki jej z boku nie widzą A wiele niestety jest bardziej robionych pod rodziców:))) jak są np. Wiszące misie to dziecko widzi jedynie ich nóżki:)

reklama
Jako poczatkujaca matka mam pytanie: jakie macie karuzele do lozeczka i czy lepsza z projektorem czy bez? Co on daje?

Ja mam z projektorem jakis noname z allegro i projektor juz sie po 5 dniach zepsul ha ha! Musze reraz odsylac na reklamacje :/ projektor raczej dla starszych nieco dziecuaczkow, bo i tak jeszxze nie widzial swiatelek

Do góry