reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja mam dwie starsze i chłopa w weekend kiedy ogarnia księgowa , załadunek , działkę i materiały. Czyli tyle co nic. No i fakt czasem ciężko się zebrać ale kładę młodego na matę wołam młoda i gadamy, młodsza ma bardziej swój świat i sama mówi idę bo się nudzę z Wami. Albo bawi się z młodym. Jeszcze dziecinna jest. Dzięki Bogu bo dwie buntowniczki to dużo trochę ;) Robimy zadania ze starsza ,plotkujemy a młody się bawi. Wychodzimy razem co dla mnie jest naturalne bo nie mam z kim zostawiać. Ale jak idę do sklepu np to kazde coś dostaje nie tylko młody.
W jakim wieku Twoje dzieci? Maluch długo sam na tej macie daje radę?

Kurcze może i mój przywyknie znów do normalnosci. Bo mówię że na początku tak nie było. A w tym tygodniu siedzę i patrzę jak.kurz zbiera się na półkach

To po prostu rob swoje a mały się przyzwyczai. Trudne bo trudne dla obu stron. Ale rozsądne. Ja nawet jak nie śpi to go kładę na matę czy w bezpiecznym miejscu i robię coś. Mówię do niego normalnie ze mam do roboty to i tamto i będę to robić teraz. On się cieszy ze ja gadam a ja robię. A to nie tylko dom bo i podworko kotłownia itd. I normalnie idę i to robię tylko kukam czy nie płacze albo biorę we wózku na podworko i se robię

W jakim wieku Twoje dzieci? Maluch długo sam na tej macie daje radę?

9,10 l i dwa mce. Różnie czasem jęczy coś ale nie zwracam uwagę póki mu nic nie jest. Nieraz i godzinę leży. Ale były tygodnie gdzie był nieodkladalny z powodu silnych bólów brzucha. To wtedy z młodym na rękach.
IMG_1313.JPG
lubi zabawki już. Potrafi sobie coś upatrzec i patrzy i patrzy. Ogólnie staram się mu nie przeszkadzać

Załączniki

• IMG_1313.JPG
    IMG_1313.JPG
    646 KB · Wyświetleń: 357
reklama
Myślę że każdego to czeka .
Takie myśli że niewystarczająco "coś" robimy.
Ale wiem z doświadczenia że rozwiązanie przychodzi po czasie

Ja ciagle je mam. Ale wtedy się biorę w garść i jeszcze więcej czasu im poświęcam . A prawda jest taka ze przynajmniej moim młodsze rodzeństwo bardzo pomogło. Dojrzeć , być mniej zależnym od matki ... no i mnie pomogło w odcięciu pępowiny ze starszymi. Bo ciężko było. Chciałam być w och życiu non stop. Wszystko wiedzieć , widzieć wszędzie z nimi być. I terax widzę jaka krzywdę im tym robiłam. Także matki. Jakby nie było będzie dobrze [emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106]

Do góry