reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kurcze poradźcie jak.przyzwyczaic młodego do codziennych odgłosów. Krótko po szpitalu nawet odkurzacz go nie obudził czasem a teraz lipa. Mąż śpi na górze po nocnej zmianie w pracy. Junior na dole w kołysce a ja siedzę i nic nie robię bo junior się obudzi. Niby tv włączone ale tylko coś w kuchni chciałabym zrobić to od razu pobudka. Starszy wróci ze szkoły to ciągle go uciszam bo junior się kręci... No tak nie da się funkcjonować... Robota się zbiera a ja siedzę
Moja tez taka jest na palcach musze chodzic a chlopakow wyzywam jak sie dra. Czesto potem placze bo zmeczona a halasy w domu. nie ma lekko. Jedyne co kocha to odkurzacz zasypia odrazu.

reklama
Ja byłam na ściągnięciu szwów po porodzie to normalnie mnie badal podczas krwawienia .
No i dupa i się rozkręciro więc zadzwonuz i przedłożę wizytę bo mało komfortowo dla mnie. Ale zła jestem. Mam tylko nadzieję że następna nie będzie za dwa tygodnie a da się za tydzień na przykład.

Napiszcie mi czy Waszym zdaniem można już normalnie tampony używać?

Moja tez taka jest na palcach musze chodzic a chlopakow wyzywam jak sie dra. Czesto potem placze bo zmeczona a halasy w domu. nie ma lekko. Jedyne co kocha to odkurzacz zasypia odrazu.
Tylko że ciężko tak funkcjonowac. W ciągu dwóch miesięcy starszemu umeblujemy nowy pokój a dotychczasowy będzie małego. Bedzie mógł tam drzemki robić w ciągu dnia i przyzwyczajać się do swojego lokum ale mały chyba musi oswajać się z domowymi odgłosami które nawet w czasie snu do niego focuerają?

Agaroko moja córka hałasuje jak mały śpi i jej nie uciszam, chyba że robi coś po złości i np. Trzaska drzwiami. W kuchni też coś robię gdy śpi, odkurzam , nawet odkurzalam w pokoju gdzie spał a dość głośno wyje ten odkurzacz to ani drgnal nawet. Moim zdaniem nie można tak w zupełnej ciszy go trzymać.

Ja calutką ciążę prowadziłam na nfz i jestem bardzo zadowolona :)
Mój tato też nie zostanie z małym sam , na ręce weźmie ostatnio nawet zmienił mu pampersa ale jak chciałam skoczyć do sklepu u nas na wiosce nie byłoby mnie 5 minut to wolał sam pojechać niż zostać z małym .

Mój tato jak był to nawet do zdjęcia nie wziął bo się bal [emoji85][emoji85][emoji85]

reklama
Do góry