reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kurcze poradźcie jak.przyzwyczaic młodego do codziennych odgłosów. Krótko po szpitalu nawet odkurzacz go nie obudził czasem a teraz lipa. Mąż śpi na górze po nocnej zmianie w pracy. Junior na dole w kołysce a ja siedzę i nic nie robię bo junior się obudzi. Niby tv włączone ale tylko coś w kuchni chciałabym zrobić to od razu pobudka. Starszy wróci ze szkoły to ciągle go uciszam bo junior się kręci... No tak nie da się funkcjonować... Robota się zbiera a ja siedzę
Moja tez taka jest na palcach musze chodzic a chlopakow wyzywam jak sie dra. Czesto potem placze bo zmeczona a halasy w domu. nie ma lekko. Jedyne co kocha to odkurzacz zasypia odrazu.

reklama
Ja byłam na ściągnięciu szwów po porodzie to normalnie mnie badal podczas krwawienia .
No i dupa i się rozkręciro więc zadzwonuz i przedłożę wizytę bo mało komfortowo dla mnie. Ale zła jestem. Mam tylko nadzieję że następna nie będzie za dwa tygodnie a da się za tydzień na przykład.

Napiszcie mi czy Waszym zdaniem można już normalnie tampony używać?

Moja tez taka jest na palcach musze chodzic a chlopakow wyzywam jak sie dra. Czesto potem placze bo zmeczona a halasy w domu. nie ma lekko. Jedyne co kocha to odkurzacz zasypia odrazu.
Tylko że ciężko tak funkcjonowac. W ciągu dwóch miesięcy starszemu umeblujemy nowy pokój a dotychczasowy będzie małego. Bedzie mógł tam drzemki robić w ciągu dnia i przyzwyczajać się do swojego lokum ale mały chyba musi oswajać się z domowymi odgłosami które nawet w czasie snu do niego focuerają?

Agaroko moja córka hałasuje jak mały śpi i jej nie uciszam, chyba że robi coś po złości i np. Trzaska drzwiami. W kuchni też coś robię gdy śpi, odkurzam , nawet odkurzalam w pokoju gdzie spał a dość głośno wyje ten odkurzacz to ani drgnal nawet. Moim zdaniem nie można tak w zupełnej ciszy go trzymać.

Ja calutką ciążę prowadziłam na nfz i jestem bardzo zadowolona :)
Mój tato też nie zostanie z małym sam , na ręce weźmie ostatnio nawet zmienił mu pampersa ale jak chciałam skoczyć do sklepu u nas na wiosce nie byłoby mnie 5 minut to wolał sam pojechać niż zostać z małym .

Mój tato jak był to nawet do zdjęcia nie wziął bo się bal [emoji85][emoji85][emoji85]

reklama
Do góry