reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Agula dzięki za polecenie, a kupiłaś przez jaka stronę, czy na allegro? Rooibosgirl mój też tak ta głowę mocno odgina do tylu :/ też mam mini aptekę dla każdego już domownika to max apteka się zrobiła :) a i seremida kupiłam sobie te kompresy multi mum, dzięki za polecenie. Ja na razie nic nie kupiłam na brzuszek bo tragedi nie ma na razie. Goj jak mija dzień ? A co u klary klarklary nie pamiętam nicka dokładnie ?

reklama
Dopiero wstalam. Tzn. Rano wstalam ogarnac starszego do przedszkola, dziadek po niego przyjechal i poszlam spac z Borysem, w moedzy czasie chyba przez sen z raz czy dwa cycka wysyawialam. Trzeba sie ogarnac i wyjsc na spacer. Pozniej was doczytam. Uzywala ktoras zelu znieczulajacego przed szczepieniem? Jakies opinie?
Krem emla?
Ja słyszałam tylko że po zastrzyku ból ranki fajnie łagodzi żel Thermi i go kupiłam.

Przypomnij mi ile ma Nina? Moj za cholere nie chce tak trzymac glowy, w ogole pozycja na brzuchu to najgorsza kara i meka :(
U mnie tez nienawidzi na brzuchu, glowe podnosi, ale tylko na chwile. A jak go wczoraj polozylam na brzuch to patrz co mi pokazal

Załączniki

• 20181017_125551.jpg
    20181017_125551.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 121
Agula dzięki za polecenie, a kupiłaś przez jaka stronę, czy na allegro? Rooibosgirl mój też tak ta głowę mocno odgina do tylu :/ też mam mini aptekę dla każdego już domownika to max apteka się zrobiła :) a i seremida kupiłam sobie te kompresy multi mum, dzięki za polecenie. Ja na razie nic nie kupiłam na brzuszek bo tragedi nie ma na razie. Goj jak mija dzień ? A co u klary klarklary nie pamiętam nicka dokładnie ?
Kupiłam normalnie w sklepie, nie przez internet i dałam drożej niestety bo prawie 230 złotych.

Zwierze przy dziecku to cudowny widok [emoji7][emoji7][emoji7]

Tylko mi strasznie przykro, że on tak zle to znosi psychicznie :(
No bidulek moje też trochę cierpią mama już nie głaszcze co.chwile i nie przytula tylko nosi coś małego cały czas do tego zajęło to coś im łóżko w sypialni ... A najstarsza straciła swój pokój, dostała eksmisję do przedpokoju ... bo teraz zajmują je zabawki i inne rzeczy malutkiej..

U nas to samo z psem :( Nuśka jest załamana, ma strajk głodowy, cały czas robi albo zrozpaczona minę albo maślane oczy pt. "No ej, pani, weź mnie znowu kochaj" a ja po prostu nie wyrabiam, jak już chce ją zawołać albo przytulić to Blanka zaraz potrzebuje uwagi. A jak mała ma problemy z brzuszkiem i zanosi się płaczem to psina jest jeszcze bardziej załamana i razem z nami cuduje wokół kołyski.

Czytam Was dziewczyny ale o pisaniu mogę pomarzyć... Cały czas mamy jakieś cyrki z karmieniem i dodatkowo musimy iść do fizjoterapeuty, bo mała strasznie mocno odgina się do tyłu i cały czas odwraca się na prawy bok przez co już ma lekko niesymetryczna główke :/
A jeszcze ja muszę iść do ginekologa, bo mam chyba zbyt krwawe plamienia i położna poleciła zrobić USG. Jak powiedziała że chyba coś mi jest to od razu zaczęłam się źle czuć niech to szlag, ale cholera wie może rzeczywiście za mało się oszczędzałam. Tyle dobrego że malutka przybiera fajnie na wadze i już nie jest żółta.

Blanka przez swój brzuszek ma już własną mini apteczkę - najpierw było samo D3, potem położna poleciła bobotic i dicoflor, a ja od siebie dorzuciłam jeszcze na spróbowanie delicol, bo zaczęłam podejrzewać że może mała odziedziczyła po mnie nietolerancję laktozy i stąd to wszystko. Podeszłam do delicolu mocno sceptycznie a tu szok, bo od wczoraj moje maleństwo wreszcie daje radę normalnie spać i nie krzywi się cały czas przez gazy i bóle brzuszka. Nawet byłam w stanie obciąć jej pazurki :)

Wczoraj spała ciągiem prawie 6 godzin, w nocy też tylko 2 krótkie przebudzenia na szybkie bezproblemowe przewinięcia (bo zazwyczaj w nocy przynajmniej 2 komplety ubranek szły do kosza na pranie, a wczoraj żadnego osikiwania się w chwili gdy brudna pielucha ląduje w koszu a mama sięga po świeżą. Mam wrażenie że odsypia rewolucje żołądkową która trwała prawie tydzień. Śpi tak mocno że nawet nie zwraca uwagi na to że układam ja na tym znienawidzonym lewym boczku :)
Zobacz załącznik 908661

Cudowna jest.
Ja wczoraj tez zamienilam espumisan na delicol i byla poprawa, potrafil godzine przelezac normalnie nie śpiąc, tzn bez prezenia i stekania. A dzisiaj od nowa to samo. Placz po karmieniu, jesli nie zasnie, steki jeki i inne cuda. Biedne te brzuszki

reklama
Do góry