reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Podziele sie poradami we wtorek, bo mamy ten sam problem i mamy konsultacje z doradcą laktacyjną. Dopoki cycek twardy, pelny mleka to ciagnie, a jak juz troche oprozni i robi sie miekki to nagle nie potrafi sobie z nim poradzic, chciaz mleko ciagle leci.
Potrafi poradzić tylko kosztuje to więcej wysiłku i się wścieka... to samo Mikołaj jak z cycka leci łatwo aż się ksztusi to cud miód i orzeszki jak trzeba popracować paszczą to awantura

Hej dziewczyny,
Ja tez nie podaje malej probiotyku, nikt mi nie mowil nic na ten temat ani teraz ani przy poprzedniej cesarce.
U nas kolki, nie trwają długo bo około godziny ale od 19:00 od paru dni ta sama historia...podaje malej infacol i widze ze jest lepiej bo pierwsze akcje po 2-3 h były.
Poza tym masaż, ciepła kąpiel, termofor z pestkami wiśni itp., itd....w skrocie robimy co umiemy i możemy. Ogolnie odciagam jej mleko, jedynie w nocy raz dostaje mm bo ja jestem totalnie nieprzytomna.
Chcialabym dawac jej moje mleko choc do 4 m-ca a jak wyjdziebto zobaczymy.
Chrzciny mamy w listopadzie, balam sie czy ksiadz wyrazi zgode na chrzestną bo od razu zaznaczyłam ze nie przystąpi do Komunii bo nie uznaje spowiedzi. Chodzi do Kościoła, jest wierząca ale akurat spowiedzi nie uznaje jako takiej i tu zdziwienie...zgodził się...kazał jedynie doniesc zaswiadczenie ze miala chrzest, komunie św i jest bierzmowana. Wiem ze rozni ksieża róznie podchodzą ale nasz okazał sie wyrozumiały. Na wstepie zaznaczyłam ze to jest osoba, którą chcę bo jest dobrym czlowiekiem i wiem ze moge na nią liczyć i mimo ze są inni ktorzy teoretycznie wpisuja sie w warunki jakie stawia kosciol to nie sa to osoby którym powierzyłabym dziecko i kropka.
Mała właśnie śpi na tarasie w wózeczku a ja mam chwile dla siebie choc nic mi sie nie chce :D starszą wzięli dziadkowie więc leniuchujemy z mężem :laugh2:
Jutro mamy naeurologa, zalecenie ze szpitala w związku z urodzeniem w częściowej zamartwicy, zobaczymy jak iceni malutką. Potem bioderka i jeszcze skierowanie do okulisty bo oczko dalej ropieje a termin jak dzwonilam to marzec...zajeb..... rozwala mnie naszal sluzba zdrowia...jutro M zglosi ja do dodatkowego ubezpieczenia w medicoverze to moze szybciej ogarniemy a jak nie to prywatnie bo wyjscia nie ma, tak jak i zreszta neurolog bo termin na grudzien ale ten termin akurat trzymam bo dobry specjalista pracuje w przychodni to ją skonsultuję.
Goj, noga nie wygląda za ciekawie...oby nic powaznego.
StarAnia dzieciaki masz rozkoszne :happy:
Seremida dzięki za wsparcie, z Twouch wpisów zawsze wyciągnę jakąś nową wiedzę :happy:
Ps. My jutro konczymy 5 tygodni :happy:

reklama
Do góry