reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej dziewczyny...
My juz wczoraj 5 tyf.
Kuba od kilku dni obraza sie na cyca...
Tak jakby zapomnail jak sie ssie jak zlapac cyca. Łapie possie kilka razy i niesamowity placz.... polyka przy tym niesamowicie duzo powietrza i placz bo baczki. Wczoraj zeobil z 5 kup! Ulewalo mu sie a dzis zwymiotowal takim sluzem przyzolconym z niewoelka iloscia serka...
W ogole mam wrazenie ze je bardzo krotko. Possie kilka razy i koniec... wczoraj musialam dac mu 40 sztucznego bo juz nie umielosmy sobie z Kuba poradzic z tymi cycami... zflaczale a dziecko glodne...

Ani nie dawalam mu flaszki smoczwk w takiej ilosci jak wczesniwj czyli troszke na uspokojenie bo pozniej wypluwal. Dziewczyny jak naprawic nasze cycanie ?? ;(

reklama
Hej dziewczyny...
My juz wczoraj 5 tyf.
Tak jakby zapomnail jak sie ssie jak zlapac cyca. Łapie possie kilka razy i niesamowity placz.... polyka przy tym niesamowicie duzo powietrza i placz bo baczki. Wczoraj zeobil z 5 kup! Ulewalo mu sie a dzis zwymiotowal takim sluzem przyzolconym z niewoelka iloscia serka...
W ogole mam wrazenie ze je bardzo krotko. Possie kilka razy i koniec... wczoraj musialam dac mu 40 sztucznego bo juz nie umielosmy sobie z Kuba poradzic z tymi cycami... zflaczale a dziecko glodne...

Ani nie dawalam mu flaszki smoczwk w takiej ilosci jak wczesniwj czyli troszke na uspokojenie bo pozniej wypluwal. Dziewczyny jak naprawic nasze cycanie ?? ;(

Podziele sie poradami we wtorek, bo mamy ten sam problem i mamy konsultacje z doradcą laktacyjną. Dopoki cycek twardy, pelny mleka to ciagnie, a jak juz troche oprozni i robi sie miekki to nagle nie potrafi sobie z nim poradzic, chciaz mleko ciagle leci.

Podziele sie poradami we wtorek, bo mamy ten sam problem i mamy konsultacje z doradcą laktacyjną. Dopoki cycek twardy, pelny mleka to ciagnie, a jak juz troche oprozni i robi sie miekki to nagle nie potrafi sobie z nim poradzic, chciaz mleko ciagle leci.
Dokladnie to samo a wczesniej mu to nie przeszkadzalo...
Czekam na info !:)
Karmisz tylko piersia ?

Ja też , ale starszakom szukam... koszyk na 350 zł już :o
Dla Uli zamówiłam paczkę 68-74 od koleżanki z Irlandii. Ona tam w lumpeksach wyszukuje perełki, najczęściej z metkami jeszcze i sprzedaje potem.
Przysłała mi fotki i matko kochana jakie cudowności przyjdą to aż zacieram ręce! :D:p:p:p
Wczoraj wysłała

Te dzieciaki puszczą mnie z torbami :D lepiej żywić niż ubierać hihi
Ale wolę raz kupić za większą kase i mieć spokój do kolejnej pory roku niż skupować po trochu.
Wiem coś o tym.... A jak idę do sklepu jedzenie kupować to aż się boję ile wydam :p

Hej dziewczyny...
My juz wczoraj 5 tyf.

Kryzys. Już @StarAnia o tym pisała. To normalne. Trzeba przeczekać, pozwolić dziecku na wiszenie na piersi lub obrażanie się na nią. Przejdzie.
Czy po cc macie zalecenie podawac dziecku probiotyk? Jesli tak to jaki?
Pediatra mówiła, żeby podawać. Ja Acidolac obecnie. Wcześniej Floractin.

reklama
Do góry