reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Że tez nie kazała na MM przejść :D nie musiała by tak języka strzępić
Mi pierwsza lekarka (starsza juz) do ktorej trafilismy z powodu niskiego przyrostu wagi kazala przejsc na mm. Zalecila karmic mm co 3 h. A jak ja zapytalam, co z kp to powiedziala, ze w miedzyczasie...ja jej na to, ze przeciez on nie bedzie chcial piersi jak sie sztucznym mlekiem zatka, to sie laskawie zgodzila na karmienie najpierw piersia, a potem mm. Oczywiscie nie posluchalam i karmilam piersia raz dziennie dokarmiajac (teraz juz nie dokarmiam).
Tej lekarki w ogole nie interesowalo moje karmienie naturalne, nawet nie zapytala czy sa jakies problemy czy cos trzeba poradzic...
Za to lekarze ze szpitala byli bardzo pro karmienie piersia i dzieki nim bylam utwierdzona w swojej decyzji.

reklama
20181011_163630.jpg
Takie mi wleciało.. aż mam dreszcze..

Załączniki

• 20181011_163630.jpg
    20181011_163630.jpg
    726,8 KB · Wyświetleń: 434
My jednak po spacerku i młoda śpi.. ale zrobi koncert tatusiów jak pójdę na zebranie do szkoły.. na 18.. uwierzycie że już 2 zebranie.. to jest dla wybrańców, ale zaproszenie dostałam.. Dawid juz przeżywa.. następnym razem mu nie mówię.. no taki zestresowany ta szkoła że szok..

My po wizycie u pediatry. Wszystko z malym ok, wazy 4300. Ale tak mnie ta kobieta zirytowala ze szok. Oczywiscie zapytalam o brzuszek, czy moge mu jeszcze jakos pomoc jak go boli.
Tak. Moja dieta. Pytala co jadlam wczoraj na sniadanie, jak uslyszala ze chleb razowy z wedlina, salata, pomidorem i papryka to sie zaczelo. Chyba z 15razy dojebala sie do tej papryki i wszystko co bylo nie tak, TO PRZEZ TA PAPRYKE. No juz w pewnym momencie myslalam, ze jej walne.
Generalnie zalecenia jej sa takie: dieta lekkostrawna, ciemny chleb zamienic na jasny, wszystko ma byc gotowane, absolutnie zadnych surowych warzyw i owocow, moge tylko gotowana marchewke i buraki [emoji23] i absolutnie nie podawac probiotyku i espumisanu, przez 3 miesiace stosowac jej super diete i patrzec czy sa efekty, a jak maly bedzie plakac, to uwaga: przeczekac i przecierpiec.
Katastrofa.
Tragedia z tymi lekarzami [emoji87]
Odnośnie krostek na buzi to lekarz powiedział że to normlanie

A z dobrych wieści to waga mi poszła w dół.
Ważę 2 kg mniej niż przed ciążą (choć wałek na brzuchu nadal jest i zero mięśni poprostu) Jeszcze 3 kilo i będzie optymalna waga jaką miałam gdy codziennie biegałam sobie.
Waga pewnie jeszcze poleci. Ja już 4kg mniej niż przed ciążą [emoji106] a i wałek już prawie zniknął [emoji5]
Mi pierwsza lekarka (starsza juz) do ktorej trafilismy z powodu niskiego przyrostu wagi kazala przejsc na mm. Zalecila karmic mm co 3 h. A jak ja zapytalam, co z kp to powiedziala, ze w miedzyczasie...ja jej na to, ze przeciez on nie bedzie chcial piersi jak sie sztucznym mlekiem zatka, to sie laskawie zgodzila na karmienie najpierw piersia, a potem mm. Oczywiscie nie posluchalam i karmilam piersia raz dziennie dokarmiajac (teraz juz nie dokarmiam).
Tej lekarki w ogole nie interesowalo moje karmienie naturalne, nawet nie zapytala czy sa jakies problemy czy cos trzeba poradzic...
Za to lekarze ze szpitala byli bardzo pro karmienie piersia i dzieki nim bylam utwierdzona w swojej decyzji.
Czasem lepiej po swojemu zrobić... [emoji16]
Zamówiłam Uli poduszkę ortopedyczną. Z tym wgłębieniem na główkę .
Bo zauważyłam dziś że z jednej strony ma bardziej płaską główkę .
Od trzymania jej na lewej ręce.
Do spania zawsze odkładam raz na tej i raz na tej. Ale jednak jako praworęcznej wygodniej mi na lewej ją trzymać
Ale już koryguje i ten mój nawyk.
Czekam też na poduszkę żeby i przy spaniu się nacisk nie robił.
Wybrałam taką z tej pianki medycznej co to kształt zapamiętuje
Też myślę nad taką poduszką, bo mała sama głową kręci już i często kładzie ją na wprost.

Zobacz załącznik 906529

Albo zbiera siły na noc. Albo odsypia wczorajsze harce. Albo odkryłam cudowny sposób na mojego syna.

Olka - bez komentarza normalnie zapytałabym skąd na tę wiedzę czerpie.
Czyżby cudowny sposób to sen na brzuszku ? :)
Bo mój od kiefy go kładę spać na brzuszku śpi dłużej i spokojnej niz na plecach i też to odkryłam ostatnio :)

My po wizycie u pediatry. Wszystko z malym ok, wazy 4300. Ale tak mnie ta kobieta zirytowala ze szok. Oczywiscie zapytalam o brzuszek, czy moge mu jeszcze jakos pomoc jak go boli.
Tak. Moja dieta. Pytala co jadlam wczoraj na sniadanie, jak uslyszala ze chleb razowy z wedlina, salata, pomidorem i papryka to sie zaczelo. Chyba z 15razy dojebala sie do tej papryki i wszystko co bylo nie tak, TO PRZEZ TA PAPRYKE. No juz w pewnym momencie myslalam, ze jej walne.
Generalnie zalecenia jej sa takie: dieta lekkostrawna, ciemny chleb zamienic na jasny, wszystko ma byc gotowane, absolutnie zadnych surowych warzyw i owocow, moge tylko gotowana marchewke i buraki [emoji23] i absolutnie nie podawac probiotyku i espumisanu, przez 3 miesiace stosowac jej super diete i patrzec czy sa efekty, a jak maly bedzie plakac, to uwaga: przeczekac i przecierpiec.
Katastrofa.

A mi wczoraj szwagierka mówiła ze lekarka jej zabroniła marchewki gotowanej bo mały ma zaparcia przez to

Katastrofa.
O Boże co za lekarz , tragedia .
My też byliśmy dzisiaj u pediatry mały waży tyle co twój 4300 :)
Tyle że nam lekarz stwierdził kolkę jelitową, stwierdził że to normalne u dzieci że zbyt łapczywie pewnie je i że masować i układać na brzuszku . Powiedział że te kropelki nie pomagają i nie przepisał nic

Zamówiłam Uli poduszkę ortopedyczną. Z tym wgłębieniem na główkę .
Bo zauważyłam dziś że z jednej strony ma bardziej płaską główkę .
Od trzymania jej na lewej ręce.
Do spania zawsze odkładam raz na tej i raz na tej. Ale jednak jako praworęcznej wygodniej mi na lewej ją trzymać
Ale już koryguje i ten mój nawyk.
Czekam też na poduszkę żeby i przy spaniu się nacisk nie robił.
Wybrałam taką z tej pianki medycznej co to kształt zapamiętuje
A gdzie zamawialas ? Jak przyjdzie daj znać jak jakościowo bo mój znowu głowę tylko na boku, nie chce w ogóle trzymać prosto.

reklama
Do góry