reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Że tez nie kazała na MM przejść :D nie musiała by tak języka strzępić
Mi pierwsza lekarka (starsza juz) do ktorej trafilismy z powodu niskiego przyrostu wagi kazala przejsc na mm. Zalecila karmic mm co 3 h. A jak ja zapytalam, co z kp to powiedziala, ze w miedzyczasie...ja jej na to, ze przeciez on nie bedzie chcial piersi jak sie sztucznym mlekiem zatka, to sie laskawie zgodzila na karmienie najpierw piersia, a potem mm. Oczywiscie nie posluchalam i karmilam piersia raz dziennie dokarmiajac (teraz juz nie dokarmiam).
Tej lekarki w ogole nie interesowalo moje karmienie naturalne, nawet nie zapytala czy sa jakies problemy czy cos trzeba poradzic...
Za to lekarze ze szpitala byli bardzo pro karmienie piersia i dzieki nim bylam utwierdzona w swojej decyzji.

reklama
20181011_163630.jpg
Takie mi wleciało.. aż mam dreszcze..

Załączniki

• 20181011_163630.jpg
    20181011_163630.jpg
    726,8 KB · Wyświetleń: 430
My jednak po spacerku i młoda śpi.. ale zrobi koncert tatusiów jak pójdę na zebranie do szkoły.. na 18.. uwierzycie że już 2 zebranie.. to jest dla wybrańców, ale zaproszenie dostałam.. Dawid juz przeżywa.. następnym razem mu nie mówię.. no taki zestresowany ta szkoła że szok..

My po wizycie u pediatry. Wszystko z malym ok, wazy 4300. Ale tak mnie ta kobieta zirytowala ze szok. Oczywiscie zapytalam o brzuszek, czy moge mu jeszcze jakos pomoc jak go boli.
Tak. Moja dieta. Pytala co jadlam wczoraj na sniadanie, jak uslyszala ze chleb razowy z wedlina, salata, pomidorem i papryka to sie zaczelo. Chyba z 15razy dojebala sie do tej papryki i wszystko co bylo nie tak, TO PRZEZ TA PAPRYKE. No juz w pewnym momencie myslalam, ze jej walne.
Generalnie zalecenia jej sa takie: dieta lekkostrawna, ciemny chleb zamienic na jasny, wszystko ma byc gotowane, absolutnie zadnych surowych warzyw i owocow, moge tylko gotowana marchewke i buraki [emoji23] i absolutnie nie podawac probiotyku i espumisanu, przez 3 miesiace stosowac jej super diete i patrzec czy sa efekty, a jak maly bedzie plakac, to uwaga: przeczekac i przecierpiec.
Katastrofa.
Tragedia z tymi lekarzami [emoji87]
Odnośnie krostek na buzi to lekarz powiedział że to normlanie

A z dobrych wieści to waga mi poszła w dół.
Ważę 2 kg mniej niż przed ciążą (choć wałek na brzuchu nadal jest i zero mięśni poprostu) Jeszcze 3 kilo i będzie optymalna waga jaką miałam gdy codziennie biegałam sobie.
Waga pewnie jeszcze poleci. Ja już 4kg mniej niż przed ciążą [emoji106] a i wałek już prawie zniknął [emoji5]
Mi pierwsza lekarka (starsza juz) do ktorej trafilismy z powodu niskiego przyrostu wagi kazala przejsc na mm. Zalecila karmic mm co 3 h. A jak ja zapytalam, co z kp to powiedziala, ze w miedzyczasie...ja jej na to, ze przeciez on nie bedzie chcial piersi jak sie sztucznym mlekiem zatka, to sie laskawie zgodzila na karmienie najpierw piersia, a potem mm. Oczywiscie nie posluchalam i karmilam piersia raz dziennie dokarmiajac (teraz juz nie dokarmiam).
Tej lekarki w ogole nie interesowalo moje karmienie naturalne, nawet nie zapytala czy sa jakies problemy czy cos trzeba poradzic...
Za to lekarze ze szpitala byli bardzo pro karmienie piersia i dzieki nim bylam utwierdzona w swojej decyzji.
Czasem lepiej po swojemu zrobić... [emoji16]
Zamówiłam Uli poduszkę ortopedyczną. Z tym wgłębieniem na główkę .
Bo zauważyłam dziś że z jednej strony ma bardziej płaską główkę .
Od trzymania jej na lewej ręce.
Do spania zawsze odkładam raz na tej i raz na tej. Ale jednak jako praworęcznej wygodniej mi na lewej ją trzymać
Ale już koryguje i ten mój nawyk.
Czekam też na poduszkę żeby i przy spaniu się nacisk nie robił.
Wybrałam taką z tej pianki medycznej co to kształt zapamiętuje
Też myślę nad taką poduszką, bo mała sama głową kręci już i często kładzie ją na wprost.

Zobacz załącznik 906529

Albo zbiera siły na noc. Albo odsypia wczorajsze harce. Albo odkryłam cudowny sposób na mojego syna.

Olka - bez komentarza normalnie zapytałabym skąd na tę wiedzę czerpie.
Czyżby cudowny sposób to sen na brzuszku ? :)
Bo mój od kiefy go kładę spać na brzuszku śpi dłużej i spokojnej niz na plecach i też to odkryłam ostatnio :)

My po wizycie u pediatry. Wszystko z malym ok, wazy 4300. Ale tak mnie ta kobieta zirytowala ze szok. Oczywiscie zapytalam o brzuszek, czy moge mu jeszcze jakos pomoc jak go boli.
Tak. Moja dieta. Pytala co jadlam wczoraj na sniadanie, jak uslyszala ze chleb razowy z wedlina, salata, pomidorem i papryka to sie zaczelo. Chyba z 15razy dojebala sie do tej papryki i wszystko co bylo nie tak, TO PRZEZ TA PAPRYKE. No juz w pewnym momencie myslalam, ze jej walne.
Generalnie zalecenia jej sa takie: dieta lekkostrawna, ciemny chleb zamienic na jasny, wszystko ma byc gotowane, absolutnie zadnych surowych warzyw i owocow, moge tylko gotowana marchewke i buraki [emoji23] i absolutnie nie podawac probiotyku i espumisanu, przez 3 miesiace stosowac jej super diete i patrzec czy sa efekty, a jak maly bedzie plakac, to uwaga: przeczekac i przecierpiec.
Katastrofa.

A mi wczoraj szwagierka mówiła ze lekarka jej zabroniła marchewki gotowanej bo mały ma zaparcia przez to

Katastrofa.
O Boże co za lekarz , tragedia .
My też byliśmy dzisiaj u pediatry mały waży tyle co twój 4300 :)
Tyle że nam lekarz stwierdził kolkę jelitową, stwierdził że to normalne u dzieci że zbyt łapczywie pewnie je i że masować i układać na brzuszku . Powiedział że te kropelki nie pomagają i nie przepisał nic

Zamówiłam Uli poduszkę ortopedyczną. Z tym wgłębieniem na główkę .
Bo zauważyłam dziś że z jednej strony ma bardziej płaską główkę .
Od trzymania jej na lewej ręce.
Do spania zawsze odkładam raz na tej i raz na tej. Ale jednak jako praworęcznej wygodniej mi na lewej ją trzymać
Ale już koryguje i ten mój nawyk.
Czekam też na poduszkę żeby i przy spaniu się nacisk nie robił.
Wybrałam taką z tej pianki medycznej co to kształt zapamiętuje
A gdzie zamawialas ? Jak przyjdzie daj znać jak jakościowo bo mój znowu głowę tylko na boku, nie chce w ogóle trzymać prosto.

reklama
Do góry