reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jestem, tylko nie mam czasu dziś, bo mały tylko na cycku, mało śpi. Nic nie zrobiłam, ani sprzątania, ani prasowania, obiad to mrozonki dziś pyzy . Które zjem pewnie zimne... goj też mam problem z detka w kole, ale jeżdżę z taka zdechła nie mam kiedy iść naprawić, a wózek też mam mało znanej firmy. I takie mam dylematy codziennie czy iść na spacer, sprzątać, obiad czy zakupy.... i tak siedzę i karmię małego dziś terroryste. Chce pójść z córka na tańce pierwsze zajęcia czy jej się spodoba dziś. To mąż się zajmie małym ;)

reklama
Jestem na rynku dworze ale ból mnie paraliżuje chodzę i boli, strasznie wieje ale jest ciepło jestem koło domku zaraz się tam zmywam może coś poleze..... Jakiś kryzys mam,

Jeszcze wyobraźcie sobie ze za wypłatę kasy innego banku w innym bankomacie pobrali mi 48zl dzwoniłam tam i takie są koszty bo wuplacalam dużo ponad tysiąc złotych i policzyli w procentach, już zmieniłam konto na inne wszystko darmowe ale tej kasy już nie odzyskam a za te cenę mleko dla małego już by było.... Także kopie mnie życie po dupie ostatnio
Łoo ale sobie prowizję naliczyli, kosmos. U mnie za wypłatę w obcym bankomacie 2,5
zł to jak jeszcze bez tragedi ale 48, szok .

My byliśmy na spacerze , ciepło ale wieje okropnie . A moje dziecko BEZ CZAPKI , dramat . Dziadek do mnie czy nie mam dla niego czapki , mam i to chyba z 10 ale co z tego skoro jak tylko poczuje czapkę na głowie to drze się jakby go ze skóry obdzierali . Ale mój S. nie nosi czapek bo UWAGA gryzą go w czoło , także chyba po ojcu to ma :D

My byliśmy na spacerze , ciepło ale wieje okropnie . A moje dziecko BEZ CZAPKI , dramat . Dziadek do mnie czy nie mam dla niego czapki , mam i to chyba z 10 ale co z tego skoro jak tylko poczuje czapkę na głowie to drze się jakby go ze skóry obdzierali . Ale mój S. nie nosi czapek bo UWAGA gryzą go w czoło , także chyba po ojcu to ma :D
My też dzisiaj bez czapki. Ciepło, ale wietrznie i normalnie tylko body na długi i półśpiochy. Do tego kocyk cienki, bo zależy gdzie to wiało albo był gorąc i tak odkrywanie i zakrywanie. Gdzie jeszcze w tym czapka [emoji85] jak w tej budzie i tak cieplutko

My po wizycie u pediatry. Wszystko z malym ok, wazy 4300. Ale tak mnie ta kobieta zirytowala ze szok. Oczywiscie zapytalam o brzuszek, czy moge mu jeszcze jakos pomoc jak go boli.
Tak. Moja dieta. Pytala co jadlam wczoraj na sniadanie, jak uslyszala ze chleb razowy z wedlina, salata, pomidorem i papryka to sie zaczelo. Chyba z 15razy dojebala sie do tej papryki i wszystko co bylo nie tak, TO PRZEZ TA PAPRYKE. No juz w pewnym momencie myslalam, ze jej walne.
Generalnie zalecenia jej sa takie: dieta lekkostrawna, ciemny chleb zamienic na jasny, wszystko ma byc gotowane, absolutnie zadnych surowych warzyw i owocow, moge tylko gotowana marchewke i buraki [emoji23] i absolutnie nie podawac probiotyku i espumisanu, przez 3 miesiace stosowac jej super diete i patrzec czy sa efekty, a jak maly bedzie plakac, to uwaga: przeczekac i przecierpiec.
Katastrofa.

20181011_145639.jpg

Albo zbiera siły na noc. Albo odsypia wczorajsze harce. Albo odkryłam cudowny sposób na mojego syna.

Olka - bez komentarza normalnie zapytałabym skąd na tę wiedzę czerpie.

Załączniki

• 20181011_145639.jpg
    20181011_145639.jpg
    538 KB · Wyświetleń: 358
Mnie się pytała dzis pielegniarka kto wymyślił imię bo jest ładne i żadnej Uli nie mają wśród dzieci w przychodni :D
Uleczka na nią mówiła :rolleyes2:

Wniosek o becikowe złożyłam.
Zostało mi jeszcze do krusu jechać złożyć wniosek ale to przy okazji bioderek zrobię .
Nie będę dygać po 27km ekstra w te i wewte
U Nas też zachwyty nad Mikołajem jakby to rzadkie imię było

reklama
U mnie to samo ze smoczkiem. Ostatnia nadzieja smoczek ortodontyczny, bo chyba tylko tego jeszcze nie probowalam. Kinder, Ty chyba masz takie? Z prosta koncowka, co przypomina sutek. Krotki on jest? Bo moj ma odruch wymiotny przy smoczkach

Mój ma skośny dziubek i ten tez używa. Mam tez prosty ale dla małego obojętne który bo on akurat lubi bardzo ssać

Do góry