reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

To już teraz mąż będzie bliżej i częściej w domu?
Wrócił do firmy gdzie pracuje normalnie, szef nas zna i wie że ma rodzinę, szanuję czas pracownika, kasa jest na czas i właśnie częściej trafi mu się kurs że wróci w czwartek albo jak ostatnio piątek popołudniu w domu więc ma wolny pełny weekend,, zarobi trochę mniej niż w poprzednie firmie, ale ma mniej stresów, kasę na czas i jest szanowany, aha i częściej w domu więc wybiera to niż forsę, w poprzedniej firmie w sobotę często wracał popołudnie a w ndz już jechał do tego tak jak pisze Szczurek ludzi jest ważny

reklama
Ja przyjęłam doła.
Martwię się o starszego syna. Ma tiki.
W zeszłym roku też miał na jesień, z początkiem szkoły .Byliśmy u neurologa i po badaniach niby neurologicznie zdrowy. Choć tego EEG nie robił. Dostał syrop taki dość mocny na wyciszenie. Pomogło na jakiś czas.
Teraz znów go męczą te tiki. Trzeci rok z rzędu.
Trochę poczytałam i pasuje to do Zespołu Tourette'a.
:(
Jutro zadzwonię i będę umawiać wizytę do neurologa. Muszę pogadać z nim na ten temat.
Tymczasem zamówiłam na gemini tran, magnez i melisę w syropie.
Będę mu suplementować witaminy. Liczę że mu pomoże choć trochę.
Bo on tak kręci szyją. I go boli już po jakimś czasie bo ile można :(
Jestem zdołowana. Czuje się taka bezradna.
Bo to trudno wykryć , trudno leczyć i nie da się zlikwidować. Utrudnia życie , w dodatku szkoła jest. Takie ruszanie głową rzuca się w oczy. Martwię się że zaczną się śmiać z niego i tym samym pogorszą jego stan. Bo to na tle nerwowym.
:(:(:(:(
Ah. Musiałam się wygadać.
Chłop mój mówi żebym się nie przejmowała , że najpierw lekarz. Ale ten lekarz nie pomógł. Nie wspomniał nawet o ZT ani o innych możliwych przyczynach tylko o stresie gadał .
To mnie wizja lekarza jakoś nie uspokaja.
Aż się popłakałam z tego wszystkiego dzisiaj
Może na początek zmień lekarza poszukać jakiegoś dobrego, współczuje ci każda matka martwi się o swoje dzieci a jak dochodzą choroba to juz w ogóle, Trzymaj się ciepło i napewno się ułoży

Wrócił do firmy gdzie pracuje normalnie, szef nas zna i wie że ma rodzinę, szanuję czas pracownika, kasa jest na czas i właśnie częściej trafi mu się kurs że wróci w czwartek albo jak ostatnio piątek popołudniu w domu więc ma wolny pełny weekend,, zarobi trochę mniej niż w poprzednie firmie, ale ma mniej stresów, kasę na czas i jest szanowany, aha i częściej w domu więc wybiera to niż forsę, w poprzedniej firmie w sobotę często wracał popołudnie a w ndz już jechał do tego tak jak pisze Szczurek ludzi jest ważny

To dobrze, że teraz więcej go będziesz miała w domu :)

:o

Ja obudzilam sie na karmienie a moje Dziecko spi dalej! 4 godzi a snu :D no to spowrotem do łóżka :D
O to ja teraz też tak...6h snu i ja obudziłam się i ona co....śpi słodko nawet nie steknie
Zmieniłam pieluszkę i dopiero jakaś reakcja i wzięła cyca....
Ale widać też była zmęczona jak mama po malowaniu ościeżnic w mieszkaniu

Mój kawaler też sie kwapi do spania. Też druga pobudka ;p jak się robi dzieci śpiące po 5-6 godzin?
Nie jak.....
Z kim....
Moje wszystkie 3 panienki potrzebują dużo snu
Ten typ tak ma [emoji6]
13tka.9tka i niemowlę jak mogą to śpią ile wlezie ;)aaaaa i tatuś też śpi i lubi spać i umie spać np na siedząco,stojąc pod prysznicem.....

reklama
Do góry