reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Bajdelka mój też nadal trądzik ma. Co do mleka mm u córki też bebiko zwykle, potem bebiko na kolki. Ha nie używałam. Starania bo ja nie jestem tu od początku a ciekawi mnie skąd masz tak duża wiedzę o kp? Jesteś po jakimś kursie/studiach? Czy to twoje hobby ? ;p

reklama
Dziewczyny macie dzbanki filtrujące wodę ? Ja muszę zakupić bo u nas jest taka woda że co tydzień musze odkamieniać czajnik normalnie masakra jakaś.. kiedyś aż tak bardzo nie zwracałam uwagi ale teraz jest dzidzia, i do tego pije MM oczywiście kupuje jej wodę butelkowana do tej mikstury ale w czajniku i tak zbiera się kamień od kranówy .. jeśli macie to jaki polecacie ?
Brita chyba droższa. Ja mam Dafi (często w Rossmannie są filtry w promocji). Sam dzbanek grosze kosztuje. I ta przefiltrowaną wodę gotuję w czajniku i nie ma tak tego kamienia. Do żelazka też leję z tego dzbanka. L

Mam
Brita maxtra
Dodatkowo na ujęciu wody tuż za łucznikiem wspięliśmy trze filtry wody-chlusnely sznurkowy węglowy i żywiczny i jest zauważalna różnica bo córka ma AZS i dzięki temu zeszliśmy z nie działających emolientow maści że sterydem itp.
Wystarcza mydło z alepo i filtry
Też nad tym rozwiązaniem się zastanawiam...

Ja przyjęłam doła.
Martwię się o starszego syna. Ma tiki.
W zeszłym roku też miał na jesień, z początkiem szkoły .Byliśmy u neurologa i po badaniach niby neurologicznie zdrowy. Choć tego EEG nie robił. Dostał syrop taki dość mocny na wyciszenie. Pomogło na jakiś czas.
Teraz znów go męczą te tiki. Trzeci rok z rzędu.
Trochę poczytałam i pasuje to do Zespołu Tourette'a.
:(
Jutro zadzwonię i będę umawiać wizytę do neurologa. Muszę pogadać z nim na ten temat.
Tymczasem zamówiłam na gemini tran, magnez i melisę w syropie.
Będę mu suplementować witaminy. Liczę że mu pomoże choć trochę.
Bo on tak kręci szyją. I go boli już po jakimś czasie bo ile można :(
Jestem zdołowana. Czuje się taka bezradna.
Bo to trudno wykryć , trudno leczyć i nie da się zlikwidować. Utrudnia życie , w dodatku szkoła jest. Takie ruszanie głową rzuca się w oczy. Martwię się że zaczną się śmiać z niego i tym samym pogorszą jego stan. Bo to na tle nerwowym.
:(:(:(:(
Ah. Musiałam się wygadać.
Chłop mój mówi żebym się nie przejmowała , że najpierw lekarz. Ale ten lekarz nie pomógł. Nie wspomniał nawet o ZT ani o innych możliwych przyczynach tylko o stresie gadał .
To mnie wizja lekarza jakoś nie uspokaja.
Aż się popłakałam z tego wszystkiego dzisiaj

Ale on to ma zawsze na jesień a potem mija?
Może rzeczywiście to tylko stres.. jesień szkoła czy przedszkole, wraca po wakacjach i może się stresować..
Nie zakładaj najgorszego, może nie będzie potrzeby się martwic. Ściskam !

No rozumiem , ale na przyszłość polecam to mleko dość drogie bo 60 zł za opakowanie ale warte swojej ceny ! Moja siostra 10 lat temu karmiła swoją córkę tym mlekiem i też sobie je bardzo chwalila. [emoji5] my jesteśmy od początku na tym mleku i jest ok !
OK ja nie chciałam bebilon ale jak się okaże że muszę też będzie dobrze, cała moja trójka ns bebiko wychowana i nic im nie było

reklama
Do góry