reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Bajdelka mój też nadal trądzik ma. Co do mleka mm u córki też bebiko zwykle, potem bebiko na kolki. Ha nie używałam. Starania bo ja nie jestem tu od początku a ciekawi mnie skąd masz tak duża wiedzę o kp? Jesteś po jakimś kursie/studiach? Czy to twoje hobby ? ;p

reklama
Dziewczyny macie dzbanki filtrujące wodę ? Ja muszę zakupić bo u nas jest taka woda że co tydzień musze odkamieniać czajnik normalnie masakra jakaś.. kiedyś aż tak bardzo nie zwracałam uwagi ale teraz jest dzidzia, i do tego pije MM oczywiście kupuje jej wodę butelkowana do tej mikstury ale w czajniku i tak zbiera się kamień od kranówy .. jeśli macie to jaki polecacie ?
Brita chyba droższa. Ja mam Dafi (często w Rossmannie są filtry w promocji). Sam dzbanek grosze kosztuje. I ta przefiltrowaną wodę gotuję w czajniku i nie ma tak tego kamienia. Do żelazka też leję z tego dzbanka. L

Mam
Brita maxtra
Dodatkowo na ujęciu wody tuż za łucznikiem wspięliśmy trze filtry wody-chlusnely sznurkowy węglowy i żywiczny i jest zauważalna różnica bo córka ma AZS i dzięki temu zeszliśmy z nie działających emolientow maści że sterydem itp.
Wystarcza mydło z alepo i filtry
Też nad tym rozwiązaniem się zastanawiam...

Ja przyjęłam doła.
Martwię się o starszego syna. Ma tiki.
W zeszłym roku też miał na jesień, z początkiem szkoły .Byliśmy u neurologa i po badaniach niby neurologicznie zdrowy. Choć tego EEG nie robił. Dostał syrop taki dość mocny na wyciszenie. Pomogło na jakiś czas.
Teraz znów go męczą te tiki. Trzeci rok z rzędu.
Trochę poczytałam i pasuje to do Zespołu Tourette'a.
:(
Jutro zadzwonię i będę umawiać wizytę do neurologa. Muszę pogadać z nim na ten temat.
Tymczasem zamówiłam na gemini tran, magnez i melisę w syropie.
Będę mu suplementować witaminy. Liczę że mu pomoże choć trochę.
Bo on tak kręci szyją. I go boli już po jakimś czasie bo ile można :(
Jestem zdołowana. Czuje się taka bezradna.
Bo to trudno wykryć , trudno leczyć i nie da się zlikwidować. Utrudnia życie , w dodatku szkoła jest. Takie ruszanie głową rzuca się w oczy. Martwię się że zaczną się śmiać z niego i tym samym pogorszą jego stan. Bo to na tle nerwowym.
:(:(:(:(
Ah. Musiałam się wygadać.
Chłop mój mówi żebym się nie przejmowała , że najpierw lekarz. Ale ten lekarz nie pomógł. Nie wspomniał nawet o ZT ani o innych możliwych przyczynach tylko o stresie gadał .
To mnie wizja lekarza jakoś nie uspokaja.
Aż się popłakałam z tego wszystkiego dzisiaj

Ale on to ma zawsze na jesień a potem mija?
Może rzeczywiście to tylko stres.. jesień szkoła czy przedszkole, wraca po wakacjach i może się stresować..
Nie zakładaj najgorszego, może nie będzie potrzeby się martwic. Ściskam !

No rozumiem , ale na przyszłość polecam to mleko dość drogie bo 60 zł za opakowanie ale warte swojej ceny ! Moja siostra 10 lat temu karmiła swoją córkę tym mlekiem i też sobie je bardzo chwalila. [emoji5] my jesteśmy od początku na tym mleku i jest ok !
OK ja nie chciałam bebilon ale jak się okaże że muszę też będzie dobrze, cała moja trójka ns bebiko wychowana i nic im nie było

reklama
Do góry