reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Kurde poczytałam opinię o tym mleka ha i są same negatywy ja się boję mu je dać sama nie wiem co mam zrobić wygrzebalam paragon że śmietnika chyba jutro oddam to mleko i kupię ten bebilon 1? Też tak do końca lekarki nie będę się słuchać bo jednak z bliźniaczek też miala krostki trądzikowe dość długo i jej przeszło co radzicie? Te opinie same źle mnie zniechęcily a nie chve męczyć dziecka eksperymentem jakie mleko

Padam na twarz!!! Dosłownie mały trochę japke podarl ale już śpi zasnę na serialu pewnie...
Byłam u pediatry i za długo ma na twarzy ten trądzik! Podejrzewa alergie na mleko krowie co oznaką mówiła mogą być twarde kupy, ale daje mu szanse jeszcze dwa tygodnie wtedy będziemy myśleć ja daje mu bebiko to kazała zmienić na Bebiko 1 Ha (fot) skończeniu te co mam i zacznę podawać, Delicol mam podawać i Floractin, z tym że te mleko kosztuje opakowanie 28zl czyli podwójna cena tego zwykłego kupilam zobaczymy co się nie robi dla dzieci tylko niech ktoś mi powie że mam 500plus a ko mam ale nie dla siebie....

Mamy te które używają tych kropli Floractin czy wam też one na krótko wystarczają? Mi jakiś na 5dni a jest ich tylko 5ml a kosztują 35zl no jakiś kosmos ja je przechylam myślę nie chve lecieć a tam ich już nie ma :frown:

Zaraz poczytam bo byłem u mamy i nie byłoby czasu
Współczuję dodatkowych kosztów dlatego też chcę co najmniej do szóstego msc karmić cyckiem... za jak będzie to zobaczymy.
A o pięćsetce "najmądrzej" wypowiadają się Ci którym się nie należy lub bezdzietni. Także wiesz - olać:)

Mój czasem ulewa i ma takie czerwone krostki na brodzie i na szyi.. zastanawiam się czy to od tego ulewania ( bo mu podkładam pieluchę i ona taka mokra chwile leży) czy od czego to może być
Ja bym obstawiała potówki. Wiesz brodą dotyka cyca i dodatkowo tam i ślina i mleko i ta skóra podczas karmienia nie oddycha a szyja to jak wiadomo pofaudowana i też tam ten pot...

Ja bezczelnie uważam, ze rozpoznawanie alergii pokarmowej nie leży w kompetencjach pediatry, a już na pewno nie rozpoznanie na podstawie trądziku. Moja córa miała taki trądzik, że przez 2,5 miesiąca wyglądała jak brzydki nastolatek, a alergii nie ma i nie miała.
No właśnie mój instynkt coś mi mówi że chyba za bardzo lekarka się zagalopowala zwłaszcza że córka jedna miała dość długo i nie zmieniłam jej mleka, oddam te mleko jutro w cholere nie będę syna męczyć bo opinię ma straszne......

Ja przyjęłam doła.
Martwię się o starszego syna. Ma tiki.
W zeszłym roku też miał na jesień, z początkiem szkoły .Byliśmy u neurologa i po badaniach niby neurologicznie zdrowy. Choć tego EEG nie robił. Dostał syrop taki dość mocny na wyciszenie. Pomogło na jakiś czas.
Teraz znów go męczą te tiki. Trzeci rok z rzędu.
Trochę poczytałam i pasuje to do Zespołu Tourette'a.
:(
Jutro zadzwonię i będę umawiać wizytę do neurologa. Muszę pogadać z nim na ten temat.
Tymczasem zamówiłam na gemini tran, magnez i melisę w syropie.
Będę mu suplementować witaminy. Liczę że mu pomoże choć trochę.
Bo on tak kręci szyją. I go boli już po jakimś czasie bo ile można :(
Jestem zdołowana. Czuje się taka bezradna.
Bo to trudno wykryć , trudno leczyć i nie da się zlikwidować. Utrudnia życie , w dodatku szkoła jest. Takie ruszanie głową rzuca się w oczy. Martwię się że zaczną się śmiać z niego i tym samym pogorszą jego stan. Bo to na tle nerwowym.
:(:(:(:(
Ah. Musiałam się wygadać.
Chłop mój mówi żebym się nie przejmowała , że najpierw lekarz. Ale ten lekarz nie pomógł. Nie wspomniał nawet o ZT ani o innych możliwych przyczynach tylko o stresie gadał .
To mnie wizja lekarza jakoś nie uspokaja.
Aż się popłakałam z tego wszystkiego dzisiaj
Przy zespole Turetta czy jak to się pisze często przy tiku jest wyrzut dźwięku lub słowa np. przekleństwo. Poza tym tiki mogą występować na tle nerwowym skoro nasiliły się z początkiem szkoły tu bym szukała przyczyny. Oczywiście bez EEG się nie obędzie ale musicie wybrać odpowiednie bo np. przy Turecie wyjdą zmiany w EEG spoczynkowym w pełnej świadomości ale już przy innych zaburzeniach może wyjść prawidłowe...
Poza neurologiem zapisz go do psychiatry bo często neurolog nic nie znajdzie a psychiatra i owszem. Trzymam kciuki.

Nie jak.....
Z kim....
Moje wszystkie 3 panienki potrzebują dużo snu
Ten typ tak ma [emoji6]
13tka.9tka i niemowlę jak mogą to śpią ile wlezie ;)aaaaa i tatuś też śpi i lubi spać i umie spać np na siedząco,stojąc pod prysznicem.....
Tatuś niech bafania w kierunku cukrzycy zrobi! Takie spanie/zasypianie pod prysznicem czy na siedząco ot tak dość często jest pierwszym objawem cukrzycy.

reklama
Do góry