reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Zawiozlam męża do pracy nici z jego planów że jutro wolne ehhh.....
Na dworze 10stopni aż strach wychodzić....
Mnie chyba pęcherz łamie jutro muszę skoczyć do apteki po furagine....
Co tam porabiacie? Ja nakarmiłam w kuchni pełno garow do ogarnięcia ale narazie pije kawę i się lenie patrzę na synka.... Straszaki bawią się w pokoju

Hej.
Informuję, że mamy Czarka - Dareczka urodziła ;) resztę sama napisze.

Ja dziś odpoczywam mentalnie - moja mama zgarnęła moja córkę do siebie, więc mam tylko jedno dziecko pod opieką. Czyli się obijam :D

Zawiozlam męża do pracy nici z jego planów że jutro wolne ehhh.....
Na dworze 10stopni aż strach wychodzić....
Mnie chyba pęcherz łamie jutro muszę skoczyć do apteki po furagine....
Co tam porabiacie? Ja nakarmiłam w kuchni pełno garow do ogarnięcia ale narazie pije kawę i się lenie patrzę na synka.... Straszaki bawią się w pokoju
My grzejemy obiad mojemu S. żurek z jajkiem i pierogi ruskie . Mój mały chwilę w bujaczku , póki się buja zadowolony , przezestane na chwilę to płacz .

Dostala ktoras z Was juz moze becikowe? Jestem ciekawa ile sie czeka?

Ja jutro składam dokumenty na becikowe.
Póki co czekam na zwrot z ubezpieczenia za urodzenie :)

Mała kończy dzisiaj tydzień, +400g [emoji846]
Wszystko u Nas okej. Powoli wychodzimy na dwór, byłyśmy wczoraj na 5 minut. Dzisiaj już na 10 [emoji846]

reklama
Polozna tez mnie uswiadomila ze tak to już jest. muszę to przetrwac. jestem zorganizowana i tym trudniej mi w chaosie. Ale dam radę.. muszę....
Na pewno dasz radę! [emoji106]
No nam w szpitalu kazali octeniseptem i czyścić dokładnie patyczkiem .
Spróbuj tak, jak mi pediatra poradziła. Przy kąpieli mydełkiem dziecięcym dokładnie dookoła tego wału pepowinowego wymyć i potem osuszyć porzadnie. U nas szybko to wysuszyło.
Przyszła paczka z nowym aspiratorem, tzn tym katarkiem pod odkurzacz.
Jestem zadowolona bardzo bo w krótkim czasie, bez płaczu gigantycznego (jak przy gruszce) udało się dużo wyciągnąć z noska .
Nie charczy jej tak już.
Wkraplam po kropelce wody fizjologicznej, odciągam i potem znów zakraplam po kropelce.
Mam nadzieję że szybko się pozbędziemy tego kataru
Dużo zdrówka dla kluseczki :)
U mojej małej dziś przy kikucie pojawiła się krew... Tzn nie ma jej dużo ale takie kropki wokół pępka i trochę na bodach... Przy każdej zmianie pieluszki, delikatnie patyczkiem nasączonym octaniseptem wycieram i widzę że w jednym miejscu jeszcze jest miękka cześć pępowiny... Mam nadzieję że nie zacznie się nic paprać...
Krew może się pojawiać. To tak, jak ze strupem. Trochę odchodzi i podkrwawia.

Do góry