reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mojej małej dziś przy kikucie pojawiła się krew... Tzn nie ma jej dużo ale takie kropki wokół pępka i trochę na bodach... Przy każdej zmianie pieluszki, delikatnie patyczkiem nasączonym octaniseptem wycieram i widzę że w jednym miejscu jeszcze jest miękka cześć pępowiny... Mam nadzieję że nie zacznie się nic paprać...
To walnij gencjaną raz dziennie na noc i wywijaj pieluchę i pójdzie

reklama
Ula śpi, ma dzisiaj dzień na spanie... a ja siedzę pod inhalatorem.
Kaszel zaczyna mnie męczyć a to niedobrze. Jeszcze małą zarażę :no:
@StarAnia pamiętam że pisałas kiedyś apropos niewiedzy lekarzy na temat leków. Jaki antybiotyk i czy w ogóle można przy karmieniu piersią ?
Bo ja jak choruje to jest zawsze masakra jedna wielka bo rzuca mi się na gardło i jak nie zalecze szybko to zastrzyki zaraz w dupsko
Proszę, tutaj masz wszystko odnośnie antybiotyków:
IMG_20181002_165945.jpg
IMG_20181002_165952.jpg

Załączniki

• IMG_20181002_165945.jpg
    IMG_20181002_165945.jpg
    76,1 KB · Wyświetleń: 352
  • IMG_20181002_165952.jpg
    IMG_20181002_165952.jpg
    79,7 KB · Wyświetleń: 349
Na pewno dasz radę! [emoji106] Spróbuj tak, jak mi pediatra poradziła. Przy kąpieli mydełkiem dziecięcym dokładnie dookoła tego wału pepowinowego wymyć i potem osuszyć porzadnie. U nas szybko to wysuszyło.Dużo zdrówka dla kluseczki :)Krew może się pojawiać. To tak, jak ze strupem. Trochę odchodzi i podkrwawia.
Szczególnie jak tak jak u Nas dzieciak si€ pręży i napina ten bęben..

U Nas zwyczajnie są daty wypłaty świadczeń zazwyczaj między 25 a 27 danego miesiąca jeśli papiery zostaną złożone przed 10 dniem tegoż miesiąca.
To prawda
Ja papiery na 500 na małą jeszcze za sierpień w szpitalu podpisywałam bo mi mąż przywiozl-moja sis mu dała bo tam pracuje... Na początku września resztę dostarczyłam i miałam kasę przed innymi świadczeniami na koncie. Także ten...było jak znalazł na farbę do mieszkania....było jej trochę na te 83m2

To prawda
Ja papiery na 500 na małą jeszcze za sierpień w szpitalu podpisywałam bo mi mąż przywiozl-moja sis mu dała bo tam pracuje... Na początku września resztę dostarczyłam i miałam kasę przed innymi świadczeniami na koncie. Także ten...było jak znalazł na farbę do mieszkania....było jej trochę na te 83m2
Ja czekalam na PESEL rejestrowałam przez net wiec coś Koło 7 dni roboczych czekałam ale chyba weekend wlazł jakiś ;)

reklama
Do góry