reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja nie wiem JAK on sika ale znosi caaaaly mokry! Całe body i nawet prześcieradło, rano muszę mu zmienić teraz podlozylam pieluszke, taki nocne przebieranki go wybudzaja a wiadomo jaki mój wrażliwy na przewijanie i ubieranie:errr: on tego siusiaka małego ma ciągle do góry zadartego.. .
Mój ma siusiaka w dół ale tatuś go przewijał wieczorem i ja biorę teraz na ręce a pajacyk bokiem cały mokry . I rano też mnie czeka zmiana prześcieradła.

reklama
My 2 cycku Zjedzone
Prawie śpi ale 2x już mnie w balona zrobiła to czekam z odłożęniem
Mój też je je , patrzę śpi , chcę zabrać cyca to nagle je więc teraz czekam aż mu cyc sam wypadnie z buzi :) A zdarza się ze nawet wtedy jak już sam puści cyca i widzę że śpi , wstaje odkładam do łóżeczka i już nie śpi .

Bajdelka u mnie to samo, ten siusiak w górze, teraz już 2x go przebierałam bo obsikuje się... ale kurcze mój tak długo ciągnie cyca... teraz od 24-3ej 3h ,,zabawy,, :(
O to faktycznie długo , a karmisz z jednej piersi czy na zmianę ?
Bo jak na zmianę to może po prostu się nie najada porządnie. A może potrzebuje twojej bliskości :)

Również witam na nocnej zmianie [emoji23] moja zjadła 2 cyce, ulała świeżym mlekiem, dałam teraz jej smoka i zasypia... W między czasie oczywiście zmiana pieluchy była z osraniem podkładu bo zawsze kładę podkład.
Ja też daje podkład , inaczej miałabym już kilka razy sprzątanie kupy z przewijaka czy mojej pościeli .
Mój też już najedzony , czekam aż zaśnie i też idę spać :) jest szansa że kolejna pobudka koło 7 :)

Ja nie wiem JAK on sika ale znosi caaaaly mokry! Całe body i nawet prześcieradło, rano muszę mu zmienić teraz podlozylam pieluszke, taki nocne przebieranki go wybudzaja a wiadomo jaki mój wrażliwy na przewijanie i ubieranie:errr: on tego siusiaka małego ma ciągle do góry zadartego.. .
To mu opuszczaj bo z praniem nie wyrobisz... Ja Miksowi opuszczam do dołu bo inaczej wszystko zasikane...

Również witam na nocnej zmianie [emoji23] moja zjadła 2 cyce, ulała świeżym mlekiem, dałam teraz jej smoka i zasypia... W między czasie oczywiście zmiana pieluchy była z osraniem podkładu bo zawsze kładę podkład.
A w jakiej pozycji ja karmisz??
Miki już coraz mniej ulewa co mnie mega cieszy ale zauważyłam ze jak karmimy się leżąc to częściej to mleko plynie noskiem...

O to faktycznie długo , a karmisz z jednej piersi czy na zmianę ?
Bo jak na zmianę to może po prostu się nie najada porządnie. A może potrzebuje twojej bliskości :)
Miki ma dwie fazy żarcia po tyle czasu... jeden cyc do pusta awantura próba uśpienia drugi cyc do pusta awantura usypianie. Zazwyczaj przed długimi drzemkami.

Poranna witaj zmiano...

Dziecko mi dorośleje. Od 21:30 do 0:30 i do 5:00 śpi. Z czego o 0:30 pociumał z 5 minut? Tyle co ulżyć cyckowi... Tak to można funkcjonować.
Za to teraz po pielusze i pierwszym cycaniu czkawka. Wylewanko nosowo ustne. Darcie bo wredna matka śmiała dotknąć książęcego noska gruszką by nie forkotało... Wyginki przy. cycku bo dokarmiamy się i to z cycka który jest nielubiany a matka cham chce w nim rozbujac laktacje jak w cycku numer jeden bo matka w przeciwieństwie do syna lubi oba cyce i chce miec je w miare symetryczne szczególnie gdy oklapną jak dwa omlety i zacznę zwijać je w rulon...

Od wczoraj łapie mnie ból dość ostry mocno nieprzyjemny jak prawy jajnik/biodro i nie wiem co to. Jelitko? Czy może jajniki?? A nie daj Bóg wyrostek?? Abo jaki nerwoból??

W ogóle pora do ginusia się zapisać bo to ze dwa tygodnie wstecz a mnie został tydzień połogu. Ciekawe czy da mi skierowanie na krew i mocz bo interesuje mnie jak mój białko/krwinkomocz i moja anemia....
20180930_050558.jpg
20180929_055110.jpg

Załączniki

• 20180930_050558.jpg
    20180930_050558.jpg
    512,2 KB · Wyświetleń: 386
  • 20180929_055110.jpg
    20180929_055110.jpg
    631 KB · Wyświetleń: 385
reklama
No ja nie mogę dawać co 2h A ona jadła 2h temu . Może na piersi to nie ma znaczenia ale ba mm njiestety muszę minimum 3h czekać. Moja grzecznie czeka naszczescie
Ja jej dane piersi czasami budzi się za dwie godz i daje mu mleko bo by się darl widoczni potrzebuje wiadomo najpierw sprawdzam stan pieluchy, patrzę czy nie chve się odbić a jak dalej widze że będzie ryk to flaszka jest w stanie go tylko uspokoić takie ma potrzeby mój terrorysta

Do góry