reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja po powrocie do domu tez sie troche zeschizowalam. Tak sie ciezzylam ze juz do domu, a jak przekroczylam prog mieszkania to czulam sie jak nie u siebie. Dodatkowo tysiac mysli, ze tu juz jestem sama i musze sobie ze wszystkim poradzic(tak jakby w szpitalu pomagali [emoji23]). Mialam mega wysokie cisnienie i krecilo mi sie w glowie z emocji.
Jak tylko mialam cos zrobic przy mlodym to cala sie trzeslam. Ale juz pod wieczor przeszlo.
Nie martw sie, poczatki sa trudne ale jestesmy do tego stworzone, wiec damy rade :) przesylamy buziaczki z Alkiem[emoji8]
Zobacz załącznik 902730

Cudowna fotka :) te dzieciaczki to jednak nasz kopia:) nawet minki:)

reklama
Poranna witaj zmiano...

Dziecko mi dorośleje. Od 21:30 do 0:30 i do 5:00 śpi. Z czego o 0:30 pociumał z 5 minut? Tyle co ulżyć cyckowi... Tak to można funkcjonować.
Za to teraz po pielusze i pierwszym cycaniu czkawka. Wylewanko nosowo ustne. Darcie bo wredna matka śmiała dotknąć książęcego noska gruszką by nie forkotało... Wyginki przy. cycku bo dokarmiamy się i to z cycka który jest nielubiany a matka cham chce w nim rozbujac laktacje jak w cycku numer jeden bo matka w przeciwieństwie do syna lubi oba cyce i chce miec je w miare symetryczne szczególnie gdy oklapną jak dwa omlety i zacznę zwijać je w rulon...

Od wczoraj łapie mnie ból dość ostry mocno nieprzyjemny jak prawy jajnik/biodro i nie wiem co to. Jelitko? Czy może jajniki?? A nie daj Bóg wyrostek?? Abo jaki nerwoból??

W ogóle pora do ginusia się zapisać bo to ze dwa tygodnie wstecz a mnie został tydzień połogu. Ciekawe czy da mi skierowanie na krew i mocz bo interesuje mnie jak mój białko/krwinkomocz i moja anemia....
Zobacz załącznik 903038 Zobacz załącznik 903039
Ja do gina idę za tydzień w sobotę morfologie na własną rękę robię we wtorek biorę te żelazo na receptę i zobaczymy

I witam się ja dziś wiecej było wstawiania ale jakoś ogarnąłam juz tymi slepiami tam szeroki patrzy że nie umiem się gniewać hihi
Z racji że wczoraj jedzenie nie kupiłam więc muszę za jakąś godzinkę na zakupy skoczyć bo nawet obiadu nie będzie! I zapasy ba tydzień zrobię aby później z wózkiem tylko lajtowe rzeczy kupować....

KINDERBUENOO88 tak sobie jeszcze myślę o tym twoim Kamilu jak jemu musiała być źle i przykro patrząc na twój ból, ci nasi faceci się nie przyznają ale jak widzą ból u solnej kobiety to też cierpią! Mój co prawda mi tam prezentu nie kupił ale jak wszedł na salę operacyjna aby mnie odwieźć do sali i zobaczył mnie a ja mu od razu ze było źle i że nigdy więcej to widziałam w nim jego bezradność i po raz pierwszy on nie chciał ze szpitala jechać! Siedział przy mnie i małym i mówię że mama już jedzie ze musisz po dzieci jechać a on dalej siedział i siedział!!! W domu błysk jak wróciłam, spiżarnia wysprzatana, schowek za lustrami wysprzatany i karton że spacerówka wkoncu schowany na górę gdzie cale lato mu mówiłem aby schował! Zakupy zrobione, myślę że oni właśnie też to przeżywają a my jeszcze im ryczymy do telefonu Hehe

No wstaje mały pulpet pobudzil cały dom wszyscy już na baczność on się najadl śpi a my już musimy urzedowac!

Dzis mam zebranie w Kościele a później kuzynka przyjeżdża małego zobaczyć także goście a jak goście to i prezenty dla małego hihi to lubię

Moja jednak dzisiaj wytrzymała 4.5h bez jedzenia w nocy rekord idę spać dalej
Moja księżniczka też tak ma i to często.. dodam że śpi ze mną ;) miałam tego nie robić tzn. Zabierać po raz drugi dziecko do łóżka bo kluska spala z matka i ojcem do 13 roku życia ;) no ale tak się nie da takiemu maleństwu odmówić ;)

Poranna witaj zmiano...

Dziecko mi dorośleje. Od 21:30 do 0:30 i do 5:00 śpi. Z czego o 0:30 pociumał z 5 minut? Tyle co ulżyć cyckowi... Tak to można funkcjonować.
Za to teraz po pielusze i pierwszym cycaniu czkawka. Wylewanko nosowo ustne. Darcie bo wredna matka śmiała dotknąć książęcego noska gruszką by nie forkotało... Wyginki przy. cycku bo dokarmiamy się i to z cycka który jest nielubiany a matka cham chce w nim rozbujac laktacje jak w cycku numer jeden bo matka w przeciwieństwie do syna lubi oba cyce i chce miec je w miare symetryczne szczególnie gdy oklapną jak dwa omlety i zacznę zwijać je w rulon...

Od wczoraj łapie mnie ból dość ostry mocno nieprzyjemny jak prawy jajnik/biodro i nie wiem co to. Jelitko? Czy może jajniki?? A nie daj Bóg wyrostek?? Abo jaki nerwoból??

W ogóle pora do ginusia się zapisać bo to ze dwa tygodnie wstecz a mnie został tydzień połogu. Ciekawe czy da mi skierowanie na krew i mocz bo interesuje mnie jak mój białko/krwinkomocz i moja anemia....
Zobacz załącznik 903038 Zobacz załącznik 903039
Ale ten ksieciunio fajny :)

reklama
Ula dziś jadła dwa razy tylko.
Koło 2:30 i potem o 6:30
Cyce moje nie są zadowolone z takiego obrotu spraw. Ale nie da rady jej wybudzić za nic.
A co do kupy to nie ma u nas od 3 dni. Dzisiaj będzie 4.
Moja księżniczka też walczyła z kupą Ale lekarka kazała podawać espumisan i pomogło robi raz dziennie..

Do góry