reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Cześć dziewczyny [emoji4]
Serdecznie gratuluję pociech i życzę dużo zdrowia

Pisze do Was z zapytaniem , bo
ciekawa jestem jak było u Was a ja się zmartwilam .
Moja mała 28tc +5 waży 1130gram +/- 150 .
Ogólnie doktor mówiła ze wszystko ok ze to po rodzicach będzie drobniejsza . Jutro mam badanie 3 trym i doktorka chyba troche ja na szybko pomierzyla i liczę na błąd pomiaru :/
Jednak nie daje mi spokoju , ze brzuszek wyszedł tydzien mniejszy na 27+3 . Niby dzidzia ma być długa szczupła , bo żadnych nieprawidłowości nie widać . A ja się boję tej hipotrofii bardzo i sobie sama nabieram do glowy .
Czy takie rozbieżności faktycznie sa ok ? U Was tez sie tak rozjezdzaly wymiary ? Czasami czytam to dzieci ważą dużo więcej itd.moze nie potrzebnie ale wiadomo martwię się . Ile wazyly Wasze maluszki ?
Dziękuję z góry za odpowiedzi ;*
Co do wagi to nie pomogę bo mój od początku sporo ważył ale jeśli chodzi o wymiary to nie masz się co martwić.
U mnie różnice były nawet około 3 tygodni między pomiarami . Kości udowe zawsze 3 tyg mniej niż wiek ciąży , brzuszek około tygodnia . Mały urodził się 3250 i wszystko jest w jak najlepszym porządku :)

reklama
Zobacz załącznik 902474Zobacz załącznik 902475firma Mam. 0-2 ale moje dziecię nie smoczkowe. Dawałam jak miał problemy z brzuchem ale tez nie bardzo chciał. Także teraz nie używam. Ale z 6 które mam ( kupionych dostanych) ten jest najmniejszy i tylko ten wogole łaskawie wziął
Mój smoczka w ogóle nie chce , ostatnio chciałam mu dać w akcie desperacji bo tak płakał to nawet na chwilę nie chciał , zaraz wypluwa i koniec

Tak na szybko: Sebastian waga 4400 dlugi 57 dostal 10 pkt. urodził się 8.39 a teraz sobie śpi a ja dochodzę do siebie. już jedliśmy. jeszcze zdjęcia wstawię jak się ogarnę
Gratulacje!!! Moj starszak tez Sebastian, i tez duzy sie urodzil☺

Co do smoczków, to teraz nawet nie kupowalam. Starszemu podpasowal tommee tippy ortopedyczny, tylko go uzywalismy, ale w 6 mc zabralam juz.

Wczoraj zaliczylismy pierwszy spacer z wozkiem, syn dzielnie pomagal pchać. Corka caly czas przespala, oby tak dalej lubila spacery ☺

Tak na szybko: Sebastian waga 4400 dlugi 57 dostal 10 pkt. urodził się 8.39 a teraz sobie śpi a ja dochodzę do siebie. już jedliśmy. jeszcze zdjęcia wstawię jak się ogarnę
Gratulacje! Czekamy na zdjęcia :)
U mnie smoczek obowiązkowy ;)
Mieszkam na zadupiu, wszędzie dojeżdżamy autem więc nie wyobrażam sobie nie móc kluski zapchać smoczkiem.
Mam 4 sztuki kupione. Jeden na zawieszce na wyjścia różne żeby z chodnika nie musieć zbierać, jeden do torby od wózka i dwa w domu :laugh2:
U mnie mała zasypia jak tylko fotelik znajdzie się w samochodzie [emoji23] smoczkek nam niepotrzebny [emoji23]
A od kiedy można dawać smoka?
Mój ma bardzo mocny odruch ssania, ssa sobie palce, rękawy. Czasem mojego palca. Mam dla niego smoczki, ale nie wiem czy takiemu maleństwu można już dawać.

A mam takie, dwa rodzaje jeden na prosto drugi lekko pod skosem

Zobacz załącznik 902488
Chyba dopiero od miesiąca jak już dobrze nauczy się ssać, ale nie wiem dokładnie. Czasem lepiej dać smoka niż dziecko ma się denerwować. To już indywidualna decyzja.

reklama
Dobra dałem mu moje cycki pierwszy raz odkąd się urodził nasyzkowalam butelkę w zanadrzu i mleko mi leciało jak szalone żółte takie aż się dlawil załapał słyszałem że polyka mleka z butli zjadł 20ml i leży i co teraz próbować? Laktacja się poprawi?no jaka wariatki jestem ale jednak myślę spróbować matka jedyna ale się borykam z emocjami odkąd urodzilam jak nigdy jakby mój mozg czuł że to ostatnie dziecko...
Cieszyć się i przystawiać
A za oszczędzona kasę za mm kupisz dziecku porządny fotelik do auta

Do góry