reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny jaki smoczek początkujący polecacie? Ja mam tommee tippee 0-6msc. Ale moja mała nie może go załapać [emoji53]

IMG_1138.JPG
IMG_1138.JPG
firma Mam. 0-2 ale moje dziecię nie smoczkowe. Dawałam jak miał problemy z brzuchem ale tez nie bardzo chciał. Także teraz nie używam. Ale z 6 które mam ( kupionych dostanych) ten jest najmniejszy i tylko ten wogole łaskawie wziął

Załączniki

• IMG_1138.JPG
    IMG_1138.JPG
    779,3 KB · Wyświetleń: 382
  • IMG_1138.JPG
    IMG_1138.JPG
    790,3 KB · Wyświetleń: 370
reklama
W końcu nadrobiłam czytanie i mogę napisać.

@sermida moja kura tez z pralki wyszła z dziurą w gardle ale nie dużą to nic się więcej nie zadziało.

Ogólnie my nadal w szpitalu, jutro na noc lub w sobotę wychodzimy. Stan ogólny zdrowia mamy Ok. Zobaczymy co jutro będzie.

Ale z psychiką u mnie słabo... bardzo zle mi po tej cesarce, ciągnie, najgorzej to wstawać z łóżka lub przekręcać się na boki. Mam tak absurdalne myśli typu, że już nigdy nie będzie normalnie,ze nigdy nie wstanę z łóżka bez bólu i jęków. Zazdrość mnie zżera jak patrzę na ta matki po SN co śmigają i wyprzedzają mnie na korytarzu:(
Dziś jeszcze jak tak rozmyślałam nad życiem- dostałam takich dreszczy i deliry ze nie mogłam się uspokoić. Po 2 h ataków gorąca z kolei ze cała mokra wstałam z łóżka...
Brzuch wyglada tragicznie, zrobiłam sobie zdjęcie, ale nawet mam na niego wywalone byleby nie bolało.

Mały słodziak, ale cyca umie jeść jednego, bo jednym się bawi a jednym ssa jak najęty aż mnie boli.. nie wiem czy się najada, z wagi zleciał po dwóch dobach już 300g! Choć jak patrzę na te jego kupy to nie powinnam się dziwić. Bo robi olbrzymie, jak jakiś zwierz :)

Musiałam się wyżalić bo już mi tak z tym zle. Tak bym chciała być sprawna dla mojego dziecka a jestem jak jakaś ofiara:(

A tu kura w wersji mojej do karmienia, idealnie mi życie ratuje.

Zobacz załącznik 902371

I tak dobrze wyglądasz. Podobno ok 1/10 wagi urodzeniowej spadek jest ok. Naprawdę z każdym dniem będzie lepiej.

A jakby się okazało że ma to co piszesz to mam robić? Ja się w sumie nie znam, galaskac go czeskiej?malować???

Bajdelka a spróbuj z stopień dwa cieplejsza wodę. Albo cieplej tam gdzie kąpiesz. Nie kap na całkiem głodnego. Mow do niego co robicie . Możesz mu włączyć coś co lubi jakiś szum czy coś. Ja np włączalam kołysanki i śpiewamy i kapiemy. Michaś od pierwszego mycia to uwielbia do etapu wyjęcia z wody wtedy to już prędko ręcznik ciuchy i cyc. A tak to się pluska szczęśliwy. Za to z tamtymi były przeboje

Dobra dałem mu moje cycki pierwszy raz odkąd się urodził nasyzkowalam butelkę w zanadrzu i mleko mi leciało jak szalone żółte takie aż się dlawil załapał słyszałem że polyka mleka z butli zjadł 20ml i leży i co teraz próbować? Laktacja się poprawi?no jaka wariatki jestem ale jednak myślę spróbować matka jedyna ale się borykam z emocjami odkąd urodzilam jak nigdy jakby mój mozg czuł że to ostatnie dziecko...

Ja tez czułam ze raczej to ostatnie wiec chciałam karmić. Napewno piersią wygodniej. Nie trzeba kupować itd. Mam porównanie z tamtymi jak zasypiałam nad czajnikiem z woda na mleko a dziecko się darlo aż rozbudziło i weź potem usypiaj. Co do spraw technicznych to chyba Ania bardziej pomoże

Dobra dałem mu moje cycki pierwszy raz odkąd się urodził nasyzkowalam butelkę w zanadrzu i mleko mi leciało jak szalone żółte takie aż się dlawil załapał słyszałem że polyka mleka z butli zjadł 20ml i leży i co teraz próbować? Laktacja się poprawi?no jaka wariatki jestem ale jednak myślę spróbować matka jedyna ale się borykam z emocjami odkąd urodzilam jak nigdy jakby mój mozg czuł że to ostatnie dziecko...

Skoro matki adopcyjne bez hormonów z ciąży czy sztucznych nawet mogą karmić piersią to i Ty skoro mówisz ze leci powinnaś dać radę. Tylko musisz przystawiać. A skoro łapie i ssa i połyka to już naprawdę dużo

reklama
Zobacz załącznik 902474Zobacz załącznik 902475firma Mam. 0-2 ale moje dziecię nie smoczkowe. Dawałam jak miał problemy z brzuchem ale tez nie bardzo chciał. Także teraz nie używam. Ale z 6 które mam ( kupionych dostanych) ten jest najmniejszy i tylko ten wogole łaskawie wziął

A od kiedy można dawać smoka?
Mój ma bardzo mocny odruch ssania, ssa sobie palce, rękawy. Czasem mojego palca. Mam dla niego smoczki, ale nie wiem czy takiemu maleństwu można już dawać.

A mam takie, dwa rodzaje jeden na prosto drugi lekko pod skosem

IMG_4292.JPG

Załączniki

• IMG_4292.JPG
    IMG_4292.JPG
    225,7 KB · Wyświetleń: 432
Do góry