reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja się nie gole, i nie chce golenia, jak już kiedyś pisałam zaraz mnie swedziec zaczyna. Do porodu nie każą być ogolonym. Ale jak komu wygodnie oczywiście to sobie golcie ;)
Oj też kiedyś tak miałam a co gorsza jeszcze takie mega podrażnienia i wrastające włoski szczególnie na spojeniu łonowym, to zaczęłam używać kremów do depilacji, z nimi było ok bo nie podrażniało mnie tak, którego dnia w Rossmann-ie kupiłam maszynkę z 6 ostrzami oczywiście tylko żeby nogi nią golić, skusiło mnie by tam też się ogolić i kurcze o dziwo żadnego podrażnienia i od tamtej pory tylko nią się gole [emoji16]

reklama
A ja się nie gole, i nie chce golenia, jak już kiedyś pisałam zaraz mnie swedziec zaczyna. Do porodu nie każą być ogolonym. Ale jak komu wygodnie oczywiście to sobie golcie ;)
Ja tez nie, tylko nogi i troche dookola. Przy pierwszym porodzie polozna, jk musiała krocze naciac, to sama sobie trochę zgolils w jednym miejscu.

Jak to w ogóle jest z tą depilacją przed porodem? Rozumiem,że całkiem łyso nie musi być? :D Bo wiadomo: codziennie to ja nie poprawiam tak żeby cały czas nie było ani włoska i np. teraz zamierzam dopiero w sobotę znów zrobić depilację (po 1,5 tygodnia).

Najpierw boimy się urodzić za wcześnie, a teraz, żeby nie przenosić :D
Ja miałam 11 wizytę i tez się bałam, że nie dotrwam, po tych moich objawach, a dotrwałam tam nic nie widac i dalej chodzę i pewnie jeszcze pochodzę :p
Ja sobie tak założyłam,że od 8 września będzie donoszona, można przestać się stresować, a po 15 września mogę rodzić. Ciekawe jaki Blanka ma stosunek do planów swojej mamy. Coś tam w środku robi i chyba kombinuje, więc może jednak uda się nie przenosić :)

A ja chatę wysprzątałam, teraz leżę w wannie bo cuchnęłam, tak czy siak muszę maszynkę do ręki wziąć i ogolić się tam, bo jutro lekarz no i mąż do domu wraca [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] JESUUU jak dobrze w tej wannie [emoji12] radyjko gra, żyć nie umierać [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] jeszcze mam w planach żelazkiem się zająć bo muszę poprasować te ciuszki co ostatnio dostałam, są uprane tylko właśnie jeszcze prasowanie [emoji5]
Ja tylko z rana odkurzyłam, przemyłam zlew w kuchni, a potem już zasiadłam wygodnie i lenię się bezczelnie. Drugi taki leniwy dzień w tej ciąży. Kompletnie nie mam energii na nic... Do teraz praktycznie całą ciążę było znośnie, ile ja się w drugim trymestrze nałaziłam po lesie! wow! Teraz nawet bym tam nie doszła, zaraz brzuch mi się spina i zaczyna boleć :/ W biedronce ostatnio też myślałam,że dopadła mnie klątwa biedronki, bo bardzo mocno coś mnie w środku zakłuło - pomyślałam tylko, że nie chcę tam rodzić i na szczęście przeszło haha :)

Mój tez mi powiedział, że może mnie ogolić i chyba mu w końcu dam bo to jednak higieniczniej do porodu.
A ja dalej z tym kremem do depilacji narabiam... Jeden plus, że po nim dość długo jest łyso i nie trzeba tak szybko odświeżać... bo maszynką to u mnie raz dwa i już są igiełki.

To zobaczcie jeszcze Reserved Kids i Next Kids
Mnie reserved jakoś w ogóle nie ruszył. Na moje szczęście haha :D Gorzej właśnie z c&a i h&m. Jutro albo w piątek będe miała zastrzyk gotówki to zrobię zamówienie :)

Wiesz co tam jest taki przemiał że masakra, są cztery sale porodowe, rodzisz i dwa dni i do domu wychodzisz ... Jeśli taka siwa ta Basia to też jest ok ..
Nie, nie, siwa nie :) Czyli nie kojarzysz ;)
Przemiał mają pewnie taki jak wszędzie, zwłaszcza, że wrzesień to w ogóle jeden z popularniejszych miesięcy na rodzenie ;) Trudno, jakoś mnie upchną.

Jak to w ogóle jest z tą depilacją przed porodem? Rozumiem,że całkiem łyso nie musi być? :D Bo wiadomo: codziennie to ja nie poprawiam tak żeby cały czas nie było ani włoska i np. teraz zamierzam dopiero w sobotę znów zrobić depilację (po 1,5 tygodnia).

Ja sobie tak założyłam,że od 8 września będzie donoszona, można przestać się stresować, a po 15 września mogę rodzić. Ciekawe jaki Blanka ma stosunek do planów swojej mamy. Coś tam w środku robi i chyba kombinuje, więc może jednak uda się nie przenosić :)

Ja tylko z rana odkurzyłam, przemyłam zlew w kuchni, a potem już zasiadłam wygodnie i lenię się bezczelnie. Drugi taki leniwy dzień w tej ciąży. Kompletnie nie mam energii na nic... Do teraz praktycznie całą ciążę było znośnie, ile ja się w drugim trymestrze nałaziłam po lesie! wow! Teraz nawet bym tam nie doszła, zaraz brzuch mi się spina i zaczyna boleć :/ W biedronce ostatnio też myślałam,że dopadła mnie klątwa biedronki, bo bardzo mocno coś mnie w środku zakłuło - pomyślałam tylko, że nie chcę tam rodzić i na szczęście przeszło haha :)

A ja dalej z tym kremem do depilacji narabiam... Jeden plus, że po nim dość długo jest łyso i nie trzeba tak szybko odświeżać... bo maszynką to u mnie raz dwa i już są igiełki.

Mnie reserved jakoś w ogóle nie ruszył. Na moje szczęście haha :D Gorzej właśnie z c&a i h&m. Jutro albo w piątek będe miała zastrzyk gotówki to zrobię zamówienie :)

Nie, nie, siwa nie :) Czyli nie kojarzysz ;)
Przemiał mają pewnie taki jak wszędzie, zwłaszcza, że wrzesień to w ogóle jeden z popularniejszych miesięcy na rodzenie ;) Trudno, jakoś mnie upchną.
@RooibosGirl pewnie że nie musi być ogolona całkiem, ja gole na 0 bo tak lubię, też nie gole się często bo nie mam po prostu weny przez lusterko zaglądać ale mi tak wychodzi co 4-5 dni a czasami i więcej jest przerwy. Ja omijam sklepy szerokim łukiem bo też dostaje kociokwiku jak widzę te wszystkie małe cuda na wieszaczkach [emoji12] A mój jak by mógł to kupował by sukienki dla Julki na wiek 5 lat bo mu się wszystko podoba [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Taka jesteś? W H&M nowa kolekcja z Myszką Miki w roli głównej :p
I jeszcze toster z Mikim w biedronce :D

@RooibosGirl pewnie że nie musi być ogolona całkiem, ja gole na 0 bo tak lubię, też nie gole się często bo nie mam po prostu weny przez lusterko zaglądać ale mi tak wychodzi co 4-5 dni a czasami i więcej jest przerwy. Ja omijam sklepy szerokim łukiem bo też dostaje kociokwiku jak widzę te wszystkie małe cuda na wieszaczkach [emoji12] A mój jak by mógł to kupował by sukienki dla Julki na wiek 5 lat bo mu się wszystko podoba [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Mój też tylko te sukienki i sukienki, musiałam mu wytłumaczyć, że na bodziaki i pajace ma patrzeć, bo kiecki to długo będą tylko od święta albo do zdjęć ;)

Właśnie zauwazyłam, że spuchła mi tylko prawa stopa a nie dwie... wow... ale to paskudnie wygląda jak zaraz obok ma się porównanie z normalna stopą :D

reklama
Do góry