reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja się nie gole, i nie chce golenia, jak już kiedyś pisałam zaraz mnie swedziec zaczyna. Do porodu nie każą być ogolonym. Ale jak komu wygodnie oczywiście to sobie golcie ;)
Oj też kiedyś tak miałam a co gorsza jeszcze takie mega podrażnienia i wrastające włoski szczególnie na spojeniu łonowym, to zaczęłam używać kremów do depilacji, z nimi było ok bo nie podrażniało mnie tak, którego dnia w Rossmann-ie kupiłam maszynkę z 6 ostrzami oczywiście tylko żeby nogi nią golić, skusiło mnie by tam też się ogolić i kurcze o dziwo żadnego podrażnienia i od tamtej pory tylko nią się gole [emoji16]

reklama
A ja się nie gole, i nie chce golenia, jak już kiedyś pisałam zaraz mnie swedziec zaczyna. Do porodu nie każą być ogolonym. Ale jak komu wygodnie oczywiście to sobie golcie ;)
Ja tez nie, tylko nogi i troche dookola. Przy pierwszym porodzie polozna, jk musiała krocze naciac, to sama sobie trochę zgolils w jednym miejscu.

Jak to w ogóle jest z tą depilacją przed porodem? Rozumiem,że całkiem łyso nie musi być? :D Bo wiadomo: codziennie to ja nie poprawiam tak żeby cały czas nie było ani włoska i np. teraz zamierzam dopiero w sobotę znów zrobić depilację (po 1,5 tygodnia).

Najpierw boimy się urodzić za wcześnie, a teraz, żeby nie przenosić :D
Ja miałam 11 wizytę i tez się bałam, że nie dotrwam, po tych moich objawach, a dotrwałam tam nic nie widac i dalej chodzę i pewnie jeszcze pochodzę :p
Ja sobie tak założyłam,że od 8 września będzie donoszona, można przestać się stresować, a po 15 września mogę rodzić. Ciekawe jaki Blanka ma stosunek do planów swojej mamy. Coś tam w środku robi i chyba kombinuje, więc może jednak uda się nie przenosić :)

A ja chatę wysprzątałam, teraz leżę w wannie bo cuchnęłam, tak czy siak muszę maszynkę do ręki wziąć i ogolić się tam, bo jutro lekarz no i mąż do domu wraca [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] JESUUU jak dobrze w tej wannie [emoji12] radyjko gra, żyć nie umierać [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] jeszcze mam w planach żelazkiem się zająć bo muszę poprasować te ciuszki co ostatnio dostałam, są uprane tylko właśnie jeszcze prasowanie [emoji5]
Ja tylko z rana odkurzyłam, przemyłam zlew w kuchni, a potem już zasiadłam wygodnie i lenię się bezczelnie. Drugi taki leniwy dzień w tej ciąży. Kompletnie nie mam energii na nic... Do teraz praktycznie całą ciążę było znośnie, ile ja się w drugim trymestrze nałaziłam po lesie! wow! Teraz nawet bym tam nie doszła, zaraz brzuch mi się spina i zaczyna boleć :/ W biedronce ostatnio też myślałam,że dopadła mnie klątwa biedronki, bo bardzo mocno coś mnie w środku zakłuło - pomyślałam tylko, że nie chcę tam rodzić i na szczęście przeszło haha :)

Mój tez mi powiedział, że może mnie ogolić i chyba mu w końcu dam bo to jednak higieniczniej do porodu.
A ja dalej z tym kremem do depilacji narabiam... Jeden plus, że po nim dość długo jest łyso i nie trzeba tak szybko odświeżać... bo maszynką to u mnie raz dwa i już są igiełki.

To zobaczcie jeszcze Reserved Kids i Next Kids
Mnie reserved jakoś w ogóle nie ruszył. Na moje szczęście haha :D Gorzej właśnie z c&a i h&m. Jutro albo w piątek będe miała zastrzyk gotówki to zrobię zamówienie :)

Wiesz co tam jest taki przemiał że masakra, są cztery sale porodowe, rodzisz i dwa dni i do domu wychodzisz ... Jeśli taka siwa ta Basia to też jest ok ..
Nie, nie, siwa nie :) Czyli nie kojarzysz ;)
Przemiał mają pewnie taki jak wszędzie, zwłaszcza, że wrzesień to w ogóle jeden z popularniejszych miesięcy na rodzenie ;) Trudno, jakoś mnie upchną.

Jak to w ogóle jest z tą depilacją przed porodem? Rozumiem,że całkiem łyso nie musi być? :D Bo wiadomo: codziennie to ja nie poprawiam tak żeby cały czas nie było ani włoska i np. teraz zamierzam dopiero w sobotę znów zrobić depilację (po 1,5 tygodnia).

Ja sobie tak założyłam,że od 8 września będzie donoszona, można przestać się stresować, a po 15 września mogę rodzić. Ciekawe jaki Blanka ma stosunek do planów swojej mamy. Coś tam w środku robi i chyba kombinuje, więc może jednak uda się nie przenosić :)

Ja tylko z rana odkurzyłam, przemyłam zlew w kuchni, a potem już zasiadłam wygodnie i lenię się bezczelnie. Drugi taki leniwy dzień w tej ciąży. Kompletnie nie mam energii na nic... Do teraz praktycznie całą ciążę było znośnie, ile ja się w drugim trymestrze nałaziłam po lesie! wow! Teraz nawet bym tam nie doszła, zaraz brzuch mi się spina i zaczyna boleć :/ W biedronce ostatnio też myślałam,że dopadła mnie klątwa biedronki, bo bardzo mocno coś mnie w środku zakłuło - pomyślałam tylko, że nie chcę tam rodzić i na szczęście przeszło haha :)

A ja dalej z tym kremem do depilacji narabiam... Jeden plus, że po nim dość długo jest łyso i nie trzeba tak szybko odświeżać... bo maszynką to u mnie raz dwa i już są igiełki.

Mnie reserved jakoś w ogóle nie ruszył. Na moje szczęście haha :D Gorzej właśnie z c&a i h&m. Jutro albo w piątek będe miała zastrzyk gotówki to zrobię zamówienie :)

Nie, nie, siwa nie :) Czyli nie kojarzysz ;)
Przemiał mają pewnie taki jak wszędzie, zwłaszcza, że wrzesień to w ogóle jeden z popularniejszych miesięcy na rodzenie ;) Trudno, jakoś mnie upchną.
@RooibosGirl pewnie że nie musi być ogolona całkiem, ja gole na 0 bo tak lubię, też nie gole się często bo nie mam po prostu weny przez lusterko zaglądać ale mi tak wychodzi co 4-5 dni a czasami i więcej jest przerwy. Ja omijam sklepy szerokim łukiem bo też dostaje kociokwiku jak widzę te wszystkie małe cuda na wieszaczkach [emoji12] A mój jak by mógł to kupował by sukienki dla Julki na wiek 5 lat bo mu się wszystko podoba [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Taka jesteś? W H&M nowa kolekcja z Myszką Miki w roli głównej :p
I jeszcze toster z Mikim w biedronce :D

@RooibosGirl pewnie że nie musi być ogolona całkiem, ja gole na 0 bo tak lubię, też nie gole się często bo nie mam po prostu weny przez lusterko zaglądać ale mi tak wychodzi co 4-5 dni a czasami i więcej jest przerwy. Ja omijam sklepy szerokim łukiem bo też dostaje kociokwiku jak widzę te wszystkie małe cuda na wieszaczkach [emoji12] A mój jak by mógł to kupował by sukienki dla Julki na wiek 5 lat bo mu się wszystko podoba [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Mój też tylko te sukienki i sukienki, musiałam mu wytłumaczyć, że na bodziaki i pajace ma patrzeć, bo kiecki to długo będą tylko od święta albo do zdjęć ;)

Właśnie zauwazyłam, że spuchła mi tylko prawa stopa a nie dwie... wow... ale to paskudnie wygląda jak zaraz obok ma się porównanie z normalna stopą :D

reklama
Do góry