reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja po badaniu u calego glownego ordynatora oddzialu.
Wypisuja mnie.
Jutro rano mam byc w Centrum Matki Polki ze skierowaniem od nich do kliniki na obserwacje. Ulozenie poprzeczne, szyjka zamknieta ale macica miekka i podatna wiec w razie akcji porodowej moze z poprzecznego zmienic pozycje na glowkowa lub posladkowa. Ale to jest ponoc nieistotne bo kieruja mnie tam ze wzgledu na nieprawidlowosci w budowie brzuszka.
Chlop dzis wraca bo musi mnie zawiezc no i chlopcami sie zajac.
Moge tam byc 3 dni a moge i tydzien lub dwa. Do terminu. A chlopcy maja szkole no i o ile te trzy dni wolnego mieli o tyle juz od poniedzialku musza zaczac normalny tryb
Będziesz pod dobra opieka. Trzymany kciuki, żeby wszystko było ok [emoji4]

reklama
Hej dziewczyny ja jednak w końcu wybrałam się do diabetologa bo cukier na czczo przez 2 dni wyskakiwal 106. Do tej pory ostatni posiłek jadłam o około 22-23 , teraz kazała zjeść około 20. Chyba podzialalo bo dziś rano cukier 88. Powiem Wam, że ja już nie nadążam z tą cukrzyca... Dobrze, że trafiłam na fajna babeczke, stwierdziła, że za tydzień mam się pojawić na kolejnej wizycie, jeśli cukry się poprawia to obejdziemy się bez insuliny.

Hej , @wiciowamama dobrze, że wiesz na czym stoisz.
@GoJ z cyckami i bolącym kręgosłupem wiem o czym mówisz :(
U mnie noc okropna, w ogole chyba nie spałam, gorąco, nie mogłam się ułożyć, ból przy przewracaniu a nawet w leżeniu przy każdej pozycji, co chwila siku i jakbym zgagę miała (a ja nigdy nie miałam :D) . Niech to już wszystko się skończy :( jak mój pojechał do pracy to w końcu koło 6 zasnęłam, ale już przed 9 pobudka i nie szło dalej spać :/ to ponarzekalam

Staram się ale po leżącej ciąży przy moim ADHD to trudne... wiem że bardziej sobie tym pier..lcem mogę zaszkodzić niż pomóc ale normalnie rzygam na widok wersalki ;)
Poza tym mam jakąś wewnętrzną potrzebę uporządkowania życia...
Goj też podobno mam adhd, także Cię rozumiem . Czasem tak jest, że by się wszystko chciało zrobić juz ale czasem niestety nie można. Ja się oszczędzam do przyszłego czwartku, żeby 37 tc skończyć, a dalej to zobaczymy jak siły pozwolą ale generalnie mam zamiar być aktywna [emoji6]

Hej , @wiciowamama dobrze, że wiesz na czym stoisz.
@GoJ z cyckami i bolącym kręgosłupem wiem o czym mówisz :(
U mnie noc okropna, w ogole chyba nie spałam, gorąco, nie mogłam się ułożyć, ból przy przewracaniu a nawet w leżeniu przy każdej pozycji, co chwila siku i jakbym zgagę miała (a ja nigdy nie miałam :D) . Niech to już wszystko się skończy :( jak mój pojechał do pracy to w końcu koło 6 zasnęłam, ale już przed 9 pobudka i nie szło dalej spać :/ to ponarzekalam
Z tym snem jest masakra.. Ja przez ostanie 3 dni spałam po 4 h. Człowiek ma ostatnie chwile, żeby się wyspać a nie może....
Dziś po 4 S wstał do roboty m, a ja oczywiście oczy jak 5zl

Ja po badaniu u calego glownego ordynatora oddzialu.
Wypisuja mnie.
Jutro rano mam byc w Centrum Matki Polki ze skierowaniem od nich do kliniki na obserwacje. Ulozenie poprzeczne, szyjka zamknieta ale macica miekka i podatna wiec w razie akcji porodowej moze z poprzecznego zmienic pozycje na glowkowa lub posladkowa. Ale to jest ponoc nieistotne bo kieruja mnie tam ze wzgledu na nieprawidlowosci w budowie brzuszka.
Chlop dzis wraca bo musi mnie zawiezc no i chlopcami sie zajac.
Moge tam byc 3 dni a moge i tydzien lub dwa. Do terminu. A chlopcy maja szkole no i o ile te trzy dni wolnego mieli o tyle juz od poniedzialku musza zaczac normalny tryb
Trzymam mocno kciuki, żeby poród odbył się jak najszybciej i bez powikłań. Najważniejsze, że będziecie pod kontrolą.

Z tym snem jest masakra.. Ja przez ostanie 3 dni spałam po 4 h. Człowiek ma ostatnie chwile, żeby się wyspać a nie może....
Dziś po 4 S wstał do roboty m, a ja oczywiście oczy jak 5zl
U mnie jest tragedia tez od kilku nocy :< widziałam jak już się jasno robiło, a ja wcale nie spałam , cały dzień już będzie do dupy..

reklama
Wiciowa mama a jakie nieprawidłowości w brzuszku są, wiesz coś więcej? U nas było w ciąŻy ok, natomiast gdy córka miała kolki, wykonaliśmy usg brzuszka i wyszło przy okazji że ma kamice nerkowa. Do tej pory 1-2 w roku mamy wizyty u nefrologa. Nerwy miałam bo jedna lekarka nastraszyla nas że córka będZie dializowana do końca życia, szukaliśmy dalej pomocy aż trafiliśmy na fajna babkę , usg 2x w roku u córki i te kamienie się wyplukaly. Ostatnie usg z tego roku - nerki bez złogow. Natomiast córka nie może przyjmować wid D. Mam nadZieję i u Ciebie wsZystko dobrze się potoczy. Taka moja rada aby nie przestawać prZy jednym lekarzu w razie co. Laryngologa dla córki dobrego znalazłam po 2ch nie udanych. Na jednego napisałam skargę nawet do tego stopnia. ;)

Do góry