reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Sorki ze to napisze wiele bym dała za te twoje dolegliwości które są właściwie na finiszu moja droga. pisze mi w pewnej aplikacji przy 39 tyg ze .....zobacz zdj
Czy ja wiem czy trzeba jechać do szpitala jeżeli czop z krwią odszedł, przy pierwszym dziecku mi czop też z krwią odszedł w 37 Tc a urodziłam 2 tygodnie później. Bez paniki. Z resztą skonsultowala z położną to kazała obserwować i się odprężyć.

reklama
Dzieki dziewczyny.
Tak czy siak jutro wychodze do domu.
Poplakalam juz sobie troszke, potem bede sie martwic jak juz przyjdzie czas i powiedza mi dokladnie po tym specjalistycznym usg co i jak.
Opinie w necie o matce Polce faktycznie nie są rewelacyjne ale są tam podobno najlepsze sprzęty, także jest to szpital w którym maluszek jest pod najlepszą opieka. Podobno wszystkie ciężkie przypadki zwoza do tego szpitala. Mieszkam z 15 km od tego miejsca. Dobrze by było gdybyś na usg poszła do lekarza, który tam pracuje. Ja chodzę do dr Ałaszewskiego na usg (podobno pracuhe w matce polce ) ale nie mam pojęcia czy on robi takie specjalistyczne badania

Ania czytasz
Mama7 samo odejście czopu nie jest czymś strasznym [emoji6] owszem to oznaka zbliżającego się porodu ale puki nie masz regularnych skurczy nic nie musisz robić. Mogą się dziś pojawić albo nawet za kilka dni.

Dziękuję:) za info. Poród się zbliża tak czy inaczej.. apka pokazuje 5 dni:)
Tak też powiedziała polozna:)

Sorki ze to napisze wiele bym dała za te twoje dolegliwości które są właściwie na finiszu moja droga. pisze mi w pewnej aplikacji przy 39 tyg ze .....zobacz zdj

Dziękuję za informację.
Po wczorajszej wizycie i "masazu" miałam się spodziewać krwawienia. Więc to pewnie zamierzony że strony mojego lekarza skutek. Jestem w kontakcie z położna i czekam na skurcze.. znaczy narazie nie czekam, bo mam nadzieję że to jeszcze nie dzis:D
Ale datę fajna by miała córeczka bo 4 września 7 lat temu chrzcilismy synka:) jakby co:)

@Mama7 jaki rozwój akcji :-) jak z krwią to myślę, że już bliżej niż dalej :D u mnie krwi nie było, wiec się pewnie będę jeszcze kulać z 3 tygodnie :D
@seremida jak w końcu spakowałaś ten wyparzony laktator ? Przydał Ci się w szpitalu w ogole ? @wiciowamama trzymam kciuki, ważne, że kierują Cię do miejsca, gdzie będzie odpowiedni sprzęt.

reklama
U mnie jeszcze za wcześnie ale Ci zazdroszczę [emoji39][emoji16]
Czekamy z Tobą na rozwinięcie akcji [emoji16]
Ej ja nie czekam;). Kotlety do zrobienia i po 16 ide odebrac synka. Musze z jego pania porozmawiac I omówić naszą sytuację. Niech wie, że różnie może być z jego odbieranie i przyprowadzaniem w sensie osób i żeby nie ćwiczył na wg po tym złamanym obojczyku. I wspomnę, że dla niego to teraz będzie trudniejszy okres itp..
14 września to dobra data..

Ania wychodzicie?

Adell? Jak u was?

Do góry