reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Sorki ze to napisze wiele bym dała za te twoje dolegliwości które są właściwie na finiszu moja droga. pisze mi w pewnej aplikacji przy 39 tyg ze .....zobacz zdj
Czy ja wiem czy trzeba jechać do szpitala jeżeli czop z krwią odszedł, przy pierwszym dziecku mi czop też z krwią odszedł w 37 Tc a urodziłam 2 tygodnie później. Bez paniki. Z resztą skonsultowala z położną to kazała obserwować i się odprężyć.

reklama
Dzieki dziewczyny.
Tak czy siak jutro wychodze do domu.
Poplakalam juz sobie troszke, potem bede sie martwic jak juz przyjdzie czas i powiedza mi dokladnie po tym specjalistycznym usg co i jak.
Opinie w necie o matce Polce faktycznie nie są rewelacyjne ale są tam podobno najlepsze sprzęty, także jest to szpital w którym maluszek jest pod najlepszą opieka. Podobno wszystkie ciężkie przypadki zwoza do tego szpitala. Mieszkam z 15 km od tego miejsca. Dobrze by było gdybyś na usg poszła do lekarza, który tam pracuje. Ja chodzę do dr Ałaszewskiego na usg (podobno pracuhe w matce polce ) ale nie mam pojęcia czy on robi takie specjalistyczne badania

Ania czytasz
Mama7 samo odejście czopu nie jest czymś strasznym [emoji6] owszem to oznaka zbliżającego się porodu ale puki nie masz regularnych skurczy nic nie musisz robić. Mogą się dziś pojawić albo nawet za kilka dni.

Dziękuję:) za info. Poród się zbliża tak czy inaczej.. apka pokazuje 5 dni:)
Tak też powiedziała polozna:)

Sorki ze to napisze wiele bym dała za te twoje dolegliwości które są właściwie na finiszu moja droga. pisze mi w pewnej aplikacji przy 39 tyg ze .....zobacz zdj

Dziękuję za informację.
Po wczorajszej wizycie i "masazu" miałam się spodziewać krwawienia. Więc to pewnie zamierzony że strony mojego lekarza skutek. Jestem w kontakcie z położna i czekam na skurcze.. znaczy narazie nie czekam, bo mam nadzieję że to jeszcze nie dzis:D
Ale datę fajna by miała córeczka bo 4 września 7 lat temu chrzcilismy synka:) jakby co:)

@Mama7 jaki rozwój akcji :-) jak z krwią to myślę, że już bliżej niż dalej :D u mnie krwi nie było, wiec się pewnie będę jeszcze kulać z 3 tygodnie :D
@seremida jak w końcu spakowałaś ten wyparzony laktator ? Przydał Ci się w szpitalu w ogole ? @wiciowamama trzymam kciuki, ważne, że kierują Cię do miejsca, gdzie będzie odpowiedni sprzęt.

reklama
U mnie jeszcze za wcześnie ale Ci zazdroszczę [emoji39][emoji16]
Czekamy z Tobą na rozwinięcie akcji [emoji16]
Ej ja nie czekam;). Kotlety do zrobienia i po 16 ide odebrac synka. Musze z jego pania porozmawiac I omówić naszą sytuację. Niech wie, że różnie może być z jego odbieranie i przyprowadzaniem w sensie osób i żeby nie ćwiczył na wg po tym złamanym obojczyku. I wspomnę, że dla niego to teraz będzie trudniejszy okres itp..
14 września to dobra data..

Ania wychodzicie?

Adell? Jak u was?

Do góry