reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
a ja się załatwiłam tak, że hej! Zgubiłam badanie na kiłe. W karcie mam wpisane, że ujemny wynik, ale badania nie ma i muszę jutro jechać powtórzyć .
Hmm, a ja chyba takiego badania jeszcze w ogóle nie robiłam. Muszę pamiętać, zeby zapytać ginka.

Chyba mam skurcze przepowiadające :)
Leżę sobie w wannie i to takie dziwne uczucie, spina mi brzuch od boków do środka o tak schodzi jakby na dol- chwile trzyma tam na dole i puszcza. Nie boli, ale czuć ze coś się dzieje. Pierwszy raz coś takiego czuje :)
O, jak fajnie dokładnie to opisałaś. Teraz wiem jakiego uczucia wyczekiwać.

To chyba rzeczywiście skurcze przepowiadajace[emoji4] U mnie czasem pojawia się jeszcze ból taki jak na okres i sama nie wiem czy to normalne na tym etapie
Takie bóle mam raz na jakiś czas, ale takiego czegoś jak opisała Kinder jeszcze nie miałam.

chloe ale fajne ciastko, nie kupowałam nigdy w lukulusie bo drogo mają. ale wymyślne ;) zjadłabym takie ;)
Mnie podobnie jak anikę pobolowa czasem jak na okres. Ja teraz od poniedziałku zaczełam 38 tydzień według miesiączki.
Zastanawiam się czy powinnam na ktg jeżdzic do szpitala. nic mi lekarz nie powiedział. Może pojadę dopiero w dniu terminu czyli 15.09.
U mnie dzisiaj 38+3 i dopiero w poniedziałek mam dostać skierowanie od mojego gina na pierwsze ktg . Także myślę że spokojnie :)

Ja.
Miałam na początku ciąży 4 wielkie kropy, dostałam Heviran. Teraz mam jedną małą, ale bardzo szybko schodzi. Więc nie brałam przeciwwirusowych.
Ale w piątek będę pytać o Hascovir (tabletki bez recepty), bo zalecane podobno jest aby zrobić kuracje przed porodem. Tylko ja mam dość leków w tej ciąży :( więc w razie czego wezmę jak wróci.
No kurcze a mi nie pozwalają brać tych antywirusowych dostępnych bez recepty, na początku ciąży miałam całe usta wywalone opryszczką to tylko i wyłącznie witaminą A mogłam leczyć, teraz też wyszło mi w jednym miejscu i też kazali Wit. A smarować [emoji35]

chloe ale fajne ciastko, nie kupowałam nigdy w lukulusie bo drogo mają. ale wymyślne ;) zjadłabym takie ;)
Mnie podobnie jak anikę pobolowa czasem jak na okres. Ja teraz od poniedziałku zaczełam 38 tydzień według miesiączki.
Zastanawiam się czy powinnam na ktg jeżdzic do szpitala. nic mi lekarz nie powiedział. Może pojadę dopiero w dniu terminu czyli 15.09.
A wcześniej też tak Cię pobolewal brzuch ??ja dopiero dziś zaczęłam 36 tydzien, także trochę mnie martwią te bóle..
Jeśli chodzi o ktg to ja mam przyjść na pierwsze jak skończę 36 tc ale widzę, że lekarze różnie do tego podchodzą

W skrócie telegraficznym.

Po wczorajszym cycaniu non-stop Miki noc pięknie przespał. Budzi się co 2/3h je i śpi. Także dziś w szpitalu się nudziłam wręcz. A w domu ogarnęłam trochę kąt dla niego. I teraz kompię się - brakowało mi wanny ;) i nie wiem czy nie padnę spać ;) a chciałam doczekać CSI ;)
Gosia połóż się i odpocznij kobieto, a CSI zdążysz obejrzeć, pewnie są jakieś powtórki [emoji6]

reklama
Do góry