reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny mam pytanie, czy któraś miewa problem z opryszczką wargową (tak zwane zimno)?
Ja.
Miałam na początku ciąży 4 wielkie kropy, dostałam Heviran. Teraz mam jedną małą, ale bardzo szybko schodzi. Więc nie brałam przeciwwirusowych.
Ale w piątek będę pytać o Hascovir (tabletki bez recepty), bo zalecane podobno jest aby zrobić kuracje przed porodem. Tylko ja mam dość leków w tej ciąży :( więc w razie czego wezmę jak wróci.

Biedna, strasznie szybko wyglądowała w szpitalu. Ile nerwów jeszcze ją czeka :(
Najgorsze, że z krwawieniami i to przez łożysko przodujace. Masakra, współczuję. Musi leżeć, tylko 3 razy może wstać do WC. Współczuję jej strasznie... Jednak my wszystkie nie mamy tak źle, a niektórym to już w ogóle fajnie, że mogą malować :D serio bym pomalowała ściany. Niestety mam się oszczędzać.

Najgorsze, że z krwawieniami i to przez łożysko przodujace. Masakra, współczuję. Musi leżeć, tylko 3 razy może wstać do WC. Współczuję jej strasznie... Jednak my wszystkie nie mamy tak źle, a niektórym to już w ogóle fajnie, że mogą malować :D serio bym pomalowała ściany. Niestety mam się oszczędzać.
Naprawdę ma kiepsko :( Jak psychicznie się trzyma? Bo Ciebie to na pewno nosi z nudów ;) Weź tak siedź i czekaj do tego 5 września... A właśnie! To będziesz pytać o tą zmianę terminu CC? Jeśli tak to trzymam kciuki żeby sie zgodzili i żebyś mogła mieć męża przy sobie.

Naprawdę ma kiepsko :( Jak psychicznie się trzyma? Bo Ciebie to na pewno nosi z nudów ;) Weź tak siedź i czekaj do tego 5 września... A właśnie! To będziesz pytać o tą zmianę terminu CC? Jeśli tak to trzymam kciuki żeby sie zgodzili i żebyś mogła mieć męża przy sobie.
No ciężko jej, dzisiaj dużo łez wzruszeń, ale widzę, że pogodzona z losem i dobrze, że jest ze Szczecina, bo co chwilę ktoś ją odwiedza :)
Zapytam czy dałoby radę tego 6, ale dopiero jutro rano, bo wieczorne obchody są bez sensu. Wczoraj to nawet zagadałam się z mama, a nie byłam na sali, a był obchod. Dziewczyny mi z sali powiedziały, że w sumie lekarz to był jakiś arab i że on tylko pyta czy wszystko ok i tyle.

Kurcze przeoczyłam - jak nie chcą ciąć?
No bo niby mam miec cc jak sie zacznie porod lub skonczony 39 tc, a nadal nie wiem kiedy. Mam dwa terminy z usg prenatalnego i om (odpowiednio 8.09 i 13.09). Dzisiaj zrobili mi ktg i odeslali do soboty, a w sb to juz wg pierwszego terminu powinnam miec cc...
Jeszcze zadzwonila do mnie polozna, ktora sprzedaje dolujace opowiesci i zaczela mi klasc do glowy, ze ja juz powinnam znac termin i jakos podlapalam dola. Jakby mi zeobili jakies usg z przeplywami i wszystko byloby ok to bym czekala bez problemu. Ja jestem w grupie ryzyka (z racji wieku) powiklan poznej ciazy i mam stracha.

a ja się załatwiłam tak, że hej! Zgubiłam badanie na kiłe. W karcie mam wpisane, że ujemny wynik, ale badania nie ma i muszę jutro jechać powtórzyć .

reklama
Do góry