reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Maly jest fajowski :)
Kasia, pisz o Michale i o sobie, bo dobrze poczytac co sie po kolei z dzieckiem dzieje, jak znosisz polog, etc. No i mam nadzieje, ze te nerki wroca szybko do formy.
Zreszta cos mi sie widzi, ze dzieciaki zaczna sie sypac. Tak jak kiedys pisalysmy, ze dzieci zaczna sie rodzic od polowy sierpnia, a moga nawet do polowy pazdziernika prawie i wszystko w terminie :).
Ja nie moge uwierzyc, ze ja za tydzien bede sie do szpitala zbierac i istnieje ryzyko/szansa, ze mi cc zrobia. Kto wie, moze w ten sam dzien. Czyli tydzien mi zostal, gora dwa.. uwierzyc w to nie moge kompletnie

Ja ok brzuch mnie lekko pobolewa krwawienie znośne. Niestety flak jest znaczny :) znaczy brzuch :)mam nadzieje ze się będzie obkurczac jak należy. A młody ciagle szuka cyca , złapie to pociągnie kilka razy i szuka dalej i tak od dwóch godz. Zwymiotował wodami wiec przebranie , kupa była, siku było i próbuje uśpić osobnika żeby odpocząć coś

Crp musza raczej codziennie sprawdzac, jezeli matka jest gbs+, bo wtedy widac trend. Dziewczyny mowily, ze niektore na 2 lub 3 dobe juz normalnie wychodzily ze szpitala, jezeli bylo ok.
Rodzic planuje teraz w Pruszkowie, przenioslo sie tam duzo lekarzy z Madalińskiego. I u nich (również na Madalińskiego jest norma robienia crp kazdemu dziecku przed wypisem). Na inflanckiej z kolei nie badali ani mnie, ani dziecko po porodzie (co skutkowalo tym, ze tydzień po do nich wróciłam z goraczka i zapaleniem pluc).
Mysle ze szpital nie odmowi na prośbę zrobienia crp dziecku, wiec mozna zaszczepic przed wyjściem.(w nowych standardach w 2019 to bedzie wprowadzone).
Czy sami wstrzymaliby sie ze szczepieniem, to na razie niestety watpie, lepiej ich kontrolować.
Dzieki, ja zamierzam rodzic na brodnie i jutro tam jade to moze uda mi sie z kims porozmawiac i ustalic jakie jest ich stanowisko w tej kwestii

Kasia, ślicznego macie synka, dużo zdrówka dla Was :happy:
Ja już z ustalonym terminem CC na 10.09 tak więc jutro zamawiam materac bo dziecię nie ma na czym spać poki co, mąż prosił żeby mu już nie zostawiać nic na głowie co możemy ogarnąć teraz ;-) ;)
Ciesze sie z tego terminu bo z OM mam 21.09 a z USG na 17.09, lekarka mowila ze normalnie robilaby 17.00 ale woli wczesniej bo szyjka skrócona, ma około 1,5 cm i organizm widac ze szykuje sie do porodu. Mowila tez ze w srody jest nawiedzony jakis lekarz na dyzurach co kaze wszystkim rodzic SN i zebym w razie W nie dała sie wmanewrowac i wiedziala ze po 1 CC mam prawo wyboru formy 2 porodu chyba ze dziecko byloby na tyle nisko ze cofanie go z kanału rodnego moze być duzym zagrożeniem i wtedy faktycznie lepiej posłuchać lekarza. Duzo mi powiedziala na temat tego jak wszystko wygląda, czuję się uspokojona, fajną mam tą lekarkę :happy: czeka mnie jeszcze KTG w przyszłym tygodniu i potem 3 lub 4.09 bo lekarka chce mnie jeszcze zobaczyć przed CC. Ciesze sie tez ze to ona bedzie mnie cięła, czuję się zaopiekowana. Mała waży ok. 2900 g choc mowila ze kreci sie bardzo i nie zmierzyła super dokładnie wiec moze to byc i 2600. W poprzedniej ciazy uslyszalam od lekarza ze córa wazy 3800 a 4 dni pozniej sie rodziła z waga 2920 tak ze prawie 1 kg różnicy :shocked2:
Idę spać bo za nie cae 3 tygodnie może już być ciężko ze snem ;-) ;)

Dobre wieści bo już wiesz na co czekasz:) jednak data porodu to komfort:)

No jak będę na wizycie w czwartek to się okaże. Bo jak wyjdzie, że wyciągnął głowę z kanału, zamiast pchać się dalej, to prawdopodobnie skończę pod nożem :/ mam nadzieję, że ta moja panika to tylko te popaprane hormony, a nie "kobieca intuicja" :/

Ja tez mam taka nadzieje.... wiem jak Ci zależy na uniknięciu cc

Duże miasto. Duży wybór...

No tak, ale to pokazuje tez jak wszyscy się różnimy. Ja np jak coś wybieram to czasem się boje, że zabraknie itp bo to dla mnie takie super, że dla innych pewnie też. A potem się okazuje, że dla każdego takim czymś jest co innego.

Taki tam filozof Zenon ( jak mówi mój tato) na wieczor się włączył :)

reklama
Podczytuje was dzisiaj ale nie było czasu żeby pisac. Kuba mi się rozchorował i dziś nie poszedł do żłobka. Mam nadzieję że do końca tygodnia go postawie na nogi. Tym bardziej że w sobotę robię mu drugie urodzinki :)

Ja wczoraj byłam na badaniach (morfologia+mocz) i wszystko w porzadku ale w moczu liczne bakterię. Miał ktoś tak? Zawsze bylo w porządku a tu na końcówce takie kwiatki...

Męża dziś cały dzień nie miałam bo pojechał na pogrzeb na drugi koniec Polski. Trochę się stresowałam czy aby cos się nie zacznie ale u mnie to chyba jeszcze daleka droga :p

@kasiaczek89pl bardzi, bardzo, bardzo się cieszę!! Gratulacje ogromne :) Młody piękny ;) mam nadzieję że teraz uda Ci się szybko dojść do porządku ze swoim stanem zdrowia. Życzę Ci tego z caleca serca! :)

@KINDERBUENOO88 piękny kącik ;) moje kolory :)

Ja jutro mam wizyte i odkorkowanie (zdjęcie pessara) :p

Do góry