reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
No wlasnie mi chodzi o to zeby zbadali zanim zaszczepia, a jak wyniki crp beda w normie to wydaje mi sie, ze moga szczepic. Mam nadzieje, ze nie beda robili problemu ze zrobieniem badan. Moge za nie zaplacic jezeli by byla taka mozliwosc. Szczepienia To jest temat rzeka, a ja sie wczesniej nie orientowalam w tym, a teraz to juz troche za pozno. A w jakim terminie bada sie crp i ile razy, zeby stwierdzic czy rosnie? Rozumiem, ze do czasu jak nie maja wiedzy czy rosnie, to sami wstrzymuja sie ze szczepieniami? Od razu po antybiotyku, w razie gdyby byl podawany, to chyba tez lepiej nie szczepic od razu. W jakim szpitalu zamierzasz rodzic?

No wlasnie mi chodzi o to zeby zbadali zanim zaszczepia, a jak wyniki crp beda w normie to wydaje mi sie, ze moga szczepic. Mam nadzieje, ze nie beda robili problemu ze zrobieniem badan. Moge za nie zaplacic jezeli by byla taka mozliwosc. Szczepienia To jest temat rzeka, a ja sie wczesniej nie orientowalam w tym, a teraz to juz troche za pozno. A w jakim terminie bada sie crp i ile razy, zeby stwierdzic czy rosnie? Rozumiem, ze do czasu jak nie maja wiedzy czy rosnie, to sami wstrzymuja sie ze szczepieniami? Od razu po antybiotyku, w razie gdyby byl podawany, to chyba tez lepiej nie szczepic od razu. W jakim szpitalu zamierzasz rodzic?

Crp musza raczej codziennie sprawdzac, jezeli matka jest gbs+, bo wtedy widac trend. Dziewczyny mowily, ze niektore na 2 lub 3 dobe juz normalnie wychodzily ze szpitala, jezeli bylo ok.
Rodzic planuje teraz w Pruszkowie, przenioslo sie tam duzo lekarzy z Madalińskiego. I u nich (również na Madalińskiego jest norma robienia crp kazdemu dziecku przed wypisem). Na inflanckiej z kolei nie badali ani mnie, ani dziecko po porodzie (co skutkowalo tym, ze tydzień po do nich wróciłam z goraczka i zapaleniem pluc).
Mysle ze szpital nie odmowi na prośbę zrobienia crp dziecku, wiec mozna zaszczepic przed wyjściem.(w nowych standardach w 2019 to bedzie wprowadzone).
Czy sami wstrzymaliby sie ze szczepieniem, to na razie niestety watpie, lepiej ich kontrolować.

Jak nie chce wyjść to mu nawet to nie pomoże
Ja się boje, że on ma już łeb za duży i przez to to wszystko. Ze on już nie przejdzie przez tą moją za wąską miednicę. Bo kurna skurcze mam takie, że ten łeb powinien już dawno mi rozwarcie zrobic, a jedynym efektem jest to, że on się strasznie denerwuje i rzuca po tym brzuchu.

Crp musza raczej codziennie sprawdzac, jezeli matka jest gbs+, bo wtedy widac trend. Dziewczyny mowily, ze niektore na 2 lub 3 dobe juz normalnie wychodzily ze szpitala, jezeli bylo ok.
Rodzic planuje teraz w Pruszkowie, przenioslo sie tam duzo lekarzy z Madalińskiego. I u nich (również na Madalińskiego jest norma robienia crp kazdemu dziecku przed wypisem). Na inflanckiej z kolei nie badali ani mnie, ani dziecko po porodzie (co skutkowalo tym, ze tydzień po do nich wróciłam z goraczka i zapaleniem pluc).
Mysle ze szpital nie odmowi na prośbę zrobienia crp dziecku, wiec mozna zaszczepic przed wyjściem.(w nowych standardach w 2019 to bedzie wprowadzone).
Czy sami wstrzymaliby sie ze szczepieniem, to na razie niestety watpie, lepiej ich kontrolować.

Ja się boje, że on ma już łeb za duży i przez to to wszystko. Ze on już nie przejdzie przez tą moją za wąską miednicę. Bo kurna skurcze mam takie, że ten łeb powinien już dawno mi rozwarcie zrobic, a jedynym efektem jest to, że on się strasznie denerwuje i rzuca po tym brzuchu.

Może mogą to jakoś sprawdzić ...

Maly jest fajowski :)
Kasia, pisz o Michale i o sobie, bo dobrze poczytac co sie po kolei z dzieckiem dzieje, jak znosisz polog, etc. No i mam nadzieje, ze te nerki wroca szybko do formy.
Zreszta cos mi sie widzi, ze dzieciaki zaczna sie sypac. Tak jak kiedys pisalysmy, ze dzieci zaczna sie rodzic od polowy sierpnia, a moga nawet do polowy pazdziernika prawie i wszystko w terminie :).
Ja nie moge uwierzyc, ze ja za tydzien bede sie do szpitala zbierac i istnieje ryzyko/szansa, ze mi cc zrobia. Kto wie, moze w ten sam dzien. Czyli tydzien mi zostal, gora dwa.. uwierzyc w to nie moge kompletnie
Wszystko już takie realne , tak blisko ;)

reklama
Kasia, ślicznego macie synka, dużo zdrówka dla Was :happy:
Ja już z ustalonym terminem CC na 10.09 tak więc jutro zamawiam materac bo dziecię nie ma na czym spać poki co, mąż prosił żeby mu już nie zostawiać nic na głowie co możemy ogarnąć teraz ;-) ;)
Ciesze sie z tego terminu bo z OM mam 21.09 a z USG na 17.09, lekarka mowila ze normalnie robilaby 17.00 ale woli wczesniej bo szyjka skrócona, ma około 1,5 cm i organizm widac ze szykuje sie do porodu. Mowila tez ze w srody jest nawiedzony jakis lekarz na dyzurach co kaze wszystkim rodzic SN i zebym w razie W nie dała sie wmanewrowac i wiedziala ze po 1 CC mam prawo wyboru formy 2 porodu chyba ze dziecko byloby na tyle nisko ze cofanie go z kanału rodnego moze być duzym zagrożeniem i wtedy faktycznie lepiej posłuchać lekarza. Duzo mi powiedziala na temat tego jak wszystko wygląda, czuję się uspokojona, fajną mam tą lekarkę :happy: czeka mnie jeszcze KTG w przyszłym tygodniu i potem 3 lub 4.09 bo lekarka chce mnie jeszcze zobaczyć przed CC. Ciesze sie tez ze to ona bedzie mnie cięła, czuję się zaopiekowana. Mała waży ok. 2900 g choc mowila ze kreci sie bardzo i nie zmierzyła super dokładnie wiec moze to byc i 2600. W poprzedniej ciazy uslyszalam od lekarza ze córa wazy 3800 a 4 dni pozniej sie rodziła z waga 2920 tak ze prawie 1 kg różnicy :shocked2:
Idę spać bo za nie cae 3 tygodnie może już być ciężko ze snem ;-) ;)

Do góry