reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Aniach ja to samo mam, ból pachwin jakbym brała udział w jakiś ćwiczeniach. Wczoraj spodni założyć nie mogłam, musiałam o pomoc prosić męża. Wybrałam się dziś do przychodni, nikt w autobusie nie ustąpił mi miejsca, źle się czułam tak stojąc ale jakoś dałam radę, w przychodni przepuscili kobietę szczupła w ciąży na pobranie, a ja czekałam bo każdy sądzi że poprostu gruba jestem.... przykro mi się zrobiło :/ chyba za duży wysiłek ta wyprawa poszłam do wc i jakiś śluz już się pojawił.... zadzwoniłam żeby mąż po mnie przyjechał bo ja nie dam rady wrócić komunikacja, chodzę jak żółw i boli mnie wszystko, jeszcze ten śluz doszedł....
Ja zawsze jak jestem w przychodni na pobraniu to od razu pytam kto teraz wchodzi i mowe, ze wejde przed nim, bo jestem w ciazy, wiec mam prawo poza kolejnoscia, chyba, ze ktos na glukoze? Jeszcze nigdy mi nic nie powiedzial nikt tylko grzecznie puszczaja, ale u nas tez na drzwiach jest napisane, ze w ciazy poza kolejnoscia
Ja tez mam teb sam wozek tylko szary i zamowilam jedno przescieradlo, ktore czeka w punkcie na odbior. Jak bedzie cieplo to to przeacieradlo bede kladla, a pozniej to pewnie kocyk czy spiwor w zaleznosci od pogody

reklama
Prześcieradełko mam do gondoli i pewnie jakiś kocyk/pielucha zawsze będzie, także się rozjaśni ;) no i to dziecko ma przyciągać uwagę, a nie wystrój wnętrza wózka [emoji14]

Zapomniałam Wam napisać. Nie wiem ile osób ma tutaj fotelik cybex aton M lub aton M i-size z bazą, ale coś mi mignelo, że się trafiał. Dziewczynom na prywatnym wątku wysłałam taki handmade instruktaż montażu ze zdjęciami i informacjami na co zwrócić uwagę - chcecie też?
Poprosze, bo ja mam ten i-size z baza

Prześcieradełko mam do gondoli i pewnie jakiś kocyk/pielucha zawsze będzie, także się rozjaśni ;) no i to dziecko ma przyciągać uwagę, a nie wystrój wnętrza wózka [emoji14]

Zapomniałam Wam napisać. Nie wiem ile osób ma tutaj fotelik cybex aton M lub aton M i-size z bazą, ale coś mi mignelo, że się trafiał. Dziewczynom na prywatnym wątku wysłałam taki handmade instruktaż montażu ze zdjęciami i informacjami na co zwrócić uwagę - chcecie też?

Dej Mama, dej! [emoji1374]

Ja zawsze jak jestem w przychodni na pobraniu to od razu pytam kto teraz wchodzi i mowe, ze wejde przed nim, bo jestem w ciazy, wiec mam prawo poza kolejnoscia, chyba, ze ktos na glukoze? Jeszcze nigdy mi nic nie powiedzial nikt tylko grzecznie puszczaja, ale u nas tez na drzwiach jest napisane, ze w ciazy poza kolejnoscia
Ja tez mam teb sam wozek tylko szary i zamowilam jedno przescieradlo, ktore czeka w punkcie na odbior. Jak bedzie cieplo to to przeacieradlo bede kladla, a pozniej to pewnie kocyk czy spiwor w zaleznosci od pogody
Widze, ze wrzesniowe mamy mozna bedzie poznac nie tylko po kombinezonie ze Smyka, ale tez wozku balios S ;). Ja sie tylko wylamalam z szarego koloru... hmm ..jeszcze mam 6 dni na wymiane ;)

Hihihi daj spokój, moja to ta od mierzenia ciśnienia, szukania serduszka po całym brzuchu i opowiadania idiotyzmów o remoncie w domu albo o psie mamusi i takie tam :rolleyes2:
Może jakbym miała wene z nią pogadać to bym ją czegoś nauczyła :laugh2:
No ale nie mam
Ja bym taka pogonila, a przynajmniej podziekowala za jej druga wizyte. Wolalabym polezec i popatrzec w sufit, ale moze chociaz ploty ma fajne ;). Czasami ludzkie towarzystwo tez jest wazne -ja dzisiaj ide na ciacho z kumpela, tzn.jade metrem, bo juz auta troche sie boje prowadzic. Nie chce ryzykowac na samej koncowce.
Co do komunikacji to ja jezdze rzadko, ale jak potrzebuje to prosze grzecznie o miejsce (nawet jak brzuch bylo slabo widac, a i tak sie zle czulam). Kiedys kolezanka powiedziala mi cos co mi utkwilo w glowie, ze to zaden wstyd zadbac o bezpieczenstwo swoje i dziecka. A jak sie poprosi uprzejmie to tylko ostatni cham odmowi, a tych mamy w powazaniu ;).

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry