reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja się w ogóle wypisuje z rodzenia.
Odechciało mi się.
:rolleyes2:

Ty to trzecia ciaza wiesz co i jak i o co Ci to było :p

Mnie ogarnia panika coraz bardziej... w co ja się pakuje, czy ja dam radę z dzieckiem, czy jestem gotowa itp i to uczucie, że w sumie najgorsze ( poród ) przede mną i już nie ma odwrotu, że ja muszę przez to przejść

Ten strach mnie paraliżuje :(

reklama
Oczywiscie @StarAnia ma racje, ale na SzR mowilismy o porodach wrzesniowo- pazdziernikowych. Zreszta nawet w maju-czerwcu nikt pewnie nie przewidywal upalow stulecia ;).
Co do czapeczek tu byla przytomnosc pelna: po kapieli na chwile i werandowanie/ spacery. Wiecej nie pamietam ...
Przytomność? :D
Po co dziecku czapka po kąpieli? ;) po co werandowanie? Nie rosidzmy zimą, a pierwszy spacer dziecko zaliczy przy wyjściu ze szpitala. I po co czapka w gondoli przy 20 stopniach? Te czapki to jakieś polskie fatum normalnie [emoji14]
A ciepło może być. Córkę mam z sierpnia 2014 i że spacerów z września mam zdjęcia w samym bodziaczku, bo było tak ciepło :) miałam tylko kocyk bambusowy i tetre w pogotowiu w wózku :)

Wystarczy kontrolować karczek, jak Starania mówi i ewentualnie obserwować kolor skórki ;)

PS. Drugie dziecko mam z końcówki października i wyszło w cieniusienkiej czapeczce, a zimowej nie założyłam ani razu [emoji14] taką zimę mieliśmy we Wro w 2016/2017 ;)

Ty to trzecia ciaza wiesz co i jak i o co Ci to było :p

Mnie ogarnia panika coraz bardziej... w co ja się pakuje, czy ja dam radę z dzieckiem, czy jestem gotowa itp i to uczucie, że w sumie najgorsze ( poród ) przede mną i już nie ma odwrotu, że ja muszę przez to przejść

Ten strach mnie paraliżuje :(
Miałam tak za pierwszym razem... za drugim trochę mniej teraz się boję ale chce mieć tę przyjemność ze łba bo tak jak piszesz odwrotu nie ma wlazło to i wyleźć musi

@StarAnia bo one po północy mają być bardziej widoczne
@oluchapoducha mam zestaw na
Siedzialam 15 minut w ogrodku, prawie glowa mi sie urwala i zadnej spadajacej gwiazdy...za to zmarzlam ;)
Przytomność? :D
Po co dziecku czapka po kąpieli? ;) po co werandowanie? Nie rosidzmy zimą, a pierwszy spacer dziecko zaliczy przy wyjściu ze szpitala. I po co czapka w gondoli przy 20 stopniach? Te czapki to jakieś polskie fatum normalnie [emoji14]
A ciepło może być. Córkę mam z sierpnia 2014 i że spacerów z września mam zdjęcia w samym bodziaczku, bo było tak ciepło :) miałam tylko kocyk bambusowy i tetre w pogotowiu w wózku :)

Wystarczy kontrolować karczek, jak Starania mówi i ewentualnie obserwować kolor skórki ;)

PS. Drugie dziecko mam z końcówki października i wyszło w cieniusienkiej czapeczce, a zimowej nie założyłam ani razu [emoji14] taką zimę mieliśmy we Wro w 2016/2017 ;)
Hmm nie do konca sie zgodze. Moze we Wro taki macie cieply klimat? Ja zamierzam wystawiac dziecko na balkon/taras jak nie bede miala sily czy checi na spacery i to nazywam werandowaniem. I bede ubierac stosownie do pogody i wlasnych odczuc ( ja jestem wrazliwa na zimno) wiec zimnego chowu nie bedzie.
O sprawdzaniu temp. na karczku to akurat ja pisalam, ale to jest znana metoda... wiec zadna zasluga ;).

reklama
Do góry