reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ty to trzecia ciaza wiesz co i jak i o co Ci to było :p

Mnie ogarnia panika coraz bardziej... w co ja się pakuje, czy ja dam radę z dzieckiem, czy jestem gotowa itp i to uczucie, że w sumie najgorsze ( poród ) przede mną i już nie ma odwrotu, że ja muszę przez to przejść

Ten strach mnie paraliżuje :(
Co do dziecka to przeciez bedzie Twoje dziecko i bedziesz zajmowac sie nim jak najlepiej umiesz, a przeciez nie ma jednego dobrego sposobu. Jedni jezdza z dziecmi po swiecie, inni boja sie wyslac na kolonie... to wy zdecydujecie, co dla Waszego dziecka jest dobre. Jak mnie ktos straszy, ze zmiana i rewolucja to sie zgadzam, ale nawet jak bedzie trudno to minie i to bedzie moje dziecko wiec sie z nim "dogadam".
Damy rade! A przy drugim ponoc latwiej ;)

reklama
Widzę że nie tylko ja mam takie problemy ze snem. Ja nie śpię od 3. Przed 19 wczoraj wzięłam Ap.ap bo znowu wszystko mnie zaczęło boleć . Położyłam się i zasnęłam wstałam upocona jak świnia ale wreszcie mi przeszło. Normalnie grypę mam. Teraz też leże i się pocę ale przynajmniej widzę już na oczy .

A ja tak wstałam i myślę sobie ,że biorę się do roboty. Sypialnia sama się nie sprzątnie. [emoji16]
Z mężem mamy już uzgodnione ,że jeśli oczywiście tak się uda , to o narodzinach poinformujemy rodziców dopiero jak trafię na salę położniczą, czy jak to się tam nazywa ;))) jak już Helenka będzie ogarnięta , na drugi dzień :) pierwszy porod , to myślę zdąży się zwinąć z pracy. Zero stresu i telefonów. Moja mama już wie, teściowej nie mówimy , bo o tak jest obrażona ;)))

Zgage to ja mam od zawsze, a w ciąży to już na maksa. Teraz ratuje mnie mleko.
No i widzę ,że czuje parcie na odbyt i miednicę . Zaczęło się w szpitalu , a teraz doszły lekkie skurcze ;))) w szpitalu dowiedziałam się ,że szyjka jest już skrócona [emoji16] ale niestety pani doktor do tych wylewnych nie należy i nie mówiła ile ma cm.
Coś czuję ,że moja ginekolog ma rację ,że mogę się spodziewać w sierpniu porodu. A z OM i 1 USG mam termin 7-9 września.
Ale co będzie ? To takie przepowiadanie [emoji16], a może.intuicja mnie nie zawiedzie ?

Wczoraj byłam na filmie Mamma mia. Prawie wyłam n koniec filmu [emoji16][emoji16][emoji16] oczywiście temat porodowy. Helenka wyjątkowo w trakcie piosenek , była bardzo aktywna ;)))

reklama
Trzymajcie się ciepło, wszystko się poukłada. Z czasem. Ważne żebyście trzymali wspólny front .
Poobraza się i jej przejdzie. Ale jak widać nie na rękę jej moja szczerość i to ,że zaczynam stawiać granicę. Bo mąż tylko jej powiedział ,że nie podoba mu się ,że nie szanuje mojego zdania i się narzuca. Musiała czuć już jakiś uraz dłuższy czas. Ale cóż. Mam nadzieję ,że się ułoży. Obym ja kiedyś taką teściową nie była ;) nadopiekuńczą. Bo po za tym to bardzo dobra kobieta.

Do góry