reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Chloe to miłe z ich strony, ja nigdy nie byłam na czymś takim ;) tym bardziej sama nie miałam. Może dlatego że nie mam zbyt wiele koleżanek... czy wy moglybyscie zrobić zdjęcia jaki kocyk do szpitala/na wyjście i jakie ubranko na wyjście szykujecie? Nie wiem ja mam z tym odwieczny problem jak ubierać noworodka.... sama mam niedoczynnosc tarczycy i raz mi zimno raz gorąco więc po sobie nie umiem stwierdzić co założyć maluchowi :/ mojego męża siostra ciągle mi uwagę zwracała że za grubo ubieram.... ona ma 4 dzieci i skolei moim zdaniem za bardzo ich hartuje.... tak że tak ;) której z was by się chciało wstawić fotkę to będzie dla mnie pomocne ;)
U mnie byly siostry (mlodsza wpadla na pomysl i skoordynowala), siostrzenica, kuzynka, szwagierka i przyjaciolka. Dwie inne nie dotarly. Bylo bardzo kameralnie i ja poza ogarnieciem mieszkania nic nie musialam robic, bo jak pisalam rano, robienie tortu jednak przekracza aktualnie moje mozliwosci ;).

reklama
@StarAnia bo one po północy mają być bardziej widoczne
@oluchapoducha mam zestaw na każdą ew. pogodową
@Chloe.Chloe nie chodziło mi o ryjki rozumiem i szanuje sama unikam tylko wlasnie o takie poglądowe b. fajne takie przyjecie milo ze strony kolezanek

Mnie chyba rozkurczowe przestają działać boli mnie cały pas brzuch plecy wszystko odpuszczam dziś chyba siedzenie...takze dobranoc

Co do ubranek, to na szkole rodzenia polozna podkreslala, ze dziecko po porodzie ma zaburzenia termoregulacji i na poczatku trzeba je cieplo ubierac. Stad kazala zapakowac rozek lub cieply kocyk, etc. Cieplote dziecka trzeba sprawdzac na karczku, jesli zimny to trzeba dziecko ubrac w dodatkowa warstwe.
Owszem, ale to nie dotyczy trzydziestostopniowych upałów - o tym zapewne zapomniała wspomnieć [emoji14] przegrzewanie noworodka jest równie niebezpieczne jak wyziębienie - przedluza żółtaczkę fizjologiczna, otępia, sprawia, że dziecko nie wybudza się na karmienie i spada poziom glukozy doprowadzajac do hipoglikemii noworodkowej. Najlepszym sposobem na regulacje temperatury malucha jest kontakt skóra do skóry ;)

Owszem, ale to nie dotyczy trzydziestostopniowych upałów - o tym zapewne zapomniała wspomnieć [emoji14] przegrzewanie noworodka jest równie niebezpieczne jak wyziębienie - przedluza żółtaczkę fizjologiczna, otępia, sprawia, że dziecko nie wybudza się na karmienie i spada poziom glukozy doprowadzajac do hipoglikemii noworodkowej. Najlepszym sposobem na regulacje temperatury malucha jest kontakt skóra do skóry ;)
I koniecznie czapeczka ;)

reklama
Oczywiscie @StarAnia ma racje, ale na SzR mowilismy o porodach wrzesniowo- pazdziernikowych. Zreszta nawet w maju-czerwcu nikt pewnie nie przewidywal upalow stulecia ;).
Co do czapeczek tu byla przytomnosc pelna: po kapieli na chwile i werandowanie/ spacery. Wiecej nie pamietam ...
Ja nie werandowałam dla mnie to bezsensu. Kacper 4 maja zaliczył pierwszy długi spacer. Bartek 24 listopada krótki a potem nie pamiętam...

Do góry