reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja się w ogóle wypisuje z rodzenia.
Odechciało mi się.
:rolleyes2:

Ty to trzecia ciaza wiesz co i jak i o co Ci to było :p

Mnie ogarnia panika coraz bardziej... w co ja się pakuje, czy ja dam radę z dzieckiem, czy jestem gotowa itp i to uczucie, że w sumie najgorsze ( poród ) przede mną i już nie ma odwrotu, że ja muszę przez to przejść

Ten strach mnie paraliżuje :(

reklama
Oczywiscie @StarAnia ma racje, ale na SzR mowilismy o porodach wrzesniowo- pazdziernikowych. Zreszta nawet w maju-czerwcu nikt pewnie nie przewidywal upalow stulecia ;).
Co do czapeczek tu byla przytomnosc pelna: po kapieli na chwile i werandowanie/ spacery. Wiecej nie pamietam ...
Przytomność? :D
Po co dziecku czapka po kąpieli? ;) po co werandowanie? Nie rosidzmy zimą, a pierwszy spacer dziecko zaliczy przy wyjściu ze szpitala. I po co czapka w gondoli przy 20 stopniach? Te czapki to jakieś polskie fatum normalnie [emoji14]
A ciepło może być. Córkę mam z sierpnia 2014 i że spacerów z września mam zdjęcia w samym bodziaczku, bo było tak ciepło :) miałam tylko kocyk bambusowy i tetre w pogotowiu w wózku :)

Wystarczy kontrolować karczek, jak Starania mówi i ewentualnie obserwować kolor skórki ;)

PS. Drugie dziecko mam z końcówki października i wyszło w cieniusienkiej czapeczce, a zimowej nie założyłam ani razu [emoji14] taką zimę mieliśmy we Wro w 2016/2017 ;)

Ty to trzecia ciaza wiesz co i jak i o co Ci to było :p

Mnie ogarnia panika coraz bardziej... w co ja się pakuje, czy ja dam radę z dzieckiem, czy jestem gotowa itp i to uczucie, że w sumie najgorsze ( poród ) przede mną i już nie ma odwrotu, że ja muszę przez to przejść

Ten strach mnie paraliżuje :(
Miałam tak za pierwszym razem... za drugim trochę mniej teraz się boję ale chce mieć tę przyjemność ze łba bo tak jak piszesz odwrotu nie ma wlazło to i wyleźć musi

@StarAnia bo one po północy mają być bardziej widoczne
@oluchapoducha mam zestaw na
Siedzialam 15 minut w ogrodku, prawie glowa mi sie urwala i zadnej spadajacej gwiazdy...za to zmarzlam ;)
Przytomność? :D
Po co dziecku czapka po kąpieli? ;) po co werandowanie? Nie rosidzmy zimą, a pierwszy spacer dziecko zaliczy przy wyjściu ze szpitala. I po co czapka w gondoli przy 20 stopniach? Te czapki to jakieś polskie fatum normalnie [emoji14]
A ciepło może być. Córkę mam z sierpnia 2014 i że spacerów z września mam zdjęcia w samym bodziaczku, bo było tak ciepło :) miałam tylko kocyk bambusowy i tetre w pogotowiu w wózku :)

Wystarczy kontrolować karczek, jak Starania mówi i ewentualnie obserwować kolor skórki ;)

PS. Drugie dziecko mam z końcówki października i wyszło w cieniusienkiej czapeczce, a zimowej nie założyłam ani razu [emoji14] taką zimę mieliśmy we Wro w 2016/2017 ;)
Hmm nie do konca sie zgodze. Moze we Wro taki macie cieply klimat? Ja zamierzam wystawiac dziecko na balkon/taras jak nie bede miala sily czy checi na spacery i to nazywam werandowaniem. I bede ubierac stosownie do pogody i wlasnych odczuc ( ja jestem wrazliwa na zimno) wiec zimnego chowu nie bedzie.
O sprawdzaniu temp. na karczku to akurat ja pisalam, ale to jest znana metoda... wiec zadna zasluga ;).

reklama
Do góry