reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

No bliżej niż dalej... od 4 lat raz w roku miałam tel. że szukamy ale nic nie mamy. Jak w styczniu br. zadzwoniła z tym samym to rozmawiałam ze Sławkiem że mogłaby sobie dać spokój i zwątpiłam już całkiem... A tu pismo przyszło chyba w czerwcu że przyznany konkretny lokal... no potem przejścia z tym śp. menelem... i teraz czekanie... na narodziny i na mieszkanie ;) takie 3 gwiazdki będę mieć w tym roku ;)

Długa droga ale w końcu się uda. I będzie pięknie.

reklama
Ja to już sama niewiem. Mokro mam ciagle od odstawienia luteiny ale takie białe to chyba ok. Kłuło mnie w nocy kilka godz a teraz już tylko plecy i dół brzucha ale to nie są takie typowe skurcze. A Ciebie te skurcze to męczą i męczą i męczą ... :/ Święta za te bóle i problemy powinnaś zostać
No moje też białe kontra zielone ;) Ja jestem przyzwyczajona do takich skurczy bo co msc. mam bardziej męczące (w sensie gdy nie jestem w ciąży) póki co mam tak samo jak z Bartkiem ten etap tylko z B. zaczęło się 2 tygodnie później. No i dziś młody też spokojniejszy ale coś mi chyba się wciska bo łono boli bardziej niż zazwyczaj... Stary z roboty wróci trzeba by zagonić go do sklepu po te pierdoły do szpitala i torbę spakować tak na wszelki wypadek.

Powiem Wam ze ja mega zadowolona. Owszem czasem jak się brzuch zepnie to ciężko się odwrócić itd ale ogólnie niebo a ziemia. A ja od kwietnia z tymi bólami, pewnie z 10 wizyt u różnych gin tylko z tego powodu ... i nikt nic nie wiedział. Tu jedna wizyta i się wszystkiego dowiedziałam i pozbyłam bólu.

Goj nie wiem czy wiesz, ale dałaś tu komentarz "niezbyt mądre" A tu fajne info nam Kasia dała..

No moje też białe kontra zielone ;) Ja jestem przyzwyczajona do takich skurczy bo co msc. mam bardziej męczące (w sensie gdy nie jestem w ciąży) póki co mam tak samo jak z Bartkiem ten etap tylko z B. zaczęło się 2 tygodnie później. No i dziś młody też spokojniejszy ale coś mi chyba się wciska bo łono boli bardziej niż zazwyczaj... Stary z roboty wróci trzeba by zagonić go do sklepu po te pierdoły do szpitala i torbę spakować tak na wszelki wypadek.

No pora już pora ... ja tez już sprawdzam czy mam wszystko i ogólna gotowość jest

To w tym szpitalu będziesz rodzić? Milutcy są... jak cholera :/

Dawno nic mnie tak nie cieszyło jak to, że teraz mogę tak po prostu siedzieć i się nie pocę. Cudowne uczucie haha

Chyba od 37 tygodnia ciążę uznaje sie za donoszoną?

37 skończonych, czy jak ktoś woli 38zaczety.. czyli 3 tyg przed terminem z om

Mam te same bóle.. najgorzej podnieść nogę i przekręcić się na druga stronę.. wstać to już nie wspomnę.. lepiej już nie będzie.. jeszcze czasem nie nam ochoty w wannie siadać tylko na stojąco żeby nie musieć wstać.. już niedługo..
Z tą wanną to mam to samo... W pierwszej ciazy byliśmy na innym mieszkaniu i byl prysznic. To było dużo lepsze.
Teraz to szwagierka mi patent podrzuciła (ona też w ciąży tylko termin na październik) i zamiast siadać w wannie to sobie klękam - dupka na pięty i dużo łatwiej mi później się wygramolić.

reklama
Z tą wanną to mam to samo... W pierwszej ciazy byliśmy na innym mieszkaniu i byl prysznic. To było dużo lepsze.
Teraz to szwagierka mi patent podrzuciła (ona też w ciąży tylko termin na październik) i zamiast siadać w wannie to sobie klękam - dupka na pięty i dużo łatwiej mi później się wygramolić.

Dzięki za patent.. spróbuje wieczorem.

Do góry