reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

No bliżej niż dalej... od 4 lat raz w roku miałam tel. że szukamy ale nic nie mamy. Jak w styczniu br. zadzwoniła z tym samym to rozmawiałam ze Sławkiem że mogłaby sobie dać spokój i zwątpiłam już całkiem... A tu pismo przyszło chyba w czerwcu że przyznany konkretny lokal... no potem przejścia z tym śp. menelem... i teraz czekanie... na narodziny i na mieszkanie ;) takie 3 gwiazdki będę mieć w tym roku ;)

Długa droga ale w końcu się uda. I będzie pięknie.

reklama
Ja to już sama niewiem. Mokro mam ciagle od odstawienia luteiny ale takie białe to chyba ok. Kłuło mnie w nocy kilka godz a teraz już tylko plecy i dół brzucha ale to nie są takie typowe skurcze. A Ciebie te skurcze to męczą i męczą i męczą ... :/ Święta za te bóle i problemy powinnaś zostać
No moje też białe kontra zielone ;) Ja jestem przyzwyczajona do takich skurczy bo co msc. mam bardziej męczące (w sensie gdy nie jestem w ciąży) póki co mam tak samo jak z Bartkiem ten etap tylko z B. zaczęło się 2 tygodnie później. No i dziś młody też spokojniejszy ale coś mi chyba się wciska bo łono boli bardziej niż zazwyczaj... Stary z roboty wróci trzeba by zagonić go do sklepu po te pierdoły do szpitala i torbę spakować tak na wszelki wypadek.

Powiem Wam ze ja mega zadowolona. Owszem czasem jak się brzuch zepnie to ciężko się odwrócić itd ale ogólnie niebo a ziemia. A ja od kwietnia z tymi bólami, pewnie z 10 wizyt u różnych gin tylko z tego powodu ... i nikt nic nie wiedział. Tu jedna wizyta i się wszystkiego dowiedziałam i pozbyłam bólu.

Goj nie wiem czy wiesz, ale dałaś tu komentarz "niezbyt mądre" A tu fajne info nam Kasia dała..

No moje też białe kontra zielone ;) Ja jestem przyzwyczajona do takich skurczy bo co msc. mam bardziej męczące (w sensie gdy nie jestem w ciąży) póki co mam tak samo jak z Bartkiem ten etap tylko z B. zaczęło się 2 tygodnie później. No i dziś młody też spokojniejszy ale coś mi chyba się wciska bo łono boli bardziej niż zazwyczaj... Stary z roboty wróci trzeba by zagonić go do sklepu po te pierdoły do szpitala i torbę spakować tak na wszelki wypadek.

No pora już pora ... ja tez już sprawdzam czy mam wszystko i ogólna gotowość jest

To w tym szpitalu będziesz rodzić? Milutcy są... jak cholera :/

Dawno nic mnie tak nie cieszyło jak to, że teraz mogę tak po prostu siedzieć i się nie pocę. Cudowne uczucie haha

Chyba od 37 tygodnia ciążę uznaje sie za donoszoną?

37 skończonych, czy jak ktoś woli 38zaczety.. czyli 3 tyg przed terminem z om

Mam te same bóle.. najgorzej podnieść nogę i przekręcić się na druga stronę.. wstać to już nie wspomnę.. lepiej już nie będzie.. jeszcze czasem nie nam ochoty w wannie siadać tylko na stojąco żeby nie musieć wstać.. już niedługo..
Z tą wanną to mam to samo... W pierwszej ciazy byliśmy na innym mieszkaniu i byl prysznic. To było dużo lepsze.
Teraz to szwagierka mi patent podrzuciła (ona też w ciąży tylko termin na październik) i zamiast siadać w wannie to sobie klękam - dupka na pięty i dużo łatwiej mi później się wygramolić.

reklama
Z tą wanną to mam to samo... W pierwszej ciazy byliśmy na innym mieszkaniu i byl prysznic. To było dużo lepsze.
Teraz to szwagierka mi patent podrzuciła (ona też w ciąży tylko termin na październik) i zamiast siadać w wannie to sobie klękam - dupka na pięty i dużo łatwiej mi później się wygramolić.

Dzięki za patent.. spróbuje wieczorem.

Do góry