reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Wiesz ja to od początku coś , krwiak, ewakuacja krwiaka wiec szpital , potem pare tyg kombinacji z ta torbielą , straszenie mnie przez lekarkę nowotworem i wymuszanie operacji. Jak to ogarnelam to doszło łożysko przodujące. Krwawienie - szpital. Potem infekcje. Łożysko się podniosło to zaczela się szyjka skracać. Ten ból w bobrze. Efekt obniżenia narządów i wpluklania p . moczowego do pochwy W międzyczasie zastój w nerce i te kamienie na woreczku. Znów plamienia. Bóle brzucha skurcze. Teraz rozwarcie i ten napiety pęcherz płodowy. Naprawdę chce tylko donosić na tyle żeby był gotowy i niech wyłazi :)
No to miałaś szkołę przetrwania Kasiulek. Teraz to już wszystko będzie dobrze .

reklama
@StarAnia świetna ta wanienka.

Ja też nie jestem za paleniem e ciazy ale też nikogo nie potępiam.

Pogoda ta faktycznie nam ciężarnym daje we znaki więc się wcale nie dziwię że tak się czujemy.

Ja dziś po wizycie Mala waży 2.5 kg . Wszystko ok lekarz mówi że ma coraz mniej miejsca więc ucisk tu i ówdzie bd czuć.

Przekonało mnie jego jedno zdanie co do wyboru szpitala że tu w Gliwicach jest oddział neonatologii. Więc wybieram GL.

Najbardziej cieszy mnie że nie muszę już brać tej luteiny dowcipnie :laugh2:

No to miałaś szkołę przetrwania Kasiulek. Teraz to już wszystko będzie dobrze .

Byle do przodu :) teraz sama się dziwie skąd miałam tyle nerwow i sił żeby to przetrwać. I ze mój chłop potrafił nawet nieraz rzucić robotę żeby być przy mnie. A zawsze się wydawało ze praca i kasa są dla niego ważniejsze. Wiec same plusy. Już niedługo będzie trzeba wstawać w nocy

Dziewczyny mam takie pytanie, zwłaszcza do tych, które juz rodziły. Przypuszczam, że ten temat był juz poruszany ale łatwiej będzie zapytać niż przekopywać 2600 stron forum.
Do rzeczy... Miałam dzisiaj robione USG i moja gin wyliczyła, że mały wazy juz jakies 3 kg a jestem w 34 tc. I szczerze mówiąc trochę mnie to przeraziło o_O bo chciałabym rodzic sn. Gin mnie uspokajała że teraz będzie już wolniej rósł ale jakos średnio chce mi sie wierzyć. Dodam, ze na ostatnim usg 4 tyg temu ważył 1800g. Dlatego zastanawiam się jak często zdarzają się błędy w pomiarach i jak duże ;)

Pogoda ta faktycznie nam ciężarnym daje we znaki więc się wcale nie dziwię że tak się czujemy.

Ja dziś po wizycie Mala waży 2.5 kg . Wszystko ok lekarz mówi że ma coraz mniej miejsca więc ucisk tu i ówdzie bd czuć.

Przekonało mnie jego jedno zdanie co do wyboru szpitala że tu w Gliwicach jest oddział neonatologii. Więc wybieram GL.

Super że po wizycie ok ładnie mała waży ja się dowiem dopiero w sobotę bo idę na prywatne usg 4d i mam nadzieję że zobaczę buziaczka mojej córeczki porad ostatni przed porodem . [emoji5] [emoji307]

Mi mój kazał odstawić po 32 ale biorę dalej. Jakoś wole nie ryzykować. Jeszcze z tydzień potrzymam.

Fajnie fajnie. Ja to mam problem do auta wsiąść. Zazdroszcze formy
Prawda......
Ja muszę sposobem wsiadać ..
Na miejscu pasażera mną rzuca więc jeżdżę jako kierowca...sądzę że poprostu i nr mięśnie pracują i dlatego mam wyższy komfort
...

A o wchodzeniu po schodach na 2 piętro..... Eh
Sapie jak lokomotywa....

reklama

O proszę. Moja doula raczej odradzala Gliwice. To jest chyba ostatni szpital na Śląsku, gdzie są jeszcze wieloosobowe sale porodowe.

Do góry