reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja przy obu ciążach miałam starzejące się łożysko i panie na porodówce cmokały, pokazywały sobie oczami i pytały czy palę papierosy.
Na co ja że nie pale i nawet w domu nie pali nikt. To mi głupie nie wierzyły.
Teraz ginekolog mi sprawdzał w 29tc i mówi że już widzi zwapnienia.
I powiedział że tym razem też mi nikt nie uwierzy z tym paleniem ale że widać taka "uroda" tego mojego łożyska i tyle.
Wód było w sam raz. Bo mówił jeszcze że jakby wód było mało to on by sam widział czy ja sobie popalam czy nie.
No ja też mam sporo wód :) Nie wiem skąd te starzenie ;) Ale mam to gdzieś, ważne, żeby mały urodził się cały i zdrowy :)

reklama
Kilka dziennie np. do jogurtu dorzucić czy owsianki. Podobno skracają pierwszy etap porodu i dochodzi się szybciej do pełnego rozwarcia. Zaszkodzić niż zaszkodzi a może pomoże :p
Ja muszę w miarę sprawnie rodzic co by mnie pokroić nie chcieli.
Już z góry.jest tu ustalone że samodzielne malowanie mieszkania wywołuje poród.
Co.wy się łudzicie jakimiś malinami :laugh2::laugh2::laugh2:

No dziś mi znalazła łożysko ze 3st. I postraszyła.
A gdzie teoria że najważniejszy dla ciężarnej jest spokój?!? Jak na każdym kroku Cię straszą. Albo co gorsza rzucą hasło, nie wyjaśnią A my szukamy w skarbach internetu i nakręcony się coraz bardziej. Trzymam kciuki żeby ten 3 śr nie miał na Ciebie i maluszka większego wpływu.

Moi chłopcy u teściowej.
Wczoraj ich wieczorem zawiozłam "na.nocke"
A.że dziś za płotem mieli żniwa to zostali się cały dzień bo atrakcja.
No i druga nocka została "wynynana"
Muszę im spakować czyste ciuchy na jutro i piżamy na dziś i dowioze.
Pojedziemy sobie rowerami z chłopem. Mam do.teściowej 2,5km, z czego połowa drogi przez las.

reklama
Tzn. ja też nie popieram palenia w ciąży i myślę, że dwie kreski na teście to najlepszy powód do rzucenia (ja tak rzuciłam palenie prawie 5 lat temu). Na pewno nie jest to obojętne dla dziecka mieszkającego w naszej macicy, zresztą są badania na ten temat, więc nie ma co się rozpisywać. Jednak myślę, że wszystkie jesteśmy dorosłe i same podejmujemy decyzje.

Natomiast jeśli chodzi o łożysko, to przekazałam informacje, które sama otrzymałam od lekarza :) Wierzę, że wszystko będzie ok :)

Do góry