reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

10 kg na łebka.Gdybym miała możliwość to chętnie bym skorzystała z rozmowy z anestezjologiem i ewentualnie z ZZO. Niestety u nas nie robią. A Przemka męczę, żeby pogadał ze swoimi lekarzami to może któryś by się zgodził po znajomości, ale nie chce on się prosić..
Teraz nie chce się prosić, a po porodzie jeszcze będzie sobie pluł w twarz, że "sie" nie prosił. To nie dla niego, tylko dla Ciebie, pogadaj z nim jeszcze ;) a jakie macie dostępne metody w szpitalu?

reklama
Teraz nie chce się prosić, a po porodzie jeszcze będzie sobie pluł w twarz, że "sie" nie prosił. To nie dla niego, tylko dla Ciebie, pogadaj z nim jeszcze ;) a jakie macie dostępne metody w szpitalu?
Dostępne sposoby łagodzenia bólu:
- niefarmakologiczne: praca z oddechem, kąpiel/prysznic, TENS (przezskórna stymulacja elektryczna);
- farmakologiczne: gaz wziewny.

To piszą u nas na stronce. Piszą też, że KTG na leżąco przez cały poród. Już mnie położyli.... [emoji23][emoji23][emoji23]

Dostępne sposoby łagodzenia bólu:
- niefarmakologiczne: praca z oddechem, kąpiel/prysznic, TENS (przezskórna stymulacja elektryczna);
- farmakologiczne: gaz wziewny.

To piszą u nas na stronce. Piszą też, że KTG na leżąco przez cały poród. Już mnie położyli.... [emoji23][emoji23][emoji23]
No mnie tak położyli z córką - nie polecam :)

Babki mnie znają to może trochę inaczej będzie. Cicho się łudzę :D zawsze później one mogą do mnie na ortopedię trafić, więc lepiej, żeby miłe były :)
Hahaha :D trzymam kciuki ;) u nas na szczęście jest po ludzku i bez znajomosci, ale po przezyciach z porodu nr 1, to gdyby nie było, jechalabym nawet przez pół Polski, żeby urodzić tak, jak ja chcę [emoji14]

Ja przy B. zamarzyłam o znieczuleniu tuż przed końcem... także naprawdę ból porodowy ten naturalny jest do zniesienia. Do skurczy co 3 minuty. to i na tańce można skoczyć... Nie jest to może komfortowa syt. ale serio znam gorsze. Bardziej upierdliwe. Bardziej męczące. Bardziej bolesne bóle. Głupia rwa kulszowa jest bardziej deprymująca. A jak już boli tak prawie na parcie to mózg fajnie wyłącza zbędne funkcje... także SERIO nie taki diabeł straszny..

Ja mialam 2 porody naturalne i tak
Pierwszy po oxy bo mlod nie chcial wyjsc w 41tyg bole masakra mocne chcialam dolargan po ktorym zygalam jak kot
Drugi porod samo sie zaczelo i luzik nawet nie pomyslalam o znieczuleniu -) :-) :-)

Jednak jak sie.samo rozkreci to inaczej w.2h dojechalam do szpitala z 8cm rozwarcia :-)

Dobre.nastawienie to podstawa

reklama
Do góry