reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja pod ktg. Coś się odp..chyba w sensie ze albo nie pisze albo pisze b niskie 108 a za chwile 230 . Trzy razy już przepinaly bo im znikało tętno.

Cześć dziewczyny. Witam w 34tyg.. jeszcze 49dni..
Screenshot_20180722-082645.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180722-082645.jpg
    Screenshot_20180722-082645.jpg
    81,5 KB · Wyświetleń: 269
@Kliska ja też miałam badanie HIV ale na początku ciąży.

@Marilyn Monroe dwa tygodnie to już będzie 35 tydzień. Będzie dobrze. Trzymaj sie dzielnie. Przesyłam pozytywne myśli :) i trzymam kciuki :*

@kasiaczek89pl moja Malutka tez jakieś dziwne zapisy tętna miała na ktg po sterydach. Będzie dobrze :*

Tak myślałam. Lekarz widział i nic nie mówił żeby było złe

I znów zniknęłam, bo tyle rzeczy i spraw do zrobienia, że chce to zdążyć przed porodem. Dziecko już mi wyzdrowialo, antybiotyk skończony. W ogóle pytanko: Mialyscie robione badanie na HIV w ciąży? W Szczecinie w poradni patologii ciąży mi babka to zlecila, a tutaj w Koszalinie lekarz prowadzący się z tego śmiał, że teraz...
Też się nie wyspałam, bo nas córka ok. 5 obudziła, a teraz śpi.
W ogóle pamiętacie jak narzekalam, że nie pójdę do fryzjera ściąć włosów, bo nie ma kasy. Nadal mało kasy, a najgorsze, że jak już miałam wtedy iść to fryzjerka była na urlopie. Wczoraj znalazłam 30 zł w starym portfelu (cud!), więc w najbliższym tygodniu w końcu idę. Grzywka mi tak urosła, że nic nie widzę :D
Miałam i w karcie ciąży jest to chyba standardowe badanie ;)

I znów zniknęłam, bo tyle rzeczy i spraw do zrobienia, że chce to zdążyć przed porodem. Dziecko już mi wyzdrowialo, antybiotyk skończony. W ogóle pytanko: Mialyscie robione badanie na HIV w ciąży? W Szczecinie w poradni patologii ciąży mi babka to zlecila, a tutaj w Koszalinie lekarz prowadzący się z tego śmiał, że teraz...
Też się nie wyspałam, bo nas córka ok. 5 obudziła, a teraz śpi.
W ogóle pamiętacie jak narzekalam, że nie pójdę do fryzjera ściąć włosów, bo nie ma kasy. Nadal mało kasy, a najgorsze, że jak już miałam wtedy iść to fryzjerka była na urlopie. Wczoraj znalazłam 30 zł w starym portfelu (cud!), więc w najbliższym tygodniu w końcu idę. Grzywka mi tak urosła, że nic nie widzę :D
Oczywiście, zarówno w pierwszej, jak i w drugiej ciąży. Jak nie miałaś na początku, to nic dziwnego, że teraz lekarz zlecił. Twój lekarz jest niepoważny nie zlecając podstawowych badań krwi, zobacz w karcie ciąży czego jeszcze Ci brakuje.

Dzień dobry! Przespałam całą noc - nowość!

Jak sobie radzicie z puchnacymi nogami? Do tej pory jakoś dawałam radę, ale teraz to już masakra, nawet japonki uciskają :/

Oczywiście, zarówno w pierwszej, jak i w drugiej ciąży. Jak nie miałaś na początku, to nic dziwnego, że teraz lekarz zlecił. Twój lekarz jest niepoważny nie zlecając podstawowych badań krwi, zobacz w karcie ciąży czego jeszcze Ci brakuje.

Dzień dobry! Przespałam całą noc - nowość!

Jak sobie radzicie z puchnacymi nogami? Do tej pory jakoś dawałam radę, ale teraz to już masakra, nawet japonki uciskają :/

Ania już tu pisałam o zimnej wodzie. Mi bardzo pomaga. Może spróbuj. Tylko często i regularnie. Taka najzimniejsza jaką masz w kranie. Ewentualnie sole do moczenia.
Teraz już może być ciężej z tym puchnieciem. Jeszcze pogoda nam nie sprzyja..
Fajnie że się wyspałaś.

Ania już tu pisałam o zimnej wodzie. Mi bardzo pomaga. Może spróbuj. Tylko często i regularnie. Taka najzimniejsza jaką masz w kranie. Ewentualnie sole do moczenia.
Teraz już może być ciężej z tym puchnieciem. Jeszcze pogoda nam nie sprzyja..
Fajnie że się wyspałaś.
Muszę zacząć praktykować. Pierwszy raz w życiu mi nogi puchną [emoji14]

reklama
My rozstawilismy z młodym szachy na balkonie.. już chyba z tydzień meczy nas tymi szachami. Ja ogólnie lubię grać, ale nie 20 razy dziennie..

Dzisiaj stwierdziłam, że nie panikuję. Nie mam małych ubranek, więc Klaudia musi się urodzić duża;) czyli nie w 34 tygodniu, a przynajmniej 40;)
Za tydzień w sobotę wizyta u gin to zobaczę.
W tym tygodniu mają do mnie przyjechać rodzice to może szybciej zleci. Przywiozą też wózek.. Nawet zabawnie, bo to oni nam to kupili w pierwszej ciąży. Potem zawiozłam do nich bo mają dom i więcej miejsca. W międzyczasie bratanek używał. I teraz znów będzie nasz. Stary że już ich nie produkują, ale bardzo go lubiłam. Mam nadzieję, że spokojnie posłuży córeczce. Fotelik też, chociaż jak piszecie to mam trochę wyrzuty że nie nowy i z testami, ale my używamy go naprawdę rzadko. Wszystko mamy pod domem. W sumie tamtego starego używaliśmy kilka razy.. zobaczymy..

Do góry