reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Tak mi lekarz tłumaczył, czytałam też w necie :D ważne, że jest 10, że ruchy są tak samo intensywne. dzięki temu liczeniu zauważyłam stałe pory aktywności małej :D

Mi się zakodowało ze 10 wyraźnych po posiłku do godz czasu jak jest to można sobie odpuścić liczenie do dnia następnego do tej samej godz bo jest ok . Skąd niewiem. Ale wydaje mi się ze każda kobieta jakby przez pół dnia choćby nie czuła ruchów to wpadnie w panikę a co dopiero gdyby miała je czuć raz na dobę :)

reklama
Nie śpię. Spałam pół godz może , ze dwa razy. Gorąco tu bo jednej pani było zimno i zażyczyła wyłączenia klimy a upał i dużo okien i nawet pod wieczór się nagrzało. I stwierdzam ze albo ja jestem nienormalna albo te wenflony maja jakieś trefne czy duże czy coś. Boli mnie ręka tak ze nie mogę zasnąć. Tyle przeszłam i nigdy nic a teraz ból taki ze jak przysnę to mnie budzi i aż łzy leca ... zastrzyk nie bolał prawie. pobieranie nic a to jakaś masakra. Staram się zająć myśli ale nie przechodzi wogole.

A i żeby było weselej. Miał być dziś mój lekarz. Nie ma. Prywatnie nie ma go dwa tyg. W przychodni tez nie. Zapytam czy będzie tu chociaż w te wtorki i soboty czy wogole nie. Teraz rozumie ze nie żartował ze będę musiała sobie radzic i ze być może do zobaczenia. I ze gdyby coś to do szpitala jechać i wyszykować na poród wszystko już.

Cześć ja też miałem dupowata noc zasnęłam o północy a wstałam o 4:30 pewnie w dzień odespie, ale teraz szykuje się na giełdę, miałam bardzo płytki sen więc zapewne będę senna i zmęczona......

Miłej niedzieli

I znów zniknęłam, bo tyle rzeczy i spraw do zrobienia, że chce to zdążyć przed porodem. Dziecko już mi wyzdrowialo, antybiotyk skończony. W ogóle pytanko: Mialyscie robione badanie na HIV w ciąży? W Szczecinie w poradni patologii ciąży mi babka to zlecila, a tutaj w Koszalinie lekarz prowadzący się z tego śmiał, że teraz...
Też się nie wyspałam, bo nas córka ok. 5 obudziła, a teraz śpi.
W ogóle pamiętacie jak narzekalam, że nie pójdę do fryzjera ściąć włosów, bo nie ma kasy. Nadal mało kasy, a najgorsze, że jak już miałam wtedy iść to fryzjerka była na urlopie. Wczoraj znalazłam 30 zł w starym portfelu (cud!), więc w najbliższym tygodniu w końcu idę. Grzywka mi tak urosła, że nic nie widzę :D

I znów zniknęłam, bo tyle rzeczy i spraw do zrobienia, że chce to zdążyć przed porodem. Dziecko już mi wyzdrowialo, antybiotyk skończony. W ogóle pytanko: Mialyscie robione badanie na HIV w ciąży? W Szczecinie w poradni patologii ciąży mi babka to zlecila, a tutaj w Koszalinie lekarz prowadzący się z tego śmiał, że teraz...
Też się nie wyspałam, bo nas córka ok. 5 obudziła, a teraz śpi.
W ogóle pamiętacie jak narzekalam, że nie pójdę do fryzjera ściąć włosów, bo nie ma kasy. Nadal mało kasy, a najgorsze, że jak już miałam wtedy iść to fryzjerka była na urlopie. Wczoraj znalazłam 30 zł w starym portfelu (cud!), więc w najbliższym tygodniu w końcu idę. Grzywka mi tak urosła, że nic nie widzę :D

Ja miałam ale chyba przy pierwszych albo drugich badaniach. Na samym początku.

I nie bardzo wiem z czego się śmiał. Chyba ze z tego ze pozno. Bo jako tako to do porodu musisz z tego co wiem mieć wynik. A poza tym w razie ( odpukać) choroby to wiedza jak się Tobą zająć żeby uniknąć zakażenia dziecka.
Śmiał się, że tak późno. W pierwszej ciąży w ogóle nie miałam tego badania. Ta Pani doktor stwierdziła, że nie mam to muszę mieć. I w ogóle dała mi skierowanie na te badania, m. in. też na mocz w Szczecinie. Ciekawe jakim cudem miałabym tam jechać z moczem w ręku i do tego na czczo na pobranie krwi. Tłumaczenie, że to bez sensu nic nie dało.

reklama
Do góry