reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ludzie są nienormalni... A w ciąży to chyba naprawdę kobiety są najgorsze wobec ciężarnych :( Chyba że za "własne życzenie" ktoś złośliwe uznaje to że w ogóle dałyśmy się zapłodnić...Za kierownicą jakoś ta dobra karma nie chce do mnie wracać ;) zawsze wychodzę z założenia, że siedzę, krzywda mi się nie dzieje, słucham muzyczki, jest zarąbiście, więc korona mi z głowy nie spadnie jak czasami zwolnię, żeby np. ktoś mógł włączyć się do ruchu albo żeby pieszy mógł przejść przez ulicę...
A tak to raz na ruski rok zdarza się że ktoś mi ustąpi.
Za to przynajmniej raz dziennie na ulicy trafia się jakis kierowca świr, mistrz kierownicy jakich mało, który wiecznie gdzieś się spieszy a środek miasta myli z autostradą....
Kocham jeździć samochodem, ale naprawdę cały czas trzeba mieć oczy dookoła głowy, bo jest pełno debili na drogach...
A to akurat prawda, chocbysmy jeździli nie wiadomo jak ostrożnie to zawsze znajdzie się ktoś inny kto spowoduje zagrożenie . Mi ostatnio gościu wyprzedzał na czołówkę . Ja od razu na hamulec bo widzę że cały sznur samochodów wyprzedza w tym tira i prawie w miejscu stanęłam a on mi śmignął przed maską . Gdybym nie zahamowala to wjechalby prosto we mnie . Nogi miałam jak z waty i aż mi łzy same poleciały

reklama
A to akurat prawda, chocbysmy jeździli nie wiadomo jak ostrożnie to zawsze znajdzie się ktoś inny kto spowoduje zagrożenie . Mi ostatnio gościu wyprzedzał na czołówkę . Ja od razu na hamulec bo widzę że cały sznur samochodów wyprzedza w tym tira i prawie w miejscu stanęłam a on mi śmignął przed maską . Gdybym nie zahamowala to wjechalby prosto we mnie . Nogi miałam jak z waty i aż mi łzy same poleciały
No tego też nie lubię. Nie jeżdżę szybko , raczej przepisowo i jeśli ktoś chce to niech wyprzedza , ale może zawsze poczekać ten jeden samochód czy dwa i nie ładować się na czołówkę. Już kilka razy miałam taką sytuację w ciąży. Teraz od razu daje po klaksonie i hamulcu, bo często gdyby nie moja reakcja , wszyscy byśmy wąchali kwiatki od spodu.
Serio czasem się zastanawiam czy by kamerki sobie nie zainstalować. Oczywiście nie bierzcie mnie za donosiciela , ale często ludzie jeżdżą tak debilnie , że wypada im tylko odebrać prawo jazdy. Miałam taką samą sytuację jak adell. Chłopak mnie wyprzedził prawie na czołówkę wjechał i gdy przyjechał przede mną , zaczął zygzakiem po ulicy jeździć. Nie wiem jak reagować na takich ludzi. Mogą zabić Ciebie , mnie i niewinne osoby. [emoji34][emoji34][emoji34][emoji34] Tylko dla szpanu

Zawsze jak ktoś mówi, że jedzie na urlop z ciocią albo kimś innym z rodziny to zastanawiam się, czemu robi sobie taką krzywdę ;)

No my jutro jedziemy na Kaszuby nad jezioro. Będziemy my, moja siostra z rodziną i moi rodzice. Do tego to jest obok szwagra rodzinnej miejscowości wiec na grile będzie dojeżdżać jego rodzeństwo z dziećmi... i tez już zaczynam się zastanawiać po co ja to sobie robię :)

Zawsze podaja maksymalny czas w razie czego, tak to jestes zachwycona, ze udAlo sie szybciej, a jakby podali krotszy czas a zajeloby dluzej to bylabys wsciekla :D wiec to takie ich ubezpieczenie.

Dla mnie 13 piatek zaczal sie zle, cukier na czczo 99:( pierwszy raz az taki wysoki :(

A jadłaś kolacje? Może za wcześnie i za długo byłaś bez jedzenia ?

No tego też nie lubię. Nie jeżdżę szybko , raczej przepisowo i jeśli ktoś chce to niech wyprzedza , ale może zawsze poczekać ten jeden samochód czy dwa i nie ładować się na czołówkę. Już kilka razy miałam taką sytuację w ciąży. Teraz od razu daje po klaksonie i hamulcu, bo często gdyby nie moja reakcja , wszyscy byśmy wąchali kwiatki od spodu.
Serio czasem się zastanawiam czy by kamerki sobie nie zainstalować. Oczywiście nie bierzcie mnie za donosiciela , ale często ludzie jeżdżą tak debilnie , że wypada im tylko odebrać prawo jazdy. Miałam taką samą sytuację jak adell. Chłopak mnie wyprzedził prawie na czołówkę wjechał i gdy przyjechał przede mną , zaczął zygzakiem po ulicy jeździć. Nie wiem jak reagować na takich ludzi. Mogą zabić Ciebie , mnie i niewinne osoby. [emoji34][emoji34][emoji34][emoji34] Tylko dla szpanu
Ja też myślałam o kamerce nie raz. tym bardziej że ktoś ostatnio pod Tesco tak mi walnął w auto że aż zderzak pękł a tam kamer nie ma i szukaj wiatru w polu. A tak kamerka ma tryb że się włącza na uderzenie to możliwe że byłoby widać jak odjeżdża albo coś

Za mną ciężka noc, spać nie mogłam, budziłam się w nocy ehh.
A i śniło mi się że @KINDERBUENOO88 urodziła :) i napisała nam tutaj że jest pierwszą, wszystko samo się zaczęło i już ma swoje maleństwo przy sobie ;)

Miły sen jak dla mnie :) choć muszę wytrzymać choć do września bo mam jeszcze dużo planów na te wakacje :):)

Hej dziewczyny!! Witam po dluuuuugiej przerwie :) Nie było mnie chyba około miesiąca, nie dam rady nadrobic. Wybaczycie? ;)

Po drodze maz mial kłopoty z kregoslupem. Później był wyjazd w Bieszczady i tak jakoś zleciało.

Niestety na ostatniej wizycie u ginekologa (środa) dowiedziałam sie że szyjka się skraca. Od wczoraj jestem w szpitalu. Zrobili mi wymazy z pochwy i czekamy na wyniki. Jeśli będzie wszystko w porządku w poniedziałek zaloza pesser na szyjke. Dziś dostałam pierwszą dawkę sterydu na rozwój płucek Malutkiej. Jutra druga. Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy. Dopiero zaczynam 32 tydzień...

No właśnie hihi, :D
I jeszcze to 4 dla emerytury państwowej zrobiłaś pewnie.. hihi.
Ja jak weszło 500 plus miałam 1dziecko, o drugim marzyłam ale nie dla 500plus A dla siebie..
Nigdy nikomu tego nie zazdroscilam A wręcz się cieszyłam że sytuacja im się poprawia. Sama wychowałem się w wielodzietnej rodzinie i wiem jak jest.
Nie martwcie się gadaniem ludzkim.. gadają ci co problem że sobą mają. Normoalni podchodzą normalnie.

Hej dziewczyny!! Witam po dluuuuugiej przerwie :) Nie było mnie chyba około miesiąca, nie dam rady nadrobic. Wybaczycie? ;)

Po drodze maz mial kłopoty z kregoslupem. Później był wyjazd w Bieszczady i tak jakoś zleciało.

Niestety na ostatniej wizycie u ginekologa (środa) dowiedziałam sie że szyjka się skraca. Od wczoraj jestem w szpitalu. Zrobili mi wymazy z pochwy i czekamy na wyniki. Jeśli będzie wszystko w porządku w poniedziałek zaloza pesser na szyjke. Dziś dostałam pierwszą dawkę sterydu na rozwój płucek Malutkiej. Jutra druga. Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy. Dopiero zaczynam 32 tydzień...

To trzymam kciuki by mała jeszcze trochę posiedziała w brzuszku :)

reklama
@KINDERBUENOO88 czyli jakoś za 2 tygodnie wybierasz się na woodstock?
Ciekawe jaką pogodę traficie, trzymam kciuki za jak najlepszą :) Jedziecie na sam festiwal czy trochę przed? Pamiętam jak kiedyś S. po to, żeby wjechać na pole samochodem namówił mnie, żeby być na miejscu już we wtorek... Jak festiwal wreszcie się zaczął to byliśmy nim już mega zmęczeni :D

Do góry