reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja też myślałam o kamerce nie raz. tym bardziej że ktoś ostatnio pod Tesco tak mi walnął w auto że aż zderzak pękł a tam kamer nie ma i szukaj wiatru w polu. A tak kamerka ma tryb że się włącza na uderzenie to możliwe że byłoby widać jak odjeżdża albo coś

Mój mąż ma. Ale ze względu ze ma duże auto i wysokie ze słaba widocznością. Ale on ma taka w lusterku i pokazuje mu tyl przód i jest funkcja nagrywania właśnie taka jak Wam chodziło. Z ta opcja ze się uruchamia o ile jest podłączona do zasilania jeżeli coś się z autem dzieje.

Hej dziewczyny!! Witam po dluuuuugiej przerwie :) Nie było mnie chyba około miesiąca, nie dam rady nadrobic. Wybaczycie? ;)

Po drodze maz mial kłopoty z kregoslupem. Później był wyjazd w Bieszczady i tak jakoś zleciało.

Niestety na ostatniej wizycie u ginekologa (środa) dowiedziałam sie że szyjka się skraca. Od wczoraj jestem w szpitalu. Zrobili mi wymazy z pochwy i czekamy na wyniki. Jeśli będzie wszystko w porządku w poniedziałek zaloza pesser na szyjke. Dziś dostałam pierwszą dawkę sterydu na rozwój płucek Malutkiej. Jutra druga. Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy. Dopiero zaczynam 32 tydzień...

Będzie dobrze !

@KINDERBUENOO88 czyli jakoś za 2 tygodnie wybierasz się na woodstock?
Ciekawe jaką pogodę traficie, trzymam kciuki za jak najlepszą :) Jedziecie na sam festiwal czy trochę przed? Pamiętam jak kiedyś S. po to, żeby wjechać na pole samochodem namówił mnie, żeby być na miejscu już we wtorek... Jak festiwal wreszcie się zaczął to byliśmy nim już mega zmęczeni :D

Jedziemy za 3 tygodnie równo, bo wyjeżdżamy w piątek. Kamil nie zaplanował urlopu bo nie wierzył, że się uda. Zawsze jeździliśmy w środę, rok temu jechałam w czwartek. Znajomi mają nam miejsce trzymać :) No ale zależy od pogody bo jak będzie ciagle lało to się nie zdecyduje raczej/ także trzymaj te kciuki :):)

Ja wiem, że to brzmi lekko infantylnie, ale Woodstock to jedyne wydarzenie w roku na które na prawdę czekam i daje mi radość i spełnienie. Przez te kilka dni nie liczy się kto skąd jest, gdzie pracuje, czy ma kasę czy nie. Wszyscy jesteśmy razem, brudni, zmęczeni, radośni i tacy po prostu szczęśliwi z prostych rzeczy :)

No i melduje się po 1/2 załatwień dziś. Jedno z młoda to nie ma co opowiadać. Drugie internista i skierowanie do urologa z tym zastojem. Trzecie to był mój gin i podeszłam ze mam te bóle ze może to od nerek ... obadal i mówi ze raczej nie tylko od nerek bo się dorobiłam rozwarcia ... co prawda tylko na palec ale zawsze coś. Tydzień temu go nie było ... wypisał jakieś tabletki co ogólnie są na zwolnienie pracy serca a maja dodatkowe działanie ze wyciszają skurcze ... po badaniu plamienie standardowo. jeszcze dziś logopeda z młoda dwie godz i fizjoterapeutka położnicza o 18:30. Jutro mąż urodzinuje a ja w ciemnej ... ani przygotowań ani prezentu :)

Hej dziewczyny!! Witam po dluuuuugiej przerwie :) Nie było mnie chyba około miesiąca, nie dam rady nadrobic. Wybaczycie? ;)

Po drodze maz mial kłopoty z kregoslupem. Później był wyjazd w Bieszczady i tak jakoś zleciało.

Niestety na ostatniej wizycie u ginekologa (środa) dowiedziałam sie że szyjka się skraca. Od wczoraj jestem w szpitalu. Zrobili mi wymazy z pochwy i czekamy na wyniki. Jeśli będzie wszystko w porządku w poniedziałek zaloza pesser na szyjke. Dziś dostałam pierwszą dawkę sterydu na rozwój płucek Malutkiej. Jutra druga. Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy. Dopiero zaczynam 32 tydzień...

Trzymamy kciuki

No i melduje się po 1/2 załatwień dziś. Jedno z młoda to nie ma co opowiadać. Drugie internista i skierowanie do urologa z tym zastojem. Trzecie to był mój gin i podeszłam ze mam te bóle ze może to od nerek ... obadal i mówi ze raczej nie tylko od nerek bo się dorobiłam rozwarcia ... co prawda tylko na palec ale zawsze coś. Tydzień temu go nie było ... wypisał jakieś tabletki co ogólnie są na zwolnienie pracy serca a maja dodatkowe działanie ze wyciszają skurcze ... po badaniu plamienie standardowo. jeszcze dziś logopeda z młoda dwie godz i fizjoterapeutka położnicza o 18:30. Jutro mąż urodzinuje a ja w ciemnej ... ani przygotowań ani prezentu :)

O kurczę.. trzymaj się dzielnie..

Kasia na kiedy Ty masz termin?

Dzien dobry!

A ja byłam na spacerze z moja krową:D tzn z kundelkiem. Mówię o niej krówka bo jest biało czarna. Jakoś 2 tygodnie siedziała w boksie bo miała cieczkę , ale dzięki Bogu , żaden kawaler się nie wbił na schadzkę.
Poproszę męża ,żeby napompował mi koła w wózku i zacznę ja przyzwyczajać do chodzenia z wózkiem :) i
Za 6h mój mąż zaczyna 2tyg urlop. Bardzo się tym cieszę , bo już świra sama w domu dostaje. 7 lat pracy ciągiem i jakoś brakuje mi ludzi i tego ,żeby coś się działo :)
Będziemy psu robili boksik i porządną budkę :))). Bo póki co to taka prowizora ,że ktoś cos mógł by pomyśleć ... ;)))

A ja dziś zaczynam 33 tydzień wg pierwszej daty :) musiałam rano budzić kluska , bo się trochę bałam ,że mało aktywna :) nagadalam się , zjadłam kawałek czekolady i zaczęła dokazywać :)

reklama
Ja zanim zaszłam w ciążę chciałam zostać rodzina zastępcza. Nie mówię że teraz nie chce ale wiem że dużo się pozmienia w mojej i partnera główce jak przyjdzie nasza malutka.
Ale jak i rodzina tak i znajomi pierwsze pytania ile z tego jest hajsu. .. nie pytali co lekarz mówi, czy wgl bd mogła mieć swoje dzieci , i co nami kieruje podejmując taką decyzję. Jedyne pytania toczyły się wokół kasy... To jest straszne. Ludzie stali się takimi materialistami. Ile by nie mieli to i tak bd mało...

Do góry