reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
77 dni! Aaaaaa!!!! To już nie są żarty :)

Wczoraj dostałam info, że wózek jest do odbioru. Miało być 6-8 tygodni, a minęło ile? Tydzień? No max 10 dni. Odbierzemy, złożymy, przymierzymy do bagażnika i udowodnimy (albo i nie udowodnimy) całemu światu (no dobra, tylko kilkorgu znajomym niedowiarkom) że gondola i stelaż zmieszczą się w bagażniku naszego samochodu... A potem odwiozę go do rodziców i odzyskam dopiero po porodzie, bo po co ma kraść miejsce w mieszkaniu kiedy Blanka jest jeszcze w brzuszku.
Po co w ogóle podają taki termin z księżyca? Zobacz załącznik 876977
Ja też czekałam tydzień a miało być miesiąc hihi

Ja zanim zaszłam w ciążę chciałam zostać rodzina zastępcza. Nie mówię że teraz nie chce ale wiem że dużo się pozmienia w mojej i partnera główce jak przyjdzie nasza malutka.
Ale jak i rodzina tak i znajomi pierwsze pytania ile z tego jest hajsu. .. nie pytali co lekarz mówi, czy wgl bd mogła mieć swoje dzieci , i co nami kieruje podejmując taką decyzję. Jedyne pytania toczyły się wokół kasy... To jest straszne. Ludzie stali się takimi materialistami. Ile by nie mieli to i tak bd mało...

Dokładnie. Zawsze wszystko ze kasa a nie pomyślą ze ktoś chciał a np nie mógł ... jakbym miała mieć dzieci dla kasy to nie za 500, 1000 co to i tak jest nieraz mało na potrzeby takiego dziecka a gdzie mój zarobek niby ? Napewno za 1000 becikowego bym się nie brała za ciąże i rodzenie. No bez jaj.

U mnie niby lepsza nocka, ale synek budził się i kręcił co 2 godz.. A że mąż wrócił późną z pracy to ja ogarniałam. Śmiałam się rano że wprawiam się do wstawania to małej.. tylko czemu 2 mięs przed czasem?

Mi czasem ustępują, a czasem sama podchodzę do kasy i pytam czy mogę w ciąży skorzystać z takiego przywileju? W przychodni i aptece to obowiązkowo. I nie przejmuje się 70latka którą twierdzi że też jest w ciąży.. pogratulowalam jej i tyle.

Ja w tej ciąży przelaczylam się od początku na tryb oszczędny.. może to kwestia tego że u mnie ciąża to niemal cud i dotrzymania jej jest moim priorytetem. Stąd zrezygnowaliśmy z wakacji, z remontu itp.. nadrobimy następnym razem..A dzidzia w brzuchu mam tu i teraz.
Stąd naprawdę podziwiam was że na wakacje jezdzicie, Woodstock to już wielkie Wow.. dzięki forum poznaje też inne podejście i że inni robię inaczej.
Czasem czuje się jak ufoludek. Ale każdy jest inny i ma do tego prawo. Ja też.:)

Surówka do ryby ja uwielbiam z kwaszonej kapusty albo kapusty porostu, ewentualnie kwaszony ogorek/ konserwowy

A ja byłam na spacerze z moja krową:D tzn z kundelkiem. Mówię o niej krówka bo jest biało czarna. Jakoś 2 tygodnie siedziała w boksie bo miała cieczkę , ale dzięki Bogu , żaden kawaler się nie wbił na schadzkę.
Poproszę męża ,żeby napompował mi koła w wózku i zacznę ja przyzwyczajać do chodzenia z wózkiem :) i
Za 6h mój mąż zaczyna 2tyg urlop. Bardzo się tym cieszę , bo już świra sama w domu dostaje. 7 lat pracy ciągiem i jakoś brakuje mi ludzi i tego ,żeby coś się działo :)
Będziemy psu robili boksik i porządną budkę :))). Bo póki co to taka prowizora ,że ktoś cos mógł by pomyśleć ... ;)))

A ja dziś zaczynam 33 tydzień wg pierwszej daty :) musiałam rano budzić kluska , bo się trochę bałam ,że mało aktywna :) nagadalam się , zjadłam kawałek czekolady i zaczęła dokazywać :)

Pokaz piesa...

A ja wczoraj w smyku poczułam się jak królowa. Ledwo doszłam do milionowej kolejki , a panie pierwszy raz zawołały mnie bez kolejki. Z wielką radością skorzystałam , bo mocno ciągną mnie brzuch , szłam dosłownie jak kaczka.

Zrobiliśmy z mężem mały spacer maks kilometr . Pod koniec myślałam ,że nie dojdę do samochodu. Bolał mnie kręgosłup i miałam jakiś dziwny skurcz [emoji16]
Serio myślałam ,że rodzę , ale myślę ,, Marta nie panikuj" to nie ten czas.
Usiadłam w aucie i od razu mi przeszło . Zastanawiam się czy , Helenka przypadkiem nie próbuje się porządnie wyprostować i stąd ten ból. Bo bez kitu czuje ,że rośnie. W nocy ledwo się rzewracam z boku na bok. [emoji16][emoji16][emoji16]
Też tak mam a jak pochodzę za długo to koszmar dlatego cieszę się że wyprawka gotowa jeszcze w sierpniu tylko wyprawka szkolna i pozniej się nie ruszam o nie

A mnie już dwa razy panie zaprosily przed kolejkę :) raz w Reserved i raz w Rossmanie. To takie miłe. Ale wiciowamama masz rację :) przy badaniach to wszyscy mega chorzy, ślepi a stare baby takie zalatane że im się tak strasznie spieszy ... Jeszcze jęczą najbardziej że tak wolno idzie.
Ja dziś odbieram moje wyniki. Ciekawe co tam. A już w środę wizyta, mam nadzieję że szybko zleci.
Jakie surówki robicie do ryby? :)
Kiszona kapusta ale w Lidlu w puszce jest taka słodka dobra do tego marchew zetrzyj, albo z białej kapusty mniam

No mi mądra teściowa z szwagierka mówiły ze się nie dostaje 500 jeżeli się ma kosiniakowe. Co do dostawania na macierzyńskim mówiły ze tez raczej nie. Niby obeznane dość w takich sprawach ale same nie biora bo ich nie dotycza już te rzeczy. Wiec nie żeby nie chciały się chwalić ile dostają. Wiec interesu powinny nie mieć w ściemnianiu mnie. Chyba poprostu zrobiły to żebym nie złożyła wniosku na młodego bo mi się niby nie należy...
Może same nie ogarnęły. Generalnie nawet jak masz kosiniakowe tzn. że nie przekraczasz progu dochodowego. Nie wiem zupełnie ale np. Becikowe. Jednorazowa zapomoga z tyt. urodzenia dziecka. 500+. I dobry start. NIE WLICZA SIĘ W DOCHÓD. Więc nawet gdyby przy braniu 500 plus na każde dziecko nie mogą odmówić kosiniakowego i odwrotnie z racji przekroczenia dochodu. Nie iem czy zrozumiale to napisałam...

reklama
PszczolkaMaja trzymaj sie!
Kasiaczek, mam nadzieje, ze dzieki lekom i oszczedzaniu sie uda sie zamknac szyjke i doczekac terminu.
Mi dzisiaj aplikacja pokazuje 57 dni do terminu, a ja przeciez bede miala prawdopodobnie cc z tydzien wczesniej. Ojejej, zaczynam sie bac :(.

Do góry