reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Co do fotelików, to my wybraliśmy Cybexa Aton Q (600 zł). Do tego kupiliśmy dla starszego dziecka Kiddy Cruisefix 3 Limited Grey Melange (1050 zł.). Cybexa będę wpinać do wózka Adamexa. I cieszę się, że mam już ten wybór z głowy. Ja najpierw poczyłam w necie o tych fotelikach, a potem wybrałam się do sklepu, gdzie je kupiłam. Starsze dziecko jest zadowolone z wygody Kiddiego. Myślę, że i w Cybexie będzie mniejszemu dobrze.

Ktoś jeszcze pytał o czarną ramę w wózku - jest super. My w obu mieliśmy czarną i pomimo użytkowania, wyglądają jak nowe. Wystarczy z kurzu i ewentualnego błotka przecierać.

A z innej paczki - czy boli was KROK? Dokładnie tak. Pytam, bo mnie coraz częściej. Dziwne uczucie. Ani w poprzednich ciążach, ani poza ciążami nigdy tego nie miałam. Boję się, że to może być to niskie ułożenie, albo spojenie. Dzisiaj podczas mycia wyczułam, że boli mnie trochę pod blizną od cesarki, ale na lewą stronę, nie na środku. Mam coraz większe obawy...

@StarAnia a jak u Ciebie? Jesteś w szpitalu? Co mówią? Jesli pisałaś wcześniej, to przepraszam, ze dubluję, ale nie nadążam za wpisami :).

reklama
Witam się wyspana, dziś pakuję córki jutro jadą na dwudniowa wycieczkę w góry więc z synkiem będziemy mieć trochę luzu i spokoju zaplanowalam wtedy kawkę na jutro do mamy....... Pogoda z dnia na dzień coraz lepsza..... Dopiero się wakacje zaczęły a ja nie mam pomysłów co z nimi robić jak za dużo pochodzę i porobię to brzuch daje mi znaki abym przystopowala..... Miłego dnia

Co do fotelików, to my wybraliśmy Cybexa Aton Q (600 zł). Do tego kupiliśmy dla starszego dziecka Kiddy Cruisefix 3 Limited Grey Melange (1050 zł.). Cybexa będę wpinać do wózka Adamexa. I cieszę się, że mam już ten wybór z głowy. Ja najpierw poczyłam w necie o tych fotelikach, a potem wybrałam się do sklepu, gdzie je kupiłam. Starsze dziecko jest zadowolone z wygody Kiddiego. Myślę, że i w Cybexie będzie mniejszemu dobrze.

Ktoś jeszcze pytał o czarną ramę w wózku - jest super. My w obu mieliśmy czarną i pomimo użytkowania, wyglądają jak nowe. Wystarczy z kurzu i ewentualnego błotka przecierać.

A z innej paczki - czy boli was KROK? Dokładnie tak. Pytam, bo mnie coraz częściej. Dziwne uczucie. Ani w poprzednich ciążach, ani poza ciążami nigdy tego nie miałam. Boję się, że to może być to niskie ułożenie, albo spojenie. Dzisiaj podczas mycia wyczułam, że boli mnie trochę pod blizną od cesarki, ale na lewą stronę, nie na środku. Mam coraz większe obawy...

@StarAnia a jak u Ciebie? Jesteś w szpitalu? Co mówią? Jesli pisałaś wcześniej, to przepraszam, ze dubluję, ale nie nadążam za wpisami :).
Krok nie nie boli ale jak za dużo porobię i pochodzę to ciągnie mnie brzuch

Wózek kosztuje 1920zl ten 2w1 jak dokupie ten właśnie fotelik maxi cosi to jeszcze zamieszczę się w cenie jakiej mogę, niestety tak jak seremida nie dam aż tyle za fotelik dlatego pytam czy ten. Co wam wysłalam nadaje się i jest w miarę bezpieczny? Nie znam się na tym
Ja dostałam ten model w prezencie. Wózek kupowałam 2w1 adameksa.

Mój kolega z żoną , kupowali w bobowozkach i sprzedawca też polecił im ten fotelik.

Mam i ja!

Zaczynam czytanie na bezsenność
Daj znać, jak się podoba :) Chciałabym znać opinię mamy jeszcze nie karmiącej ;)

Kiddy fajny fotelik, a w jakim wieku starszak? Moją czeka przesiadka na fwf za jakiś rok, jak młody wyrośnie z cybexa i będzie musiała mu zrobić miejsce w minikidzie. Już się boję, mam wrażenie, że ta moja kruszyna nigdy nie będzie dość duża na taki fotelik :p
A ja w sobotę wyszłam na żądanie, bo dali nam do sali chorą kobietę i nie mieli jak przenieść. Jutro mam wizytę u ginekologa i zobaczymy jak sytuacja.

Dzień dobry :)
Kompletnie nic mi się nie chce. Plus taki, że dzisiaj ma przyjść dostawka dla Miłosza, już się doczekać nie mogę <3 Jakie to wszystko robi się już realne!

Aaa tak w ogóle to z ciekawości podniosłam sobie dzisiaj fotelik maxi cosi pebble.. rany, oni tam kamienie zaszyli, czy co?! Strasznie ciężki.
Ja mam go w planie jako taki fotelik ''do przenoszenia'' w sensie zapasówka :oo2:
Np do bagażnika żeby móc na na wózek zakupowy w markecie założyć albo do lekarza przenieść... takie tam. Hmm........
A do auta mam CONCORD REVERSO PLUS

Ja mam go w planie jako taki fotelik ''do przenoszenia'' w sensie zapasówka :oo2:
Np do bagażnika żeby móc na na wózek zakupowy w markecie założyć albo do lekarza przenieść... takie tam. Hmm........
A do auta mam CONCORD REVERSO PLUS
Mierzyłaś Ty, albo sprzedawca, kąt nachylenia w tym concordzie?

Boli i to jak ... lekarze mówią ze to norma , mam bliznę po operacji to mówią ze od zrostów może bolec tez ... dzwoniłam do fizjoterapeutki położniczej może ona coś zaradzi albo pokieruje co i gdzie sprawdzić bo ani internista ani ginekolodzy nie maja pomysłu niż to ze norma.

Dzien dobry! Znowu czuje sie zapozniona w macierzynskim rozwoju ;). Nie mam wozka a ni fotelika i wiekszosc terminow brzmi dla mnie jak czarna magia...
Wozki podobaja mi sie te najdrozsze po 4-5 tys. Tylko sie zastanawiam czy sa proporcjonalnie lepsze od tych za 2 tys. Najchetniej zgodnie z przedstawionymi tu radami kupilabym jakas niewyszukana, a ladna gondole i pozniej jakas spacerowke na wypasie, raczej kubelkowo-sportowa. Za to gondole podobaja mi sie retro :). Jednak moja praktyczna druga polowa pewnie na to nie pojdzie...zobaczymy. W tym i nastepnym tygodniu mam imprezy i gosci i musze oszczedzac sily na to. Potem pojedziemy ogladac wozki. Mam nadzieje, ze zdazymy zamowic lub kupic do konca lipca.
Czy ktoras kupowala uzywane wozki-jakby nie bylo to polowa ceny? Pamietam, ze ktoras z dziewczyn na forum pisala, ze zmienila 3 zanim teafila na ulubiony i ze strata przy sprzedazy uzywanego jest minimalna.

reklama
Dzien dobry! Znowu czuje sie zapozniona w macierzynskim rozwoju ;). Nie mam wozka a ni fotelika i wiekszosc terminow brzmi dla mnie jak czarna magia...
Wozki podobaja mi sie te najdrozsze po 4-5 tys. Tylko sie zastanawiam czy sa proporcjonalnie lepsze od tych za 2 tys. Najchetniej zgodnie z przedstawionymi tu radami kupilabym jakas niewyszukana, a ladna gondole i pozniej jakas spacerowke na wypasie, raczej kubelkowo-sportowa. Za to gondole podobaja mi sie retro :). Jednak moja praktyczna druga polowa pewnie na to nie pojdzie...zobaczymy. W tym i nastepnym tygodniu mam imprezy i gosci i musze oszczedzac sily na to. Potem pojedziemy ogladac wozki. Mam nadzieje, ze zdazymy zamowic lub kupic do konca lipca.
Czy ktoras kupowala uzywane wozki-jakby nie bylo to polowa ceny? Pamietam, ze ktoras z dziewczyn na forum pisala, ze zmienila 3 zanim teafila na ulubiony i ze strata przy sprzedazy uzywanego jest minimalna.
Ja kupiłam używkę :) Wyczyściłam, nasmarowałam i śmiga. Za nówkę dałabym jakieś 5 tys, a tak zamknęłam się w siedmiu stówkach ;)
29633277_1706674676090566_861302826_o.jpg

Załączniki

• 29633277_1706674676090566_861302826_o.jpg
    29633277_1706674676090566_861302826_o.jpg
    511,1 KB · Wyświetleń: 337
Do góry